Andre Idserda - Stilleven van vaas en droogbloemen - Verkocht

Andre Idserda - Stilleven van vaas en droogbloemen kopen? Bied vanaf 150!
Dit item is verkocht Toon item
Schilderij

Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

Vergelijkbaar item plaatsen
Andre Idserda - Stilleven van vaas en droogbloemen kopen? Bied vanaf 150!
Andre Idserda - Stilleven van vaas en droogbloemen kopen? Bied vanaf 150!Andre Idserda - Stilleven van vaas en droogbloemen kopen? Bied vanaf 150!Andre Idserda - Stilleven van vaas en droogbloemen kopen? Bied vanaf 150!Andre Idserda - Stilleven van vaas en droogbloemen kopen? Bied vanaf 150!Andre Idserda - Stilleven van vaas en droogbloemen kopen? Bied vanaf 150!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • Andre Idserda (1879-1952)
TypeSchilderij
Periode1900 t/m 1944
TechniekOlieverf
DragerCanvas (Doek)
StijlExpressionistisch
OnderwerpStilleven
IngelijstIngelijst
Afmetingen50 x 60 cm (h x b)
Incl. lijst66 x 75 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
Mooi apart werk van Andre Idserda. Ik heb het van een oudoom die het in Nijmegen kocht omstreeks 1940. De verf is dik opgezet en hierdoor is de handtekening niet heel eenvoudig leesbaar maar het is onmiskenbaar A. Idserda.André Idserda groeide op in Amsterdam waar zijn vader als ambtenaar werkte. Hij voltooide de driejarige hbs in Zaandam. Hij studeerde kort voor tekenleraar, maar kon zich niet aanpassen aan de regelmaat en discipline. Hij zou de rest van zijn leven een zwervend en zoekend man blijven. André Idserda werkte een tijdje als huisschilder bij Verkade en trok in 1898 naar Antwerpen waar hij werkte als huis- en kunstschilder. Hij keerde na de dood van zijn vader naar Nederland terug.
Idserda trouwde met de kunstenares Coba van der Lee en ging wonen in Mol, België. Tijdens de Eerste Wereldoorlog verhuisde de familie Idserda, met zoon Theo, naar Nederland. Na de oorlog keerden ze naar België terug, en gingen nu in Brugge wonen. André Idserda verwierf in die tijd flink wat bekendheid, en hij kreeg onder andere de opdracht een portret te schilderen van de dochter van de Engelse eerste minister Ramsay MacDonald. Hierdoor haalde hij veel andere opdrachten binnen.
Later ging hij weer in Nederland, in Meppel, wonen waar hij een woonboot ("La Lutte") inrichtte. Meppel had toen een kunstenaarsvereniging die "Kunst en Vriendschap", die jaarlijks een grote tentoonstelling organiseerde. Door deze groep schilders groeide Meppel (tijdelijk) uit tot schildersstadje. Nog in Meppel kwam er na de Tweede Wereldoorlog een tweede groep kunstschilders, de Kunstkring Oase, die bleef bestaan tot eind van de jaren vijftig.
Zijn zonen Theo Idserda (1915-1992) en Jacques Idserda (1918-2007) waren kunstschilders. Jacques werd ook bekend als dichter en radio-journalist. Bron: Wikipedia.
Conditie
ConditieGoed
Mooi apart werk van Andre Idserda. Ik heb het van een oudoom die het in Nijmegen kocht omstreeks 1940. De verf is dik opgezet en hierdoor is de handtekening niet heel eenvoudig leesbaar maar het is onmiskenbaar A. Idserda.

Transport
Afhalen Het werk is af te halen op locatie. Als koper dient u zelf verpakkingsmateriaal mee te nemen. De locatie is: Nijmegen, Nederland
VerzendenPakketpost
Prijs> 10KG of groter dan 1,00 x 0,50 meter
Binnen Nederland € 13,00

Garantie
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Andre Idserda (1879-1952)

Nederlands Nederlands Alle items van deze kunstenaar (1)

Geplaatst door  HaHend
Lid sinds 2019
0 verkochte items
Alle items van deze verkoper (0)
75 cm
66 cm
60 cm
50 cm
Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

AfhalenJa is mogelijk
ObjectlocatieNijmegen,  Nederland
Veilinggegevens
Starttijd30-12-2021 om 11:08
Eindtijd6-1-2022 om 23:23
Biedingen (20)
Log in of registreer om de biedgeschiedenis te bekijken