Marike Stokker - - Le Bateau Vivre 4 - Verkocht

Marike Stokker - - Le Bateau Vivre 4 kopen? Bied vanaf 85!
Dit item is verkocht Toon item
Schilderij

Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

Vergelijkbaar item plaatsen
Marike Stokker - - Le Bateau Vivre 4 kopen? Bied vanaf 85!
Marike Stokker - - Le Bateau Vivre 4 kopen? Bied vanaf 85!Marike Stokker - - Le Bateau Vivre 4 kopen? Bied vanaf 85!Marike Stokker - - Le Bateau Vivre 4 kopen? Bied vanaf 85!Marike Stokker - - Le Bateau Vivre 4 kopen? Bied vanaf 85!Marike Stokker - - Le Bateau Vivre 4 kopen? Bied vanaf 85!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • Marike Stokker (1950)
Type kunstwerkSchilderij
Jaartal1990
TechniekAcryl
DragerPapier
OnderwerpZeegezicht
IngelijstIngelijst
Afmetingen71 x 51 cm (h x b)
Incl. lijst71 x 51 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd

Het verhaal van Marike leest u hieronder :

Begin jaren 90 is de serie Le Bateau Ivre ontstaan. De serie is gemaakt n.a.v. het gelijknamige gedicht van Arthur Rimbaud. Het idee voor deze serie was al ontstaan begin jaren 80, toen ik de documentaire van Hans Keller zag, die hij maakte als inleiding voor de Documenta in Kassel toen Rudie Fuchs deze tentoonstelling samenstelde. Keller typeerde de Documenta van Fuch als een "Dronken Schip", het doel van de reis was de reis zelf. Het gedicht van Rimbaud kwam ter sprake
Het beschrijft de dolle vaart van een onbemand en stuurloos schip, waarbij de hele schepping lijkt te worden overgedaan. Een stroom van visioenen, te samen gehouden door de 'dronken' vaart van het ontkluisterde schip. Volgens Keller was dat de manier waarop Fuchs deze Documenta benaderde. 

Ik heb zelf gebruik gemaakt van de 'Friese oersetting' van Theun de Vries, omdat mijn Frans niet zo goed is dat ik de emotie van het gedicht kan invoelen en de Nederlandse vertaling mij te vlak is.
Het Fries biedt een idioom en een klankscala, die dichter bij mijn emotie staan. Mijn 'dronkene skip' doet dan ook meer denken aan Noord Friesland en het Wad.

Conditie
ConditieZeer Goed
Kan eventueel verzonden worden geheel voor riscio koper !
Transport
Afhalen Het werk is af te halen op locatie. Als koper dient u zelf verpakkingsmateriaal mee te nemen. De locatie is: Leeuwarden, Nederland
VerzendenDoor het formaat of de kwetsbaarheid is het niet mogelijk om dit item via reguliere post te verzenden

Garantie
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Marike Stokker (1950) 

Nederlands Nederlands

Geplaatst door  Tjits
Lid sinds 2020
0 verkochte items
Alle items van deze verkoper (0)
51 cm
71 cm
51 cm
71 cm
Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

AfhalenJa is mogelijk
ObjectlocatieLeeuwarden,  Nederland
Veilinggegevens
Starttijd7-3-2021 om 23:36
Eindtijd13-3-2021 om 22:45
Biedingen (1)
Log in of registreer om de biedgeschiedenis te bekijken