Anatoliy Chudinovskikh - Cellist

Anatoliy Chudinovskikh - Cellist kopen? Bied vanaf 440!
Anatoliy Chudinovskikh - Cellist kopen? Bied vanaf 440!Anatoliy Chudinovskikh - Cellist kopen? Bied vanaf 440!Anatoliy Chudinovskikh - Cellist kopen? Bied vanaf 440!Anatoliy Chudinovskikh - Cellist kopen? Bied vanaf 440!Anatoliy Chudinovskikh - Cellist kopen? Bied vanaf 440!Anatoliy Chudinovskikh - Cellist kopen? Bied vanaf 440!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • Anatoliy Chudinovskikh (1937)
Type kunstwerkSchilderij
Jaartal2005
TechniekOlieverf
DragerCanvas (Doek)
StijlExpressionistisch
OnderwerpFiguren
IngelijstNiet Ingelijst
Afmetingen170 x 95 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
Vertaald met Google Translate. Originele tekst tonen .
Anatloliy Chudinovskikh is een succesvolle kunstenaar wiens werken zeer populair zijn onder kenners en met succes worden verkocht, onder meer op veilingen van veilinghuizen zoals Henry's. Op de veiling stonden zijn schilderijen naast een schilderij van de kunstenaar Banksy. De werken van Anatoly Chudinovsky werden tentoongesteld in het Russische Huis tijdens de G20-top in 2010.
De kunstenaar werd geboren in Kirov, Sovjet-Unie in 1937. Na een vroege jeugd in een gezin dat onderhevig was aan politieke repressie, verhuisden zijn ouders op tienjarige leeftijd naar Charkov. Daar werkte zijn vader in de Malyshev-fabriek. Na het voltooien van de zevende klas besloot Anatoliy een pilotenopleiding te voltooien aan de Kharkov Flight School. Zijn klas werd echter na twee jaar training beëindigd. Van 1957 tot 1961 voltooide hij zijn studie kunstleraar aan de Charkov Kunstschool. 1964-1966 Anatoliy Chudinovskikh studeerde schilderkunst aan het Staatskunstinstituut in Charkov. In de jaren zestig werkte hij als afficheschilder en ontwerper en raakte bevriend met de kunstenaar Vagrich Bakhchanyan, die later naar de Verenigde Staten emigreerde en daar samenwerkte met de schrijvers Sergei Dovlatov en Alexander Genis. De derde van deze groep kunstenaars was Evgeny Jolos-Solovyov, die het metrostation Pushkinskaya in Kharkov ontwierp. Drie non-conformisten trotseerden het destijds heersende realisme met hun eigen formalistische benaderingen. Tot het begin van de jaren zeventig werkte Anatloliy Chudinovskikh als toneel- en theaterposterschilder in het Charkov Dramatische Alexander Poesjkin Theater, waar hij in samenwerking met de schilder Oleg Tselkov bijzondere bijdragen leverde aan de productie van theatervoorstellingen. Van 1970 tot 1989 werkte hij als ontwerper - voornamelijk van posters en glas-in-lood - in de kunstenaarsvereniging, de stad Charkov en voor andere instellingen. Rond deze tijd raakte hij bevriend met de kunstenaar Pavel Taiber. Van 1990 tot 1996 werkte hij als theaterschilder, toneelschilder, graficus en theaterposterschilder aan het Kharkiv State Academic Oekraïens Dramatisch Taras Shevchenko Theater. De kunstenaar woont en werkt sinds 1997 in Keulen.
Conditie
ConditieGoed
Transport
VerzendenPakketpost
PrijsTot 10 kg.
Binnen Duitsland Gratis verzending
Europese Unie Gratis verzending
Wereldwijd Gratis verzending

Garantie
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Veilinggegevens
Starttijd25-2-2024 om 16:12
Eindtijd5-3-2024 om 21:52
Openingsbod € 440
Veilingkosten: 15%
AfhalenNee is niet mogelijk
ObjectlocatieKöln,  Duitsland