Jan Versnel - 5 foto's

Jan Versnel - 5 foto's kopen? Bied vanaf 100!
Jan Versnel - 5 foto's kopen? Bied vanaf 100!Jan Versnel - 5 foto's kopen? Bied vanaf 100!Jan Versnel - 5 foto's kopen? Bied vanaf 100!Jan Versnel - 5 foto's kopen? Bied vanaf 100!Jan Versnel - 5 foto's kopen? Bied vanaf 100!Jan Versnel - 5 foto's kopen? Bied vanaf 100!Jan Versnel - 5 foto's kopen? Bied vanaf 100!Jan Versnel - 5 foto's kopen? Bied vanaf 100!Jan Versnel - 5 foto's kopen? Bied vanaf 100!Jan Versnel - 5 foto's kopen? Bied vanaf 100!Jan Versnel - 5 foto's kopen? Bied vanaf 100!Jan Versnel - 5 foto's kopen? Bied vanaf 100!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • Jan Versnel (1924-2007)
Type kunstwerkFotografie
Periode1945 t/m 1999
TechniekSilverprint (Klassieke Foto)
OnderwerpArchitectuur
IngelijstNiet Ingelijst
Afmetingen17 x 23 cm (h x b)
GesigneerdOngesigneerd
5 Foto's van Jan Versnel. Afmetingen per  foto: H17 x b23cm. Op de achterkant voorzien van een atelier stempel.


Na aankoop kunnen de werken worden opgehaald in 's-Gravenzande ( vlakbij Den Haag (Scheveningen), Rotterdam en Delft en 5 minuten van het strand). De termijn voor het ophalen, bij vooruit betaling, is zeer ruim, m.a.w. de koper kan het werk weken of zelfs maanden later ophalen en het zo mogelijk combineren met een bezoek aan één van de bovengenoemde steden of het strand. De werken kunnen ook worden verzonden. Onze verzenddagen zijn dinsdag en donderdag. 

Jan Versnel (Amsterdam, 24 februari 1924 - Durgerdam, 1 juli 2007) was een Nederlands interieur-, product- en architectuurfotograaf. Hij is onder andere bekend geworden door zijn betrokkenheid bij de architectuurstroming het Nieuwe Bouwen.
Biografie
Versnel heeft nooit een specifieke opleiding tot fotograaf gevolgd. Hij ging naar de Grafische School, waar hij werd opgeleid tot lithograaf en ook de eerste lessen in fotografie kreeg. Daarna deed hij de reclameopleiding aan het Instituut voor Kunstnijverheidonderwijs; hier kreeg hij les van de architectuurfotograaf Jaap d'Oliveira. Nadat hij de opleiding had afgerond kwam hij in dienst bij fotograaf Nico Jesse.
In 1947 vestigde Versnel zich als zelfstandig fotograaf en kreeg al snel een opdracht van Gerrit Rietveld. Dankzij de steun van fotografe Eva Besnyö kon hij lid worden van de GKf, een vakorganisatie waar ook meer progressieve fotografen lid van waren.
Gaandeweg specialiseerde hij zich in architectuurfotografie: foto's die hij maakte van een nieuwbouwproject in Rotterdam trokken de aandacht toen ze werden gepresenteerd tijdens een bijeenkomst waar een aantal bekende architecten aanwezig was. Vanaf 1951 verschenen zijn foto's ook regelmatig in het architectuurtijdschrift Forum. Versnel wordt vooral geassocieerd met de architectuurstroming het nieuwe bouwen. Hij werkte onder andere voor de architecten Marcel Breuer, Aldo van Eyck en Jan Rietveld. Als product- en interieurfotograaf werkte hij met de ontwerpers Kho Liang Ie en Benno Premsela.
Zijn architectuurfoto's worden gekenmerkt door het feit dat er vaak mensen op te zien zijn (dit is niet altijd gebruikelijk bij architectuurfotografie) en dat het hele beeld gevuld is. Typerend zijn ook wolkenluchten aan de bovenkant van het beeld en een opvallend licht-donker-contrast. Hij koos bij voorkeur voor bijzondere standpunten.
Van 1971 tot 1983 doceerde hij aan de Rietveldacademie.


Conditie
ConditieGoed
Wat lichte beschadigingen langs de randen.
Transport
Afhalen Het werk is af te halen op locatie. Als koper dient u zelf verpakkingsmateriaal mee te nemen. De locatie is: 's-gravenzande, Nederland
VerzendenPakketpost
PrijsTot 10 kg.
Binnen Nederland € 13,50
Naar België € 23,95
Naar Duitsland € 23,95
Europese Unie € 23,95
Wereldwijd € 55,00
ExtraBij een aankoopbedrag boven de € 500,- euro betaalt u een toeslag van (maximaal) € 7,50 voor extra verzekerde verzending

Garantie
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Openingsbod € 100
Veilingkosten: 15%
Bied mee Bied mee
AfhalenJa is mogelijk
Objectlocatie's-Gravenzande,  Nederland
Veilinggegevens
Starttijd25-4-2024 om 16:51
Eindtijd5-5-2024 om 19:46
Let op: bij een bod in de laatste 5 minuten wordt de veilingduur met 5 minuten verlengd.