Jan Versnel - 2 foto's - Verkocht

Jan Versnel - 2 foto's kopen? Bied vanaf 99!
Dit item is verkocht Toon item
Fotografie

Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

Vergelijkbaar item plaatsen
Jan Versnel - 2 foto's kopen? Bied vanaf 99!
Jan Versnel - 2 foto's kopen? Bied vanaf 99!Jan Versnel - 2 foto's kopen? Bied vanaf 99!Jan Versnel - 2 foto's kopen? Bied vanaf 99!Jan Versnel - 2 foto's kopen? Bied vanaf 99!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • Jan Versnel (1924-2007)
TypeFotografie
Periode2000 t/m Heden
TechniekSilverprint (Klassieke Foto)
IngelijstNiet Ingelijst
Afmetingen20 x 24.5 cm (h x b)
GesigneerdOngesigneerd
2 Foto's van Jan Versnel.  Afmetingen foto's: H19  x b25cm en h20 x b24.5cm. De foto's zitten op papier geplakt. Zowel op de voor- als achterzijde van het blad zit 1 foto.

Verzenden: onze verzenddagen zijn dinsdag en donderdag.


Jan Versnel (Amsterdam, 24 februari 1924 - Durgerdam, 1 juli 2007) was een Nederlands interieur-, product- en architectuurfotograaf.[1] Hij is onder andere bekend geworden door zijn betrokkenheid bij de architectuurstroming het Nieuwe Bouwen.

Biografie
Versnel heeft nooit een specifieke opleiding tot fotograaf gevolgd. Hij ging naar de Grafische School, waar hij werd opgeleid tot lithograaf en ook de eerste lessen in fotografie kreeg. Daarna deed hij de reclameopleiding aan het Instituut voor Kunstnijverheidonderwijs; hier kreeg hij les van de architectuurfotograaf Jaap d'Oliveira. Nadat hij de opleiding had afgerond kwam hij in dienst bij fotograaf Nico Jesse.
In 1947 vestigde Versnel zich als zelfstandig fotograaf en kreeg al snel een opdracht van Gerrit Rietveld. Dankzij de steun van fotografe Eva Besnyö kon hij lid worden van de GKf, een vakorganisatie waar ook meer progressieve fotografen lid van waren.
Gaandeweg specialiseerde hij zich in architectuurfotografie: foto's die hij maakte van een nieuwbouwproject in Rotterdam trokken de aandacht toen ze werden gepresenteerd tijdens een bijeenkomst waar een aantal bekende architecten aanwezig was. Vanaf 1951 verschenen zijn foto's ook regelmatig in het architectuurtijdschrift Forum. Versnel wordt vooral geassocieerd met de architectuurstroming het nieuwe bouwen. Hij werkte onder andere voor de architecten Marcel Breuer, Aldo van Eyck en Jan Rietveld. Als product- en interieurfotograaf werkte hij met de ontwerpers Kho Liang Ie en Benno Premsela.
Zijn architectuurfoto's worden gekenmerkt door het feit dat er vaak mensen op te zien zijn (dit is niet altijd gebruikelijk bij architectuurfotografie) en dat het hele beeld gevuld is. Typerend zijn ook wolkenluchten aan de bovenkant van het beeld en een opvallend licht-donker-contrast. Hij koos bij voorkeur voor bijzondere standpunten.
Van 1971 tot 1983 doceerde hij aan de Rietveldacademie.Conditie
ConditieGoed
In goede staat
Transport
Afhalen Het werk is af te halen op locatie. Als koper dient u zelf verpakkingsmateriaal mee te nemen. De locatie is: 's-gravenzande, Nederland
VerzendenPakketpost
Prijs> 10KG of groter dan 1,00 x 0,50 meter
Binnen Nederland € 12,95
Naar België € 21,95
Naar Duitsland € 21,95
Europese Unie € 21,95
Wereldwijd € 50,00

Garantie
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

AfhalenJa is mogelijk
Objectlocatie'S-GRAVENZANDE,  Nederland
Veilinggegevens
Starttijd2-12-2021 om 18:33
Eindtijd9-12-2021 om 20:51
Biedingen (1)
Log in of registreer om de biedgeschiedenis te bekijken