Mies Drabbe - Ingelijste isografie: Portet van Jan Toorop - 1907

Mies Drabbe - Ingelijste isografie: Portet van Jan Toorop - 1907 kopen? Bied vanaf 350!
Mies Drabbe - Ingelijste isografie: Portet van Jan Toorop - 1907 kopen? Bied vanaf 350!Mies Drabbe - Ingelijste isografie: Portet van Jan Toorop - 1907 kopen? Bied vanaf 350!Mies Drabbe - Ingelijste isografie: Portet van Jan Toorop - 1907 kopen? Bied vanaf 350!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • Mies Drabbe (1875-1956)
Type kunstwerkGrafiek (handgesigneerd)
Jaartal1907
TechniekIsografie
DragerPapier
OnderwerpPortret
IngelijstIngelijst
Afmetingen29 x 30 cm (h x b)
Incl. lijst30 x 32 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd

Isografie van Mies Elout Drabbe: portret van Jan Toorop. Jaar: Sept 1907. Afmetingen incl lijst: H30 x b32cm. Afmetingen voorstelling: H29 x b30cm. Het werk is links onderaan gesigneerd en gedateerd door de kunstenares. De authenticiteit van het aangeboden werk wordt volledig gegarandeerd. Een certificaat van echtheid wordt, op aanvraag, gemaild. Het werk is linksonder gesigneerd. Jaar: 1907.

(Een isografie is een fotografische reproductiemethode van tekeningen, houtsneden en etsen door de Nederlandse firma W. van Meurs (eerste helft 20e eeuw). De firma had het alleenrecht op deze facsimiles en hield haar werkwijze geheim. De firma hield het oorspronkelijke formaat aan, de facsimiles kregen een Van Meurs-merkje en werden vaak even goed als het origineel genoemd. Isografieën van potloodtekeningen waren soms dermate echt, dat de lijntjes konden worden uitgegumd).

Lijsten: Beschadigingen aan lijsten worden niet beschreven. Indien een werk achter glas is ingelijsten het glas is kapot, zal dit wel vermeld worden.

Het werk kan ook worden opgehaald in 's-Gravenzande ( vlakbij Den Haag (Scheveningen), Rotterdam en Delft en 5 minuten van het strand). De termijn voor het ophalen, bij vooruitbetaling, is zeer ruim. M.a.w. de koper kan het werk weken of zelfs maanden later ophalen en het zo mogelijk combineren met een bezoek aan één van de bovengenoemde steden of het strand. Het werk kan ook worden verstuurd via Postnl. Onze verzenddagen zijn dinsdag en donderdag.

Marie Jeanette Sophie (Mies) Elout van Soeterwoude-Drabbe - ook Moen genoemd - (Utrecht, 4 maart 1875 – Ellecom, 24 mei 1956) was een Nederlandse schilderes en tekenares.

Levensloop

Zij leefde en werkte voornamelijk in Domburg. Samen met haar vriend Jan Toorop en met hulp van collega's als Ferdinand Hart Nibbrig en Jan Heyse organiseerde zij de bekende Domburgse Tentoonstellingen, die tussen 1911 en 1921 hebben plaatsgehad. Zij was getrouwd met Paulus Johannes Elout van Soeterwoude (1873-1956), directeur van de Domburgsche Zeebadinrichting en telg uit het geslacht Elout.

Mies Elout kreeg haar eerste lessen van Willem Schütz in Middelburg. Ze wordt vaak genoemd als leerling van Toorop, maar ook Piet Mondriaan heeft invloed op haar gehad. Dankzij Toorop heeft Mies Elout een opleiding aan de Tekenacademie in Den Haag gevolgd. Hij was de kunstenaar die haar een gevoel voor vlakverdeling bijbracht, voor schaduwwerking en het samenspel van lijnen.

Hoewel Mies Elout in Domburg een teruggetrokken bestaan leidde, speelde zij een belangrijke rol als muze voor kunstzinnige en literaire vrienden als Toorop, Mondriaan, Arthur van Schendel en Richard Roland Holst - en als Moen voor haar naaste verwanten. Mies Elout-Drabbe woonde haar hele leven in de badplaats, met uitzondering van haar studietijd aan de Haagse Tekenacademie (1899-1901) en haar laatste levensjaar in Ellecom. Ze overleed in 1956 op 81-jarige leeftijd, enkele dagen na haar echtgenoot, en werd samen met hem begraven in Domburg.

Haar zoon Frans Elout overleed in 1994, hij heeft een collectie van veertig olieverfschilderijen en circa driehonderd werken op papier van zijn moeder nagelaten. Daaronder zijn tal van schilderijen en tekeningen, variërend van portretten tot landschappen, bos- en zeegezichten, tuinstukken, dier- en figuurschilderingen en stillevens.

Conditie
ConditieZeer Goed
Transport
Afhalen Het werk is af te halen op locatie. Als koper dient u zelf verpakkingsmateriaal mee te nemen. De locatie is: 's-gravenzande, Nederland
VerzendenPakketpost
PrijsTot 10 kg.
Binnen Nederland € 13,50
Naar België € 23,95
Naar Duitsland € 23,95
Europese Unie € 23,95
ExtraBij een aankoopbedrag boven de € 500,- euro betaalt u een toeslag van (maximaal) € 7,50 voor extra verzekerde verzending

Garantie
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Mies Drabbe (1875-1956) 

Nederlands Nederlands Alle items van deze kunstenaar (2)

Geplaatst door  KiewitKunst
Lid sinds 2011
1571 verkochte items
Alle items van deze verkoper (561)
32 cm
30 cm
30 cm
29 cm
Veilinggegevens
Starttijd19-4-2024 om 14:00
Eindtijd26-4-2024 om 19:36
Openingsbod € 350
Veilingkosten: 15%
AfhalenJa is mogelijk
Objectlocatie's-Gravenzande,  Nederland