Ger Lataster - De schilder | kleuren ets (ingelijst) - Vendu

AcheterGer Lataster - De schilder | kleuren ets (ingelijst)? Enchérissez de 89!
Ce lot a été vendu Afficher le lot
Estampes (Signé à la main)

Connexion ou s'inscrire pour voir le rendement

Mettre un lot similaire en vente
AcheterGer Lataster - De schilder | kleuren ets (ingelijst)? Enchérissez de 89!
AcheterGer Lataster - De schilder | kleuren ets (ingelijst)? Enchérissez de 89!AcheterGer Lataster - De schilder | kleuren ets (ingelijst)? Enchérissez de 89!AcheterGer Lataster - De schilder | kleuren ets (ingelijst)? Enchérissez de 89!AcheterGer Lataster - De schilder | kleuren ets (ingelijst)? Enchérissez de 89!AcheterGer Lataster - De schilder | kleuren ets (ingelijst)? Enchérissez de 89!AcheterGer Lataster - De schilder | kleuren ets (ingelijst)? Enchérissez de 89!AcheterGer Lataster - De schilder | kleuren ets (ingelijst)? Enchérissez de 89!AcheterGer Lataster - De schilder | kleuren ets (ingelijst)? Enchérissez de 89!AcheterGer Lataster - De schilder | kleuren ets (ingelijst)? Enchérissez de 89!
Mettre un lot similaire en vente
  • Description
  • Ger Lataster (1920-2012)
Type d'œuvre d'artEstampes (Signé à la main)
Année1989
TechniqueGravure/Aquatinte
SupportPapier fait à la main
StyleExpressionniste
SujetFigures
EncadréEncadré
Dimensions35 x 45 cm (h x l)
incl. cadre57.5 x 72.5 cm (h x l)
SignéSigné à la main
Tirage69 van 90
Traduit avec Google Translate. Texte original afficher .
Zeer mooie ets van Ger Lataster (1920-2012). 
Het lijkt een soort zelfportret (rechts) in zijn atelier met o.a. palet, ezel en lamp. 
Handgesigneerd, gedateerd (‘89) en genummerd (69/90).

Verzending:
Bij voorkeur ophalen. Pakketpost tegen hoog tarief i.v.m. afmetingen van het werk.
Het werk kan op afspraak voor € 10,00  worden bezorgd of afgeleverd in de regio Alkmaar-Haarlem-Amstelveen-Amsterdam. 
N.B.: In verband met de vakantieperiode kan het werk op verzoek op een later moment  worden bezorgd.

Over de kunstenaar:
De schilder Ger Lataster (Schaesberg, 1920) wordt over het algemeen gerekend tot de abstract-expressionisten. Hij verwierf nationaal en internationaal bekendheid tijdens de hoogtijdagen van deze stroming in de jaren ’50 en ’60. De toenmalige directeur van het Stedelijk Museum van Amsterdam, Sandberg, waardeerde zijn werk ten zeerste en nam het op in de exposities die hij organiseerde (zoals Nederlandse bijdrage tot de internationale ontwikkeling sedert 1945) en in de collectie van dit museum.Toen nam Lataster tevens deel aan de belangrijkste internationale tentoonstellingen (waaronder de Documentaen Vitaliteit van de kunst). Maar ook later had hij verschillende eenmanstentoonstellingen in het Stedelijk Museum van Amsterdam, het Van Abbemuseum in Eindhoven, het Maastrichtse Bonnefantenmuseum, het Dordrechts Museum en het Singermuseum in Naarden. In een groot aantal particuliere en museale, binnenlandse en buitenlandse collecties is zijn werk te vinden.

Hij wordt gerekend tot de zogenaamde "Amsterdamse Limburgers", waartoe ook Pieter Defesche, Jef Diederen en Lei Molin behoren.

In 1963 stond Lataster met Mari Andriessen, Nic Jonk, Theo Mulder en Wessel Couzijn aan de wieg van de alternatieve kunstopleiding Academie '63 (later Ateliers '63 genoemd) te Haarlem, nu gevestigd als De Ateliers in Amsterdam. De motivatie achter dit initiatief was de wens om tegemoet te komen aan de behoefte van jonge kunstenaars om een periode te werken onder de kritische begeleiding van meer ervaren kunstenaars. In 1983 werd hij docent schilderkunst aan de Rijksakademie.

Zijn werk is vertegenwoordigd in een groot aantal museale collecties in binnen- en buitenland, waaronder het Stedelijk Museum in Amsterdam en het Bonnefantenmuseum in Maastricht. Zijn werk werd met grote regelmaat getoond op tentoonstellingen in binnen- en buitenland en hij kan worden beschouwd als een van Nederlands succesvolste kunstenaars van zijn generatie.

Bron: www.lataster.nl // www.wikipedia.org

État
ÉtatTrès bon
Smetteloos mooi! Aluminium BARTH-wissellijst met minimale gebruikssporen
Expédition
Retrait sur place L'œuvre peut être récupérée sur place. En tant qu'acheteur, vous devez apporter vos propres matériaux d'emballage. L'emplacement est : Hoorn, Les Pays-Bas
EnvoiColis postal
Prix> 10KG ou plus grand que 1.00 x 0.50 mètre
A l'intérieur de : Les Pays-Bas 16,50 €
Vers la Belgique 28,50 €
Vers l'Allemagne 28,50 €
Au sein de l'Europe 39,50 €

Garantie
GarantieEn mettant le lot en vente, j'accepte les conditions de garantie telles qu'elles s'appliquent sur Kunstveiling en ce qui concerne l'exactitude de la description du lot mis aux enchères

Le vendeur assume l'entière responsabilité de ce lot. Kunstveiling ne fait que fournir la plate-forme pour cette transaction, à finaliser directement avec le vendeur. Plus d'informations.

Connexion ou s'inscrire pour voir le rendement

Retrait sur placeOui, c'est possible
Le lot se trouve àHoorn,  Les Pays-Bas
Détails de la vente
Heure de début21-7-2021 à 13:30
Heure de fin6-8-2021 à 21:32
Enchères (1)
Connexion ou s'inscrire pour afficher l'historique des enchères