Bernd Kastenholz - "Radturm"

Bernd Kastenholz - "Radturm" kopen? Bied vanaf 55!
Bernd Kastenholz - "Radturm" kopen? Bied vanaf 55!Bernd Kastenholz - "Radturm" kopen? Bied vanaf 55!Bernd Kastenholz - "Radturm" kopen? Bied vanaf 55!Bernd Kastenholz - "Radturm" kopen? Bied vanaf 55!Bernd Kastenholz - "Radturm" kopen? Bied vanaf 55!Bernd Kastenholz - "Radturm" kopen? Bied vanaf 55!Bernd Kastenholz - "Radturm" kopen? Bied vanaf 55!Bernd Kastenholz - "Radturm" kopen? Bied vanaf 55!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • Bernd Kastenholz (1949)
Type kunstwerkGrafiek (handgesigneerd)
Periode1945 t/m 1999
TechniekEts
DragerPapier
StijlSurrealistisch
OnderwerpArchitectuur
IngelijstNiet Ingelijst
Afmetingen39.2 x 26 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
Oplage20/36
Vertaald met Google Translate. Originele tekst tonen .
"Radturm" Zeer zeldzaam blad!
Gekleurde ets op etskarton
Niet ingelijst
Handgesigneerd rechtsonder: B. Kastenholz Getiteld middenonder: Radturm
Linksonder met aanduiding van de oplagemaat: 20/36
Afmetingen wisplaat: 15 x 11,8 cm
Bladafmetingen van de afbeelding: 39,2 x 26,4 cm
Kwaliteit aftrek. Heel mooi geluidsspoor. In zeer goede staat met diverse vinger-/ateliersporen van de kunstenaar. Sporen van een vroegere montage op de achterzijde.
++++++++++++++++++++++++++++++++
Ik garandeer een veilige en zorgvuldige verpakking!
Particuliere verkoop zonder enige vorm van garantie. De authenticiteit wordt echter uitdrukkelijk gegarandeerd! Gegarandeerd: het is een origineel kunstwerk van Bernd Kastenholz. Zeer veilige verpakking wordt gegarandeerd.

+++++++++++++++++++++++++
Bernd Kastenholz (geboren 1949 Speyer)
Palts schilder en graficus


Hij groeide op in Haßloch en volgde van 1964 tot 1967 de meesterschool voor ambachtslieden in Kaiserslautern (opleiding tot schilder). Daarna stapte hij van 1967 tot 1969 over naar de Staatliche Werkkunstschule Mainz en studeerde grafiek en vormgeving. Van 1969 tot 1973 studeerde hij grafiek bij Walter Brudi aan de Academie voor Schone Kunsten in Stuttgart. Tussen 1970 en 1986 werkte Kastenholz voornamelijk met de grafische technieken lijnetsen en aquatint, waarbij hij de voorkeur gaf aan het inkleuren van de zwart-witafdrukken die op een complexe manier werden gemaakt. Hij gebruikte maatschappelijke buitenstaanders als jongleurs, dansers, harlekijnen en balladzangers als motieven, die hij in een eigenzinnige kleurstelling en expressieve lijn op folkloristische wijze overdreef. In latere jaren zette hij zijn picturale wereld voort in driedimensionale vorm. De sculpturen van Kastenholz bestaan uit talloze geverfde, gegalvaniseerde staalplaten, die hij niet zonder subtiele humor samenvoegt tot figuratieve objecten.
Kastenholz is een lid van de Pfalz Secession. Sinds 1972 woont en werkt hij als freelance schilder in Gleisweiler. Hij ontving de Pfalz Art Friends-actieprijs (1973), de Pfalz-prijs voor schone kunsten (1976) en de Hans Purrmann-prijs voor schilderkunst (1980).





Conditie
ConditieZeer Goed
Transport
VerzendenPakketpost
PrijsTot 5 kg.
Binnen Duitsland € 7,00
Europese Unie € 14,00

Garantie
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.