Jan Miechels - Landschap - Verkocht

Jan Miechels - Landschap kopen? Bied vanaf 1!
Dit item is verkocht Toon item
Tekening / Aquarel

Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

Vergelijkbaar item plaatsen
Jan Miechels - Landschap kopen? Bied vanaf 1!
Jan Miechels - Landschap kopen? Bied vanaf 1!Jan Miechels - Landschap kopen? Bied vanaf 1!Jan Miechels - Landschap kopen? Bied vanaf 1!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • Jan Miechels (1916-1996)
Type kunstwerkTekening / Aquarel
Jaartal1973
TechniekPotlood
DragerPapier
StijlModern
OnderwerpLandschap
IngelijstIngelijst
Afmetingen13 x 21 cm (h x b)
Incl. lijst30 x 36 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
Betreft een mooi en vroeg werk van Jan Michels. Hoewel zijn schilderijen ook in die tijd al een vrij expressionistisch beeld vertoonden zijn de tekeningen uit deze periode vaak studies van zijn reizen, indrukken. Dit mooie werk in zeer goede staat toont een rustige straat/laan in Frankrijk (Italië gezien de hogere cypressen?). 

an Miechels werd geboren in 1916 te Arnhem. Zijn opleiding was gericht op het bedrijfsleven, waarin hij jarenlang werkzaam is geweest.

Als kunstenaar is hij autodidact. In 1940 huurde hij samen met zijn broer Henk, de graficus, de Bolkstoren, een toren van de oude stadswal in Arnhem en richtte die in als atelier. De slag om Arnhem verdreef Jan Miechels in 1944 uit Arnhem, waar hij pas in 1948 terugkeerde.

In die tussenliggende tijd had hij een belangrijk besluit genomen. Hij ging niet meer terug naar kantoor, maar koos definitief voor de kunst.

 

In 1949 raakte Jan Miechels betrokken bij de eerste Openluchtentoonstelling in Park Sonsbeek, waar hij de educatieve begeleiding en de rondleidingen verzorgde.

Vanaf dat moment heeft de stroom verzoeken om lezingen te houden over kunst voor volkshogescholen, universiteiten en verenigingen niet afgelaten.

In 1966 werd hij fulltime consulent voor de beeldende kunst en organisator van reizende tentoonstellingen bij de Culturele Raad voor Gelderland. Na de opheffing van deze Raad in 1977 werd de tentoonstellingsdienst ondergebracht bij de Stichting Beeldende Kunst Gelderland en werd Jan Miechels directeur van deze afdeling. In 1981 nam hij afscheid wegens het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd.

Naast een dagtaak, gevuld met het organiseren van exposities en het praten over kunst, heeft Jan Miechels kans gezien een oeuvre bij elkaar te tekenen en te schilderen, dat kwalitatief en kwantitatief bewondering afdwingt. Stil en ingetogen werk waarin het landschap een grote plaats inneemt. Olieverf, acrylics, tempera en potloodstift zijn de voornaamste uitdrukkingsmiddelen.

In de loop der jaren is zijn werk op vele plaatsen in binnen- en buitenland te zien geweest.

Jan Miechels is overleden in 1996.

Conditie
ConditieZeer Goed
Werk is onder de professioneel ingelijste (dichtgeniet) lijst met dubbel passe partout in uitstekende staat, evenals de passe partouts. Lijst is in goede staat (beperkt getekend door de tijd en een beschadiging aan de bovenkant).
Transport
Afhalen Het werk is af te halen op locatie. Als koper dient u zelf verpakkingsmateriaal mee te nemen. De locatie is: Utrecht, Nederland
VerzendenPakketpost
PrijsTot 2 kg.
Binnen Nederland € 7,50

Garantie
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Jan Miechels (1916-1996) 

Nederlands Nederlands Alle items van deze kunstenaar (1)

Geplaatst door  DaanHupler12
Lid sinds 2017
0 verkochte items
Alle items van deze verkoper (0)
36 cm
30 cm
21 cm
13 cm
Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

AfhalenJa is mogelijk
ObjectlocatieUtrecht,  Nederland
Veilinggegevens
Starttijd3-9-2018 om 21:14
Eindtijd16-9-2018 om 21:25
Biedingen (1)
Log in of registreer om de biedgeschiedenis te bekijken