Jacques Mels - Mechelen (Limburg) - Verkocht

Jacques Mels - Mechelen (Limburg) kopen? Bied vanaf 80!
Dit item is verkocht Toon item
Schilderij

Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

Vergelijkbaar item plaatsen
Jacques Mels - Mechelen (Limburg) kopen? Bied vanaf 80!
Jacques Mels - Mechelen (Limburg) kopen? Bied vanaf 80!Jacques Mels - Mechelen (Limburg) kopen? Bied vanaf 80!Jacques Mels - Mechelen (Limburg) kopen? Bied vanaf 80!Jacques Mels - Mechelen (Limburg) kopen? Bied vanaf 80!Jacques Mels - Mechelen (Limburg) kopen? Bied vanaf 80!Jacques Mels - Mechelen (Limburg) kopen? Bied vanaf 80!Jacques Mels - Mechelen (Limburg) kopen? Bied vanaf 80!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • Jacques Mels (1899-1974)
Type kunstwerkSchilderij
Jaartal1943
TechniekGemengde Techniek
DragerPapier
StijlExpressionistisch
OnderwerpLandschap
IngelijstIngelijst
Afmetingen36 x 62 cm (h x b)
Incl. lijst57 x 82 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
Gemengde techniek 38x58, linksonder gesigneerd J. Mels en gedateerd 1943, goed ingelijst, maat lijst 51x71

Herkomst : kunsthandel J. v.d. Elshout, vraagprijs destijds E 425,00

Jacques Mels 1899-1974

Jacobus Wilhelmus Aloyisius Adrianus Maria (roepnaam Jacques) Mels is in Tilburg geboren en volgt daar een opleiding tot huisschilder. Als hij 20 is treedt hij in het novitiaat (RK) en wordt op zijn 29ste op Curaçao geplaatst, waar hij onder de naam Frater M. Caecilianus Mels schilder- en tekenles geeft op een ambachtschool. Bijna 40 jaar en terug in Nederland wordt hij geseculariseerd. Voortaan wil hij zich geheel wijden aan die andere roeping, namelijk aan het kunstschilderen. Achtereenvolgens woont Mels in Maastricht, Den Haag en Epe. In 1959 vertrekt hij met zijn vrouw Wilhelmina, waarmee hij in 1951 is getrouwd, naar Brazilië. Na een jaar verlaat Wilhelmina hem echter en het huwelijk wordt ontbonden. Tot 1967 blijft Jacques in Zuid-Amerika, onder meer in Venezuela en Costa Rica, en keert dan terug naar zijn geboorteland. Op 75 jarige leeftijd overlijdt hij in Den Haag. Alles bij elkaar een niet alledaags leven!
Jacques Mels is vooral bekend om zijn wat donkere en mysterieuze, zwierig geschilderde Zuid-Limburgse zomer- en winterlandschappen onder boeiende wolkenluchten.
Het natuurtalent Jacques Mels heeft korte tijd les gehad van Harmen Meurs en Antoon van Welie en is lid geweest van het Apeldoornse Kunstenaarsgenootschap 'De Kern'. Verder is hij vooral een bescheiden 'einzelgänger'. Werk van hem is opgenomen in de Rijkscollectie en in veel particuliere verzamelingen in Nederland en ver daarbuiten.

Conditie
ConditieZeer Goed
Transport
Afhalen Het werk is af te halen op locatie. Als koper dient u zelf verpakkingsmateriaal mee te nemen. De locatie is: Alblasserdam, Nederland
VerzendenPakketpost
Prijs> 10KG of groter dan 1,00 x 0,50 meter
Binnen Nederland € 15,00

Garantie
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Jacques Mels (1899-1974) 

Nederlands Nederlands Alle items van deze kunstenaar (5)

Geplaatst door  Hannes1948
Lid sinds 2020
46 verkochte items
Alle items van deze verkoper (3)
82 cm
57 cm
62 cm
36 cm
Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

AfhalenJa is mogelijk
ObjectlocatieAlblasserdam,  Nederland
Veilinggegevens
Starttijd7-5-2022 om 22:18
Eindtijd6-6-2022 om 20:37
Biedingen (1)
Log in of registreer om de biedgeschiedenis te bekijken