Frederik Amalius van Oostveen - Olieverfschilderij | stilleven met hyacinten en krokussen (ingelijst) - Verkocht

Frederik Amalius van Oostveen - Olieverfschilderij | stilleven met hyacinten en krokussen (ingelijst) kopen? Bied vanaf 115!
Dit item is verkocht Toon item
Schilderij

Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

Vergelijkbaar item plaatsen
Frederik Amalius van Oostveen - Olieverfschilderij | stilleven met hyacinten en krokussen (ingelijst) kopen? Bied vanaf 115!
Frederik Amalius van Oostveen - Olieverfschilderij | stilleven met hyacinten en krokussen (ingelijst) kopen? Bied vanaf 115!Frederik Amalius van Oostveen - Olieverfschilderij | stilleven met hyacinten en krokussen (ingelijst) kopen? Bied vanaf 115!Frederik Amalius van Oostveen - Olieverfschilderij | stilleven met hyacinten en krokussen (ingelijst) kopen? Bied vanaf 115!Frederik Amalius van Oostveen - Olieverfschilderij | stilleven met hyacinten en krokussen (ingelijst) kopen? Bied vanaf 115!Frederik Amalius van Oostveen - Olieverfschilderij | stilleven met hyacinten en krokussen (ingelijst) kopen? Bied vanaf 115!Frederik Amalius van Oostveen - Olieverfschilderij | stilleven met hyacinten en krokussen (ingelijst) kopen? Bied vanaf 115!Frederik Amalius van Oostveen - Olieverfschilderij | stilleven met hyacinten en krokussen (ingelijst) kopen? Bied vanaf 115!Frederik Amalius van Oostveen - Olieverfschilderij | stilleven met hyacinten en krokussen (ingelijst) kopen? Bied vanaf 115!Frederik Amalius van Oostveen - Olieverfschilderij | stilleven met hyacinten en krokussen (ingelijst) kopen? Bied vanaf 115!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • Frederik Amalius van Oostveen (1885-1979)
Type kunstwerk Schilderij
Periode 1945 t/m 1999
Techniek Olieverf
Drager Canvas (Doek)
Stijl Realistisch
Onderwerp Stilleven
Ingelijst Ingelijst
Afmetingen 58 x 43 cm (h x b)
Incl. lijst 68 x 53 cm (h x b)
Gesigneerd Handgesigneerd
Hoewel Frederik Amalius van Oostveen (1885-1979) bekend is van zijn Rotterdamse haven taferelen, laat dit stilleven zien dat hij ook andere prachtige schilderijen maakte.
De combinatie van de kleuren geven dit olieverfschilder een sprankelend en levendig karakter.
Met de hand gesigneerd, rechtsonder. Hier staat ook een jaartal, moeilijk te lezen maar mogelijk 1945.
Het doek is gespannen op een spieraam en geplaatst in een houten lijst met goudkleurige (brede) randen met daartussen een bloemenprint. Aan de achterzijde is een ophangdraad gemonteerd. Het kan dus zo aan de muur.
Foto's maken deel uit van de beschrijving.

Verzending:
Bij voorkeur ophalen. Pakketpost tegen hoog tarief i.v.m. afmetingen van het werk.
Het werk kan op afspraak voor € 10,00  worden bezorgd of afgeleverd in de regio Alkmaar-Haarlem-Amstelveen-Amsterdam.

Over de kunstenaar:
Frederik Amalius van Oostveen werd op 13 september 1885 in Amsterdam geboren. 
Hij woonde en werkte in Amsterdam, Londen, Parijs, Hoorn, Rotterdam en Heemstede en overleed in 1979 te Bennebroek. 
Van Oostveen was leerling van de Kunstnijverheidsschool te Amsterdam. Vervolgens studeerde hij zeven jaar aan de Rijksacademie o.l.v. August Allebé, Antoon Derkinderen en Nicolaas van de Waay. . 
Van Oostveen is het bekendst van zijn Rotterdamse havengezichten, maar als hij later naar Heemstede verhuist, worden de bollenvelden achter de duinen zijn favoriete onderwerp. Het Historisch Museum in Deventer heeft zo’n bloembollenveld in de collectie. 
De kunstenaar leefde tot 1917 in Amsterdam en bezoekt ook Parijs en Londen.
Na zijn huwelijk met de schilderes Hermine Sluiter, in 1918, verhuist hij naar Hoorn. Na 1920 brengt hij 45 jaar van zijn leven door in Rotterdam en woont en werkt vervolgens 14 jaar lang in Heemstede.
Conditie
ConditieZeer Goed
Het doek en de lijst verkeren in zeer goede conditie. Fraaie bijpassende houten ijst met geringe ouderdomssporen.
Transport
Afhalen Het werk is af te halen op locatie. Als koper dient u zelf verpakkingsmateriaal mee te nemen. De locatie is: Hoorn, Nederland
VerzendenPakketpost
Prijs> 10KG of groter dan 1,00 x 0,50 meter
Binnen Nederland € 17,50
Naar België € 28,50
Naar Duitsland € 28,50
Europese Unie € 39,50

Garantie
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie .

Frederik Amalius van Oostveen (1885-1979) 

Nederlands Nederlands

Geplaatst door  takamine
Lid sinds 2020
318 verkochte items
Alle items van deze verkoper (0)
53 cm
68 cm
43 cm
58 cm