Kees Salentijn - Kees Salentijn,Prachtig ingelijste zeefdruk - Verkocht

Kees Salentijn,Prachtig ingelijste zeefdruk kopen? Bied vanaf 125!
Dit item is verkocht Toon item
Grafiek (handgesigneerd)

Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

Vergelijkbaar item plaatsen
Kees Salentijn,Prachtig ingelijste zeefdruk kopen? Bied vanaf 125!
Kees Salentijn,Prachtig ingelijste zeefdruk kopen? Bied vanaf 125!Kees Salentijn,Prachtig ingelijste zeefdruk kopen? Bied vanaf 125!Kees Salentijn,Prachtig ingelijste zeefdruk kopen? Bied vanaf 125!Kees Salentijn,Prachtig ingelijste zeefdruk kopen? Bied vanaf 125!Kees Salentijn,Prachtig ingelijste zeefdruk kopen? Bied vanaf 125!Kees Salentijn,Prachtig ingelijste zeefdruk kopen? Bied vanaf 125!Kees Salentijn,Prachtig ingelijste zeefdruk kopen? Bied vanaf 125!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • Kees Salentijn (1947)
Type kunstwerkGrafiek (handgesigneerd)
Periode1945 t/m 1999
GesigneerdHandgesigneerd

Kees Salentijn, zeefdruk

Mooie zilveren lijst, ophang gereed

afmetingen 68x55cm

oplage   59/100

hand gesigneerd en genummerd

in uitstekende conditie

Over de kunstenaar
Geboren in Amsterdam.

Volgt zijn opleiding aan de Rijksacademie voor Beeldende Kunsten in Amsterdam, afdeling vrije schilderskunst. O.B. Kat is daar zijn belangrijkste leermeester.
Salentijn bestudeert in zijn studieperiode schilderijen in het Prado in Madrid en hij verblijft enige maanden bij een Berberse familie in Marokko.

Midden jaren zeventig reist hij en verblijft o.a. in Griekenland; in 1977 maakt hij samen met de schilder Kenne Gregoire het project “de asperge-eters” in Venray. Ook heeft hij in dit jaar een opdracht voor een muurschildering in het stadskantoor te Venlo.

In de jaren tachtig reist Salentijn veel naar Spanje. Hij voelt zich in deze periode verbonden met kunstenaars van diverse stromingen, die min of meer de spontane onbewuste creatie voorstaan en niet in de eerste plaats esthetische uitbeelding nastreven.

In 1983 vindt er een grote overzichtstentoonstelling van deze Spaanse reis plaats, waarin hij onder de noemer “Extremadura” schilderijen, collages en tekeningen toont. In 1984 verblijft Salentijn in Barcelona en reist hij door de Pyreneeën en Catalonië. Hij bezoekt de kunstenaar Antoni Tapies en heeft ook belangstelling voor andere Spaanse schilders zoals Saura en Millares.

De dood van de matador Paguiri is de aanleiding voor Salentijn om zijn eerste stierengevecht- (corrida) schilderijen te maken. In 1985 brengt hij een aantal werkstukken rond dit thema samen onder de noemer “Les folies d’Espagne” en exposeert deze in Amsterdam. Het ‘stierengevecht’ is metafoor geworden voor het gevecht met het schilderij.

In de laat tachtiger jaren bezoekt Salentijn opgravingen in Ampurias, een Grieks/Romeinse nederzetting in Spanje. Hij laat zich hierdoor inspireren in zijn werk. Hierna werkt hij wisselend in Venlo en in verschillende ateliers van vrienden in Amsterdam. Begin jaren negentig betrekt hij een atelier in de buurt van de hoofdstad en begint hij aan zijn periode van de snelle creatie. Samenhang, collage, tekening en schilderij als een doorlopende uiting van zijn creativiteit.

Transport
VerzendenDoor het formaat of de kwetsbaarheid is het niet mogelijk om dit item via reguliere post te verzenden

Garantie
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

AfhalenJa is mogelijk
Veilinggegevens
Starttijd13-1-2015 om 18:04
Eindtijd20-1-2015 om 18:04
Biedingen (1)
Log in of registreer om de biedgeschiedenis te bekijken