Siet Zuyderland - Karakteristieke kleine oplage (30) Ets - 3 kuurstoelen - potlood gesigneerd

Siet Zuyderland - Karakteristieke kleine oplage (30) Ets - 3 kuurstoelen - potlood gesigneerd kopen? Bied vanaf 37!
Siet Zuyderland - Karakteristieke kleine oplage (30) Ets - 3 kuurstoelen - potlood gesigneerd kopen? Bied vanaf 37!Siet Zuyderland - Karakteristieke kleine oplage (30) Ets - 3 kuurstoelen - potlood gesigneerd kopen? Bied vanaf 37!Siet Zuyderland - Karakteristieke kleine oplage (30) Ets - 3 kuurstoelen - potlood gesigneerd kopen? Bied vanaf 37!Siet Zuyderland - Karakteristieke kleine oplage (30) Ets - 3 kuurstoelen - potlood gesigneerd kopen? Bied vanaf 37!Siet Zuyderland - Karakteristieke kleine oplage (30) Ets - 3 kuurstoelen - potlood gesigneerd kopen? Bied vanaf 37!Siet Zuyderland - Karakteristieke kleine oplage (30) Ets - 3 kuurstoelen - potlood gesigneerd kopen? Bied vanaf 37!Siet Zuyderland - Karakteristieke kleine oplage (30) Ets - 3 kuurstoelen - potlood gesigneerd kopen? Bied vanaf 37!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • Siet Zuyderland (1942)
Type kunstwerkGrafiek (handgesigneerd)
Jaartal1978
TechniekEts
DragerPapier
IngelijstNiet Ingelijst
Afmetingen49.5 x 32 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
  • Siet Zuyderland, Amsterdam 1942

Siet Zuyderland is geboren op 11 mei 1942 in Amsterdam, twee jaar na het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog in Nederland. Het lijkt een onmogelijk moment, midden in de oorlog, vader was tewerkgesteld in Duitsland, een oudere broer en zus. Zijn moeder stond er alleen voor en pas na drie jaar zag zijn vader zijn jongste zoon voor het eerst. Dat moeten geen gemakkelijke tijden zijn geweest.
Als 15 jarige werkt hij overdag bij een reclamebureau en in de avonduren gaat hij naar de Vrije Academie om model te tekenen. Als 16 jarige gaat hij naar het Instituut voor Kunstnijverheid Onderwijs in Amsterdam, een voorloper van de latere Rietveld Academie. In de avonduren verdient hij bij om de school en zijn kostgeld te betalen.
Een echte selfmade man, geboren in een jaren 50 milieu, kind van de 2e wereldoorlog; een leven, geheel op eigen kracht, keihard werkend om te bestaan.
En dat deed hij dan wél opgewekt en met een aanstekelijk enthousiasme.
Een ontmoeting, drie jaar na de Academie, met oud docent Wim Brusse en Eva Besnyö, zorgde voor een introductie in de kunstwereld en daarmee voor een flitsende start van zijn carrière met tentoonstellingen in De Brakke Grond, georganiseerd door Jan Van Loenen Martinet, en in Atelier 5 in het Stedelijk Museum in Amsterdam onder de toenmalige directeur Edy de Wilde.
Het daaropvolgende succes duurde toch zeker tot en met de tentoonstelling van Bruggen en Sluizen in Museum Fodor in 1984.
Daarna, met de overname van de kunstmarkt door een nieuwe generatie schilders, werd het wat moeilijker.













Conditie
ConditieGoed
papier wat gebobbeld
Transport
Afhalen Het werk is af te halen op locatie. Als koper dient u zelf verpakkingsmateriaal mee te nemen. De locatie is: Purmerend, Nederland
VerzendenPakketpost
PrijsTot 2 kg.
Binnen Nederland € 7,00
Naar België € 15,00
Naar Duitsland € 15,00
Europese Unie € 17,50
Wereldwijd € 20,00

Garantie
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Siet Zuyderland (1942) 

Nederlands Nederlands Alle items van deze kunstenaar (3)

Geplaatst door  Artpointamsterdam
Lid sinds 2013
1193 verkochte items
Alle items van deze verkoper (115)
32 cm
49.5 cm
Veilinggegevens
Starttijd1-1-2024 om 21:38
Eindtijd10-1-2024 om 22:14
Openingsbod € 37
Veilingkosten: 15%
AfhalenJa is mogelijk
ObjectlocatiePurmerend,  Nederland