Alphons Freijmuth - titel ongekend - ZEER GROOT WERK !

Alphons Freijmuth - titel ongekend - ZEER GROOT WERK ! kopen? Bied vanaf 1000!
Alphons Freijmuth - titel ongekend - ZEER GROOT WERK ! kopen? Bied vanaf 1000!Alphons Freijmuth - titel ongekend - ZEER GROOT WERK ! kopen? Bied vanaf 1000!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • Alphons Freijmuth (1940)
TypeSchilderij
Periode1945 t/m 1999
TechniekOlieverf
DragerCanvas (Doek)
StijlExpressionistisch
OnderwerpAbstract
IngelijstIngelijst
Afmetingen191 cm x 131 cm (h x b)
Incl. lijst191 cm x 131 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd

Alphons Freijmuth (ook wel Freymuth) volgde van 1963 tot 1964 een opleiding aan de Rijksakademie van beeldende kunsten in Amsterdam.[2] In 1965 had hij zijn eerste eenmanstentoonstelling in de Amsterdamse Galerie 845. Vanaf 1974 was hij docent aan de Academie voor Kunst en Industrie (AKI) in Enschede. Freijmuth is voornamelijk werkzaam als schilder, maar sinds het begin van de jaren tachtig begon hij ook sculpturen te maken. Freijmuth trok veel op met Reinier Lucassen. De twee schilders, beiden bewonderaars van het werk van René Magritte, beïnvloedden elkaar en maakten soms schilderijen met hetzelfde onderwerp of variaties op of van elkaars werk. Zijn werk wordt gerekend tot de Nieuwe figuratie, waarvan hij een der oprichters was. Hij heeft een wilde, abstract expressionistische stijl, met felle kleuren. Toch bevat zijn werk ook elementen van De Stijl (veelvuldig verwijst Freijmuth naar Piet Mondriaan, zoals in Rendez-vous met P.M. uit 1991) en het constructivisme (bijvoorbeeld Constructivisme met balk en tak uit 1986/87). Zijn onderwerpen zijn meestal figuurvoorstellingen, naakten en portretten. Freijmuth woont en werkt in Amsterdam. Het werk is een zeer groot olieschilderij op doek. Het is achteraan gesigneerd.
Conditie
ConditieGoed
Het werk is in goede staat en heeft nooit in de zon gehangen.
Transport
Afhalen Het werk is af te halen op locatie. Als koper dient u zelf verpakkingsmateriaal mee te nemen. De locatie is: Deinze, België
koeriersdienstBen u niet in staat om een werk zelf af te halen, dan kunt u een koeriersdienst inschakelen om het werk te laten afhalen. Klik hier voor meer informatie over hoe dit werkt en bekijk de tarieven.
VerzendenDoor het formaat of de kwetsbaarheid is het niet mogelijk om dit item via reguliere post te verzenden

Garantie
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Alphons Freijmuth (1940)

Nederlands Nederlands Alle items van deze kunstenaar (2)

Geplaatst door  Bowlmaster300
Lid sinds 2017
5 verkochte items
Alle items van deze verkoper (4)
131 cm
191 cm
131 cm
191 cm
Veilinggegevens
Starttijd17-7-2023 om 23:11
Eindtijd25-7-2023 om 19:34
Openingsbod € 1.000
Veilingkosten: 15%
AfhalenJa is mogelijk
ObjectlocatieDeinze,  België
VerzendingAlleen per koerier

Nog geen account?
Door een gratis account aan te maken kunt u bieden op {{numberOfItems}} items of zelf een item in de veiling plaatsen.