Hendrik Werkman - Uit de Blauwe Schuit. Facsimile uitgave - Verkocht

Hendrik Werkman - Uit de Blauwe Schuit. Facsimile uitgave kopen? Bied vanaf 1!
Dit item is verkocht Toon item
Prenten & Uitgaves

Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

Vergelijkbaar item plaatsen
Hendrik Werkman - Uit de Blauwe Schuit. Facsimile uitgave kopen? Bied vanaf 1!
Hendrik Werkman - Uit de Blauwe Schuit. Facsimile uitgave kopen? Bied vanaf 1!Hendrik Werkman - Uit de Blauwe Schuit. Facsimile uitgave kopen? Bied vanaf 1!Hendrik Werkman - Uit de Blauwe Schuit. Facsimile uitgave kopen? Bied vanaf 1!Hendrik Werkman - Uit de Blauwe Schuit. Facsimile uitgave kopen? Bied vanaf 1!Hendrik Werkman - Uit de Blauwe Schuit. Facsimile uitgave kopen? Bied vanaf 1!Hendrik Werkman - Uit de Blauwe Schuit. Facsimile uitgave kopen? Bied vanaf 1!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • Hendrik Werkman (1882-1945)
Type kunstwerkPrenten & Uitgaves
Periode1945 t/m 1999
TechniekVaria
Afmetingen35 x 25 cm (h x b)
GesigneerdOngesigneerd
Facsimile uitgave van een aantal publicaties van de beroemde uitgeverij 'De Blauwe Schuit'. In nette box.

Uitgeverij de Blauwe Schuit werd in 1940 opgericht door Adri Buning, August Henkels en Ate Zuithoff. Voor de druk en de illustraties hadden zij Hendrik Nicolaas Werkman aan boord. Zijn bijzondere 'druksels' zoals hij ze zelf noemde, maakten de uitgaven tot een iconisch hoogtepunt van de drukkunst ten tijde van de Tweede Wereldoorlog.

De teksten zijn echter ook niet onbelangrijk. Ze refereerden niet zelden aan de oorlog zonder die bij naam te noemen, maar ook verschenen gedichten van onder meer Nijhof, Vestdijk en De Vries voor het eerst in De Blauwe Schuit.

Door de zeer beperkte oplage waarin de publicaties verschenen, zijn ze zeer zeldzaam en gezocht. Deze heruitgave van een zevental publicaties en een boekje met toelichting verzorgt een betaalbare kennismaking met De Blauwe Schuit.
Conditie
ConditieZeer Goed
Paar lichte vlekjes op de doos, drukwerk in zeer goede staat. 
Transport
Afhalen Het werk is af te halen op locatie. Als koper dient u zelf verpakkingsmateriaal mee te nemen. De locatie is: Groningen, Nederland
VerzendenPakketpost
PrijsTot 5 kg.
Binnen Nederland € 9,50
Naar België € 16,00
Naar Duitsland € 16,00
Europese Unie € 17,00
Wereldwijd € 30,00

Garantie
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Hendrik Werkman (1882-1945) 

Nederlands Nederlands

Geplaatst door  ruud-dj
Lid sinds 2019
126 verkochte items
Alle items van deze verkoper (13)
25 cm
35 cm