Armand Heins - TERNEUZEN - Verkocht

Armand Heins - TERNEUZEN kopen? Bied vanaf 25!
Dit item is verkocht Toon item
Prenten & Uitgaves

Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

Vergelijkbaar item plaatsen
Armand Heins - TERNEUZEN kopen? Bied vanaf 25!
Armand Heins - TERNEUZEN kopen? Bied vanaf 25!Armand Heins - TERNEUZEN kopen? Bied vanaf 25!Armand Heins - TERNEUZEN kopen? Bied vanaf 25!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • Armand Heins (1856-1938)
Type kunstwerkPrenten & Uitgaves
Periode1800 t/m 1899
TechniekLitho
OnderwerpHavengezicht
IngelijstNiet Ingelijst
Afmetingen36 x 52 cm (h x b)
GesigneerdOngesigneerd/Drukgesigneerd
Armand Heins
Armand Jean Heins (Gent, 1 augustus 1856 – aldaar, 25 december 1938) was een Belgische etser, lithograaf, kunstschilder en drukker.

Familie

Zijn vader, Jean Nicolas Heins was afkomstig uit een familie van Luxemburgse (Grevenmacher) wijnbouwers. Hij studeerde aan de Luikse en Gentse kunstacademie en specialiseerde zich in de lithografie. Zijn moeder was Thérèse Jeanne Demaertelaere. Haar broer Louis Demaertelaere was een begaafd kunstschilder. Armand Heins had ook een oudere broer Julien (musicus-componist), een zus Adeline en een jongere broer Maurice die advocaat, stadssecretaris en fotograaf was. Armand Heins had dus het kunstenaarstalent in de genen.

Beginnend kunstenaar

Heins volgde lessen aan de Gentse Academie voor Schone Kunsten van 1867 tot 1878. Dit laatste jaar verwierf hij de eerste plaats vóór zijn vriend Gustave Vanaise. Hiervoor kreeg hij een premie van 3000 frank en een toelage van 500 frank van de stad Gent. Tijdens deze jaren was hij al actief als lithograaf in de drukkerij van zijn vader. Hij bekwaamde zich ook in aquarellen waarin de invloed van zijn oom Louis Demaertelaere duidelijk af te lezen viel.

Aangemoedigd door zijn plaats als eindlaureaat en de bijkomende premie ondernam hij met zijn vriend Fernand Scribe een studiereis naar Italië met een tussenstop in Parijs. Hier maakte hij kennis met kunstrichtingen en stijlen die toen in deze landen gangbaar waren. Zijn indrukken legde hij vast in talrijke aquarellen, schetsen en olieverfschilderijen die hij later bij thuiskomst tot prachtige etsen verwerkte. Dichter bij huis maakte hij schitterende schetsen en aquarellen van de landelijke omgeving buiten Gent en tijdens zijn tochten naar Zeeland en de kust. Zijn voorliefde voor het landelijke zal ook in zijn latere werken steeds terugkeren.
Conditie
ConditieGoed
Goed
Het aangeboden werk is gemaakt rond 1880 . Is rechts onder met monogram A.H. 
Is in goede staat , met de gebruikelijke ouderdom sporen 
Transport
VerzendenPakketpost
PrijsTot 2 kg.
Binnen België € 9,50
Naar België € 9,50

Garantie
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

AfhalenNee is niet mogelijk
ObjectlocatieGent,  België
Veilinggegevens
Starttijd10-4-2024 om 16:46
Eindtijd21-4-2024 om 19:12
Biedingen (1)
Log in of registreer om de biedgeschiedenis te bekijken