Antony Beek - boerenlandschap (Larense school) - Verkocht

Antony Beek - boerenlandschap (Larense school) kopen? Bied vanaf 75!
Dit item is verkocht Toon item
Schilderij

Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

Vergelijkbaar item plaatsen
Antony Beek - boerenlandschap (Larense school) kopen? Bied vanaf 75!
Antony Beek - boerenlandschap (Larense school) kopen? Bied vanaf 75!Antony Beek - boerenlandschap (Larense school) kopen? Bied vanaf 75!Antony Beek - boerenlandschap (Larense school) kopen? Bied vanaf 75!Antony Beek - boerenlandschap (Larense school) kopen? Bied vanaf 75!Antony Beek - boerenlandschap (Larense school) kopen? Bied vanaf 75!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • Antony Beek (1882-1954)
Type kunstwerk Schilderij
Periode 1900 t/m 1944
Techniek Olieverf
Drager Paneel
Ingelijst Niet Ingelijst
Afmetingen 40 x 70 cm (h x b)
Gesigneerd Handgesigneerd

Anthony Beek Larense school

Olie op paneel 70 x 40 cm
Niet ingelijst
Goede conditie

Anthony Beek werd geboren in Edam. Hij was lid van de ‘Kunstvereeniging Gerard Dou’. Zijn eerste lessen in de schilderkunst genoot hij te Amsterdam. Daarna vervolgde hij zijn opleiding onder meer aan de Academie voor Beeldende Kunsten te Parijs.

Zijn eerste monumentale doeken ‘De Kevelaar’, ‘Kerkgang bij avond’, de ‘Nachtwacht van Edam’ en ‘St. Maartenfeest’ werden ontdekt door de Nederlandse kunstschilder D.B. Nanninga, die hem introduceerde bij de kunstfirma van Meijer W. Goudeket (1903-1943) te Amsterdam. De jonge kunstenaar ging vervolgens voor deze internationaal actieve firma schilderen. Een specialiteit van Anthony Beek was het vertolken van de kleuren van oude meesters als Rembrandt en Gerard Dou.

Anthony Beek trad in het huwelijk met de bekende Amerikaanse aquarelliste Alice Dow Engley.

Het kunstenaarspaar doorkruiste binnen- en buitenland met hun kunstschip ‘Gerard Dou’. Met veel succes hielden zij her en der exposities, waaraan schilders van reputatie deelnamen, onder wie de beroemde Thérèse Schwartze (1851-1918), Lizzy Ansingh (1875-1959), Arthur Briët (1867-1939) en W.A. Knip (1883-1967). (bron: NRC)

Conditie
ConditieGoed
geen onvolkomenheden
Transport
Afhalen Het werk is af te halen op locatie. Als koper dient u zelf verpakkingsmateriaal mee te nemen. De locatie is: Emmeloord, Nederland
VerzendenPakketpost
PrijsTot 5 kg.
Binnen Nederland € 10,00
Naar België € 25,00

Garantie
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie .

Antony Beek (1882-1954) 

Nederlands Nederlands

Geplaatst door  Heroart
Lid sinds 2020
1 verkochte items
Alle items van deze verkoper (0)
70 cm
40 cm