Raoul Dufy - Piazzetta di San Marco in Venedig 1938, litho - Verkocht

Raoul Dufy - Piazzetta di San Marco in Venedig 1938, litho kopen? Bied vanaf 65!
Dit item is verkocht Toon item
Prenten & Uitgaves

Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

Vergelijkbaar item plaatsen
Raoul Dufy - Piazzetta di San Marco in Venedig 1938, litho kopen? Bied vanaf 65!
Raoul Dufy - Piazzetta di San Marco in Venedig 1938, litho kopen? Bied vanaf 65!Raoul Dufy - Piazzetta di San Marco in Venedig 1938, litho kopen? Bied vanaf 65!Raoul Dufy - Piazzetta di San Marco in Venedig 1938, litho kopen? Bied vanaf 65!Raoul Dufy - Piazzetta di San Marco in Venedig 1938, litho kopen? Bied vanaf 65!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • Raoul Dufy (1877-1953)
Type kunstwerk Prenten & Uitgaves
Periode 1945 t/m 1999
Techniek Varia
Stijl Modern
Onderwerp Stadsgezicht
Afmetingen 38 x 50 cm (h x b)
Gesigneerd Ongesigneerd/Drukgesigneerd

Dufy werkte vanaf zijn 14de als boekhouder bij een koffie-importeur in Le Havre. In 1895 ging hij naast dit werk in de avonduren lessen volgen van de schilder Charles Lhuillier aan de École des Beaux-Arts in Le Havre. Hier ontmoette hij de schilder Emile-Othon Friesz. In 1900 won Dufy een beurs voor de École des Beaux Arts in Parijs, waar zijn vriend Friesz hem een jaar eerder in voor was gegaan.

Tussen de jaren 1905 en 1909 heeft het werk van Dufy een sterk fauvistische invloed. Dit veranderde echter nadat hij in aanraking is gekomen met het werk van Cézanne. Hij ontwikkelde steeds meer een eigen stijl die na een flirt met het kubisme vaste vormen aannam vanaf 1920. Deze stijl wordt over het algemeen getypeerd als stenografisch en kleurrijk.

In 1938 voltooide Dufy een van de grootste schilderwerken ter wereld op de Exposition Internationale in Parijs.

Dufy overleed op 75-jarige leeftijd. Hij werd begraven op de begraafplaats van het klooster van Cimiez nabij Nice
Conditie
ConditieGoed
Het werk is in goede staat.
Transport
Afhalen Het werk is af te halen op locatie. Als koper dient u zelf verpakkingsmateriaal mee te nemen. De locatie is: Maarssen, Nederland
VerzendenPakketpost
PrijsTot 10 kg.
Binnen Nederland € 11,00

Garantie
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie .