Peter Schenk - Compositie I - Verkocht

Peter Schenk - Compositie I kopen? Bied vanaf 50!
Dit item is verkocht Toon item
Grafiek (handgesigneerd)

Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

Vergelijkbaar item plaatsen
Peter Schenk - Compositie I kopen? Bied vanaf 50!
Peter Schenk - Compositie I kopen? Bied vanaf 50!Peter Schenk - Compositie I kopen? Bied vanaf 50!Peter Schenk - Compositie I kopen? Bied vanaf 50!Peter Schenk - Compositie I kopen? Bied vanaf 50!Peter Schenk - Compositie I kopen? Bied vanaf 50!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • Peter Schenk (1944-2011)
Type kunstwerk Grafiek (handgesigneerd)
Jaartal 1999
Techniek Zeefdruk
Drager Papier
Ingelijst Niet Ingelijst
Afmetingen 121 x 92 cm (h x b)
Gesigneerd Handgesigneerd
Oplage A.P.

Peter Schenk is in 1944 geboren te Amersfoort en volgde zijn opleiding aan de Academie Amsterdam. Het oeuvre van de kunstenaar is omvangrijk en zijn signatuur onmiskenbaar. Zijn `dynamische monumentale kunst` zoals hij zijn werk zelf typeert, staat voor grote vormen met beweeglijke elementen. Ruimtelijk, basaal, energiek en sensueel zijn sleutelwoorden. Peter Schenk is een kunstenaar die zijn artistieke aanpak voortdurend vernieuwt. Dit gebeurt mede onder invloed van de sferen en elementen van de verschillende landen die hij bezoekt. Een favoriete bestemming is bijvoorbeeld Japan waar hij zich de kunst van het papierscheppen eigen heeft gemaakt. De invloed van het Oosten houdt daar echter niet op. Naast het eigenhandig geschept papier zie je in zijn werk ook regelmatig organische lijnen en figuren getekend met een lange penseel in zwarte Japanse inkt. Bij Schenk gaan figuratie en abstractie vloeiend in elkaar over als twee talen die elkaar aanvullen. De werken zijn poëtisch van sfeer en in zekere zin vertellend. Werk van Peter Schenk is in galeries en kunstbeurzen over heel de wereld geëxposeerd en in diverse museumcollecties opgenomen.

ref: 

BA21065
Conditie
ConditieGoed
Over het algemeen goed.
Transport
Afhalen Het werk is af te halen op locatie. Als koper dient u zelf verpakkingsmateriaal mee te nemen. De locatie is: Nuenen, Nederland
koeriersdienstBen u niet in staat om een werk zelf af te halen, dan kunt u een koeriersdienst inschakelen om het werk te laten afhalen. Klik hier voor meer informatie over hoe dit werkt en bekijk de tarieven.
VerzendenDoor het formaat of de kwetsbaarheid is het niet mogelijk om dit item via reguliere post te verzenden

Garantie
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie .

Peter Schenk (1944-2011) 

Nederlands Nederlands Alle items van deze kunstenaar (3)

Geplaatst door  ArtDumay
Lid sinds 2021
31 verkochte items
Alle items van deze verkoper (0)
92 cm
121 cm