Pieter Alewijns (1954)
  1. Home
  2. >
  3. Kunstenaars
  4. >
  5. Kunstenaar
  6. >
  7. Pieter Alewijns
Pieter Alewijns (1954)

Pieter Alewijns (1954)

Pieter ALEWIJNS (Eindhoven 1954)

Opleiding aan de Koninklijke Kunst Academie ’s-Hertogenbosch, afdeling Vrije Grafiek

Pieter Alewijns werkt hoofdzakelijk met ets techniek in combinatie met de zeefdruk. Hij laat zich imponeren door de 19e eeuwse gravures en de prerafaelitische schilderkunst. De romantische inslag van zijn werk beperkt zich niet tot zijn kunstopvatting of zijn houding als kunstenaar, maar ligt juist in het verlengde van zijn karakter en persoonlijkheid. De grote, in ets en zeefdruk techniek gedrukte prenten van deze romanticus ‘pur sang’ verbeelden persoonlijke allegorieën waarin traditionele symbolen, zoals de zwaan, transformeren tot mysterieze gedaantes. Ook heeft hij alle door Darwin vergeten diersoorten in kaart gebracht, waarbij diverse uiterlijke kenmerken van dieren metamorfoseerden in hybridische wezens. De allegorische voorstelling van engelen, mythologische figuren en aan de fantasie ontsproten halfwezens worden literair leven ingeblazen door de in potlood bij geschreven proza en poëzie. Het liefdesgedicht, een van de spiegels van het gemoed, blijkt niet alleen een onuitputtelijke bron maar tevens aanleiding voor een perfecte symbiose tussen liefdessonnet en allegorie.

Aangeboden items
0
Verkochte items
20
Nationaliteit
Nederlands Nederlands  
Links
Favoriet
De gekozen filters geven op dit moment geen resultaat. U kunt andere filters proberen terug naar ons gehele aanbod.

Momenteel worden er helaas geen items van Pieter Alewijns (1954) aangeboden. Bekijk ons huidige veilingaanbod.

Er zijn 20 items van Pieter Alewijns (1954) verkocht in het verleden. Wilt u op de hoogte blijven? Stel dan een e-mail alert in!

Er zijn 12 mensen die Pieter Alewijns (1954) favoriet hebben gemaakt. Heeft u een werk te koop? Deze mensen hebben zeker interesse! Maak hier een account aan en plaats het in de veiling.


Ontdek Kunstveiling


Kunst kopen van Pieter Alewijns

Wilt u graag een kunstwerk kopen van Pieter Alewijns? Bekijk dan het actuele veilingaanbod en bied mee op mooie en unieke kunstwerken van Pieter Alewijns. Betaalbare en exclusieve kunst kopen van Pieter Alewijns en andere erkende kunstenaars is leuk, toegankelijk én binnen handbereik via Kunstveiling. Ontdek nu alle kunstwerken van Pieter Alewijns te koop bij Kunstveiling en bemachtig uw eigen Pieter Alewijns!

Volg het aanbod kunst van Pieter Alewijns te koop

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuw aanbod van Pieter Alewijns te koop? Via uw persoonlijke Kunstveiling account kunt u Pieter Alewijns instellen als uw favoriete kunstenaar. Wanneer er nieuwe Pieter Alewijns kunstwerken in de veiling worden geplaatst, ontvangt u hierover per e-mail bericht. Daarnaast kunt u alle kunstwerken van uw favoriete kunstenaars eenvoudig bekijken via uw persoonlijke account. Op die manier loopt u nooit meer een nieuw item in de veiling mis en koopt u gemakkelijk kunst van Pieter Alewijns!

Bekijk bijvoorbeeld ook eens het aanbod kunstwerken van Karel Appel, Anton Heyboer en Klaas Gubbels in de veiling.

Waarom via Kunstveiling kunst van Pieter Alewijns kopen?

Via Kunstveiling koopt u unieke kunstwerken van Pieter Alewijns en andere erkende kunstenaars tegen veilingprijzen. Kunst kopen van Pieter Alewijns via Kunstveiling is toegankelijk, transparant en laagdrempelig. Dagelijks worden vele nieuwe kunstwerken in de veiling geplaatst, van moderne schilderijen tot oude prenten en van sculpturen tot design en sieraden. U stemt het aanbod gemakkelijk op uw eigen wensen af en wordt automatisch in contact gebracht met de verkoper als u na afloop van de veiling de hoogste bieder bent. U betaalt bij Kunstveiling slechts 15% veilingkosten over de hamerprijs. Dit wordt bij het uitbrengen van een bod al aangegeven, zodat u achteraf nooit voor verrassingen komt te staan.

Bovendien kunt u via Kunstveiling ook zelf kunst van Pieter Alewijns of andere erkende kunstenaars verkopen. Meer over het verkopen van kunst leest u op de pagina Kunst Verkopen.

Hoe breng ik een bod uit op een kunstwerk van Pieter Alewijns?

Kunst kopen van Pieter Alewijns begint bij het plaatsen van een bod. Om een bod uit te brengen op een kunstwerk van Pieter Alewijns, heeft u account bij Kunstveiling nodig. Hier maakt u gemakkelijk een account aan. Bij alle items in de veiling treft u detailgegevens van het kunstwerk, een openingsbod en een aflooptijd. Tot deze tijd kunt u een bod uitbrengen op het kunstwerk van Pieter Alewijns. Om meer kans te maken om de Pieter Alewijns te bemachtigen, kunt u een autobod instellen. Bent u de winnende bieder? Dan neemt de verkoper contact met u op. Is het kunstwerk helaas aan u voorbijgegaan? Bekijk dan het actuele aanbod met alle andere kunst van Pieter Alewijns! Let op: lees voordat u kunst gaat kopen of verkopen via Kunstveiling de veilingregels goed door.