Jeroen Hermkens - Fort Vuren

Jeroen Hermkens - Fort Vuren kopen? Bied vanaf 300!
Jeroen Hermkens - Fort Vuren kopen? Bied vanaf 300!Jeroen Hermkens - Fort Vuren kopen? Bied vanaf 300!Jeroen Hermkens - Fort Vuren kopen? Bied vanaf 300!Jeroen Hermkens - Fort Vuren kopen? Bied vanaf 300!Jeroen Hermkens - Fort Vuren kopen? Bied vanaf 300!Jeroen Hermkens - Fort Vuren kopen? Bied vanaf 300!Jeroen Hermkens - Fort Vuren kopen? Bied vanaf 300!Jeroen Hermkens - Fort Vuren kopen? Bied vanaf 300!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • Jeroen Hermkens (1960)
Type kunstwerkGrafiek (handgesigneerd)
Jaartal2001
TechniekLitho
DragerPapier
OnderwerpHistorisch
IngelijstIngelijst
Afmetingen95 x 115 cm (h x b)
Incl. lijst131 x 148 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
Oplage20

Litho van de Utrechtse kunstenaar Jeroen Hermkens (kunstenaar van het jaar in 2006) van het “Fort Vuren” (2001). Dit fort is in eigendom van Staatsbosbeheer en het maakt onderdeel uit van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Het fort is gelegen in Vuren in de gemeente West Betuwe in de Nederlandse provincie Gelderland.

Het betreft een uitzonderlijk groot werk (meestal zijn de lithos van Hermkens slechts 52 * 42 cm of 57 * 75 cm, dit werk is 4 keer zo groot) in een kleine oplage (slechts 20 stuks terwijl de oplage bij Hermkens meestal 75 stuks is).  De grote litho is ingelijst en in perfecte staat (de litho wordt geleverd inclusief een boek over de kunstenaar).

Jeroen Hermkens (St. Anthonis, 31 maart 1960) volgde zijn opleiding aan de Academie voor Beeldende Kunsten te Utrecht en Atelier lithografique Champfleury te Parijs. Voor zijn grote litho’s ontving hij in 1996 de Nederlandse Grafiekprijs, en in 2006 werd hij uitgeroepen tot Nederlands kunstenaar van het jaar. Zijn werken zijn te zien in binnen- en buitenland, met onder meer exposities in Wenen, New York, New Orleans, Beauvais en Brugge. In Nederland is zijn werk onder meer geëxposeerd in Museum Flehite in Amersfoort, Museum de Buitenplaats in Eelde, Museum Rijswijk, Slot Zeist, het Singer in Laren en het Centraal Museum in Utrecht.
In 2000 vertoonde CNN wereldwijd een film over zijn werk. Naar aanleiding van zijn verkiezing tot Kunstenaar van het jaar had Jeroen in 2008 een expositie in Museum Jan van de Togt in Amstelveen. De jaren daarop reisde hij voor baggerbedrijf Van Oord de wereld af, hetgeen resulteerde in de Koos van Oord Collectie die in 2010 werd gepresenteerd in de Kunsthal Rotterdam. Een serie van zijn litho’s werd in 2013 opgenomen in de collectie van het Rijksmuseum in Amsterdam
Conditie
ConditieZeer Goed
Transport
Afhalen Het werk is af te halen op locatie. Als koper dient u zelf verpakkingsmateriaal mee te nemen. De locatie is: Hilversum, Nederland
koeriersdienstBen u niet in staat om een werk zelf af te halen, dan kunt u een koeriersdienst inschakelen om het werk te laten afhalen. Klik hier voor meer informatie over hoe dit werkt en bekijk de tarieven.
VerzendenDoor het formaat of de kwetsbaarheid is het niet mogelijk om dit item via reguliere post te verzenden

Garantie
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Veilinggegevens
Starttijd19-11-2023 om 11:23
Eindtijd27-11-2023 om 21:44
Openingsbod € 300
Veilingkosten: 15%
AfhalenJa is mogelijk
ObjectlocatieHILVERSUM,  Nederland