Siet Zuyderland - Caractéristique petit tirage (30) Eau-forte - 3 chaises de spa - signée au crayon

AcheterSiet Zuyderland - Karakteristieke kleine oplage (30) Ets - 3 kuurstoelen - potlood gesigneerd? Enchérissez de 37!
AcheterSiet Zuyderland - Karakteristieke kleine oplage (30) Ets - 3 kuurstoelen - potlood gesigneerd? Enchérissez de 37!AcheterSiet Zuyderland - Karakteristieke kleine oplage (30) Ets - 3 kuurstoelen - potlood gesigneerd? Enchérissez de 37!AcheterSiet Zuyderland - Karakteristieke kleine oplage (30) Ets - 3 kuurstoelen - potlood gesigneerd? Enchérissez de 37!AcheterSiet Zuyderland - Karakteristieke kleine oplage (30) Ets - 3 kuurstoelen - potlood gesigneerd? Enchérissez de 37!AcheterSiet Zuyderland - Karakteristieke kleine oplage (30) Ets - 3 kuurstoelen - potlood gesigneerd? Enchérissez de 37!AcheterSiet Zuyderland - Karakteristieke kleine oplage (30) Ets - 3 kuurstoelen - potlood gesigneerd? Enchérissez de 37!AcheterSiet Zuyderland - Karakteristieke kleine oplage (30) Ets - 3 kuurstoelen - potlood gesigneerd? Enchérissez de 37!
Mettre un lot similaire en vente
  • Description
  • Siet Zuyderland (1942)
Type d'œuvre d'artEstampes (Signé à la main)
Année1978
TechniqueGravure à l'eau-forte
SupportPapier
EncadréNon encadré
Dimensions49.5 x 32 cm (h x l)
SignéSigné à la main
Traduit avec Google Translate. Texte original afficher .
  • Siet Zuyderland, Amsterdam 1942

Siet Zuyderland is geboren op 11 mei 1942 in Amsterdam, twee jaar na het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog in Nederland. Het lijkt een onmogelijk moment, midden in de oorlog, vader was tewerkgesteld in Duitsland, een oudere broer en zus. Zijn moeder stond er alleen voor en pas na drie jaar zag zijn vader zijn jongste zoon voor het eerst. Dat moeten geen gemakkelijke tijden zijn geweest.
Als 15 jarige werkt hij overdag bij een reclamebureau en in de avonduren gaat hij naar de Vrije Academie om model te tekenen. Als 16 jarige gaat hij naar het Instituut voor Kunstnijverheid Onderwijs in Amsterdam, een voorloper van de latere Rietveld Academie. In de avonduren verdient hij bij om de school en zijn kostgeld te betalen.
Een echte selfmade man, geboren in een jaren 50 milieu, kind van de 2e wereldoorlog; een leven, geheel op eigen kracht, keihard werkend om te bestaan.
En dat deed hij dan wél opgewekt en met een aanstekelijk enthousiasme.
Een ontmoeting, drie jaar na de Academie, met oud docent Wim Brusse en Eva Besnyö, zorgde voor een introductie in de kunstwereld en daarmee voor een flitsende start van zijn carrière met tentoonstellingen in De Brakke Grond, georganiseerd door Jan Van Loenen Martinet, en in Atelier 5 in het Stedelijk Museum in Amsterdam onder de toenmalige directeur Edy de Wilde.
Het daaropvolgende succes duurde toch zeker tot en met de tentoonstelling van Bruggen en Sluizen in Museum Fodor in 1984.
Daarna, met de overname van de kunstmarkt door een nieuwe generatie schilders, werd het wat moeilijker.













État
ÉtatBon
Expédition
Retrait sur place L'œuvre peut être récupérée sur place. En tant qu'acheteur, vous devez apporter vos propres matériaux d'emballage. L'emplacement est : Purmerend, Les Pays-Bas
EnvoiColis postal
PrixJusqu'à 2 kg.
A l'intérieur de : Les Pays-Bas 7,00 €
Vers la Belgique 15,00 €
Vers l'Allemagne 15,00 €
Au sein de l'Europe 17,50 €
Vers le monde entier 20,00 €

Garantie
GarantieEn mettant le lot en vente, j'accepte les conditions de garantie telles qu'elles s'appliquent sur Kunstveiling en ce qui concerne l'exactitude de la description du lot mis aux enchères

Le vendeur assume l'entière responsabilité de ce lot. Kunstveiling ne fait que fournir la plate-forme pour cette transaction, à finaliser directement avec le vendeur. Plus d'informations.

Détails de la vente
Heure de début1-1-2024 à 21:38
Heure de fin10-1-2024 à 22:14
Mise à prix 37 €
Frais de commission: 15%
Retrait sur placeOui, c'est possible
Le lot se trouve àPurmerend,  Les Pays-Bas