Jan Hoving - Groep NU - jaren 50 houtsnede - man en vrouw - potloodgesigneerd

Jan Hoving - Groep NU - jaren 50 houtsnede - man en vrouw - potloodgesigneerd kopen? Bied vanaf 20!
Jan Hoving - Groep NU - jaren 50 houtsnede - man en vrouw - potloodgesigneerd kopen? Bied vanaf 20!Jan Hoving - Groep NU - jaren 50 houtsnede - man en vrouw - potloodgesigneerd kopen? Bied vanaf 20!Jan Hoving - Groep NU - jaren 50 houtsnede - man en vrouw - potloodgesigneerd kopen? Bied vanaf 20!Jan Hoving - Groep NU - jaren 50 houtsnede - man en vrouw - potloodgesigneerd kopen? Bied vanaf 20!Jan Hoving - Groep NU - jaren 50 houtsnede - man en vrouw - potloodgesigneerd kopen? Bied vanaf 20!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • Jan Hoving (1938)
Type kunstwerkGrafiek (handgesigneerd)
Periode1945 t/m 1999
TechniekHout/Linosnede
DragerPapier
IngelijstAlleen in Passe-partout
Afmetingen30 x 20 cm (h x b)
Passe-partout50 x 30 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
  • Jan HOVING (Groningen 1938)

tekenaar en schilder.
Geboren te Groningen 1938.
Opleiding:
Jan Hoving is opgegroeid in een kunstzinnig milieu waar veel aandacht was voor teken- en schilderkunst, Hoving is de zoon van schilder Wietse Hoving (1911-1999). Hoving is autodidact kunstenaar, tot zijn vijfendertigste werkte hij als decorateur en etaleur om zich vervolgens volledig aan het kunstenaarschap te wijden. Als autodidact kunstenaar heeft Jan Hoving deelgenomen aan de Groep NU.
Hoving schilderde voornamelijk figuratieve werken, die enigszins aan Picasso doen denken, deze figuratie raakte in de jaren zeventig geheel op de achtergrond. In de jaren tachtig maakte Hoving kennis met het werk van de Muhlheimer Freiheit en gaat ook hij werken in een meer figuratief-expressieve stijl. De strenge seriematige stijl die hij in de jaren '70 hanteerde behoort dan tot het verleden. Jan Hoving beschouwt zichzelf meer als een tekenaar dan een schilder, de oplossing vindt hij in gebruik van zogenaamde oilsticks: olieverf in de vorm van potloden waarbij toch het tekenen voorop staat.
Exposities en prijzen:
Groninger Museum heeft een groot aantal werken op papier van Jan Hoving uit de periode 1970-1980 in hun bezit.







Conditie
ConditieGoed
mooie scherpe houtsnede - in passe partout
Transport
Afhalen Het werk is af te halen op locatie. Als koper dient u zelf verpakkingsmateriaal mee te nemen. De locatie is: Purmerend, Nederland
VerzendenPakketpost
PrijsTot 2 kg.
Binnen Nederland € 7,00
Naar België € 15,00
Naar Duitsland € 15,00
Europese Unie € 17,50
Wereldwijd € 20,00

Garantie
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Veilinggegevens
Starttijd17-3-2024 om 17:36
Eindtijd26-3-2024 om 22:33
Openingsbod € 20
Veilingkosten: 15%
AfhalenJa is mogelijk
ObjectlocatiePurmerend,  Nederland