Pieter Alewijns - zonder titel

Pieter Alewijns - zonder titel kopen? Bied vanaf 35!
Pieter Alewijns - zonder titel kopen? Bied vanaf 35!Pieter Alewijns - zonder titel kopen? Bied vanaf 35!Pieter Alewijns - zonder titel kopen? Bied vanaf 35!Pieter Alewijns - zonder titel kopen? Bied vanaf 35!Pieter Alewijns - zonder titel kopen? Bied vanaf 35!Pieter Alewijns - zonder titel kopen? Bied vanaf 35!Pieter Alewijns - zonder titel kopen? Bied vanaf 35!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Pieter Alewijns (1954)
TypeGrafiek (handgesigneerd)
Periode1945 t/m 1999
TechniekZeefdruk
DragerPapier
StijlModern
OnderwerpFiguren
IngelijstIngelijst
Afmetingen35 cm x 25 cm (h x b)
Incl. lijst40 cm x 30 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
Oplage75
Zeefdruk. Prachtig grafisch werk van Pieter Alewijns. Het werk vermeldt geen titel.
Gesigneerd met potlood
Oplage 3/75
De conditie is zeer goed. Het werk is met een nieuwe zwarte passe-partout ingelijst in een eenvoudige lijst.

Over Pieter Alewijns:
‘De naam Pieter Alewijns koppel je bijna als vanzelf aan etsen. Met de hand ingekleurde etsen bij voorkeur. De Eindhovense kunstenaar heeft al op de academie in Den Bosch een voorliefde voor die aloude techniek ontwikkeld en die is hij altijd trouw gebleven. Onvoorwaardelijk.
Niet voor niets was hij jarenlang kunstenaar-medewerker bij Grafisch Atelier Daglicht. Jarenlang heeft hij er etsen helpen draaien en zeefdrukken helpen trekken. Ook in de tijd dat Galerie Peninsula nog bestond , die mede door Alewijns werd gerund, bestond een fiks deel van de exposanten uit grafici.
Alewijns (1954) heeft een zwak voor esthetiek. Inhoud is van belang, ja, maar voorrang werd en wordt nog altijd gegeven aan zaken als compositie, kleur en structuur. Kijk naar de honderden drukken en collages die hij de afgelopen decennia heeft gemaakt en je voelt: dit is lekker werk, waar kleuren en vormen bijna perfect worden gecombineerd, maar elementen soms ook fijn schuren. En – je bent romanticus of je bent het niet – die beeldtaal wordt gecombineerd met vertellingen die lijken ontleend aan mythische vertellingen, sages of sprookjes. De etsen en collages worden dan ook bevolkt door niet-bestaande mensfiguren en dieren (veel vogels) in gefantaseerde landschappen’. (Bron: ed.nl)
Bij voorkeur ophalen in Eindhoven. Verzenden op eigen risico i.v.m. glasbreuk
ConditieZeer Goed

GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Pieter Alewijns (1954)

Nederlands Nederlands Alle items van deze kunstenaar (2)

Geplaatst door  PVH
FA. (2)

Lid sinds 2013
45 verkochte items
Alle items van deze verkoper (5)
30 cm
40 cm
25 cm
35 cm
Veiling is afgelopen
Veilinggegevens
Starttijd12-3-2023 om 10:27
Eindtijd19-3-2023 om 19:01
Openingsbod € 35
Veilingkosten: 15%
AfhalenJa is mogelijk
ObjectlocatieEindhoven,  Nederland
VerzendingNaar Nederland en België

Nog geen account?
Door een gratis account aan te maken kunt u bieden op {{numberOfItems}} items of zelf een item in de veiling plaatsen.