Gerard Schaperkotter - gesigneerd - Expressionistisch Aquarel "Kerstmis 91" - mooi ingelijst - Vendu

AcheterGerard Schaperkotter - gesigneerd - Expressionistisch Aquarel "Kerstmis 91" - mooi ingelijst? Enchérissez de 37!
Ce lot a été vendu Afficher le lot
Dessins / Aquarelles

Connexion ou s'inscrire pour voir le rendement

Mettre un lot similaire en vente
AcheterGerard Schaperkotter - gesigneerd - Expressionistisch Aquarel "Kerstmis 91" - mooi ingelijst? Enchérissez de 37!
AcheterGerard Schaperkotter - gesigneerd - Expressionistisch Aquarel "Kerstmis 91" - mooi ingelijst? Enchérissez de 37!AcheterGerard Schaperkotter - gesigneerd - Expressionistisch Aquarel "Kerstmis 91" - mooi ingelijst? Enchérissez de 37!AcheterGerard Schaperkotter - gesigneerd - Expressionistisch Aquarel "Kerstmis 91" - mooi ingelijst? Enchérissez de 37!AcheterGerard Schaperkotter - gesigneerd - Expressionistisch Aquarel "Kerstmis 91" - mooi ingelijst? Enchérissez de 37!AcheterGerard Schaperkotter - gesigneerd - Expressionistisch Aquarel "Kerstmis 91" - mooi ingelijst? Enchérissez de 37!AcheterGerard Schaperkotter - gesigneerd - Expressionistisch Aquarel "Kerstmis 91" - mooi ingelijst? Enchérissez de 37!
Mettre un lot similaire en vente
  • Description
  • Gerard Schaperkotter (1914-2006)
Type d'œuvre d'artDessins / Aquarelles
Année1991
TechniqueAquarelle
SupportPapier
SujetPaysage
EncadréEncadré
Dimensions20 x 16 cm (h x l)
incl. cadre41 x 35 cm (h x l)
SignéSigné à la main
Traduit avec Google Translate. Texte original afficher .
  • Gerard Schäperkötter
    1914-2006

    Voor Gerard Schäperkötter (1914-2006) is het domein dat achter de werkelijkheid verscholen ligt een rijk gebied, waar hij als een schatgraver een autonome schilderkunst te voorschijn schildert. De natuurbeelden zoals deze in de schuilhoeken van de herinnering wachten op de schilderende hand.
    Voor Gerard Schäperkötter gelden geen plaatsbepalingen. En evenmin kan men hem voegen in een groep of school. Toch heeft hij: vanaf de jaren na de Tweede Wereldoorlog in zijn mentale en spirituele ontwikkeling een oeuvre geschilderd, tussen figuratie en abstractie, dat ais geheel in onze tijd zit.
    Een schilder schildert nooit alleen al schildert hij alleen. Hij schept in grote consequentie werken die visueel en thematisch zijn verhouding met de wereld tastbaar maken, met een lyrische ondertoon en in een verfijnde beschouwelijkheid.
    De taal van de vorm verbuigt hij vindingrijk op het grensgebied van aanleiding en handschrift. Op gezag van individuele grammatica. Hij herschikt wat hij heeft gevonden, verdiept wat hij aan kleur vermoedt en vult het beeld met meer kracht dan het in het dagelijks leven vertegenwoordigt. Zo vindt hij, fase na fase en naar eigen inzicht en schilderkunstig vermogen, de schilderijen die ertoe doen.

    Gerard Schäperkötter was van huis uit grafisch ontwerper en koos in 1914 voor de vrije schilderkunst. Zijn benadering van het medium was spontaan en vrij en leidde, na een figuratieve aanlooptijd, in de jaren '60 en '70 tot krachtige composities. Deze doen in hun balanceren tussen abstractie en figuratie enigszins denken aan de lyrisch-abstracte kunst van de Ecole de Paris. De schilder creëerde vanuit zijn herinnering en verbeelding een nieuwe werkelijkheid, die hij vaak uitwerkte in thema's als stranden, muren of tuinen.
  • (bron: kunsthandel henk vd Kamp)
État
ÉtatBon
quelques irrégularités visibles. Peut être placé dans un passe-partout et/ou un cadre sur demande, moyennant des frais.
Expédition
Retrait sur place L'œuvre peut être récupérée sur place. En tant qu'acheteur, vous devez apporter vos propres matériaux d'emballage. L'emplacement est : Amsterdam, Les Pays-Bas
EnvoiColis postal
PrixJusqu'à 5 kg.
A l'intérieur de : Les Pays-Bas 10,00 €
Vers la Belgique 15,00 €
Vers l'Allemagne 15,00 €
Au sein de l'Europe 17,50 €
Vers le monde entier 20,00 €

Garantie
GarantieEn mettant le lot en vente, j'accepte les conditions de garantie telles qu'elles s'appliquent sur Kunstveiling en ce qui concerne l'exactitude de la description du lot mis aux enchères

Le vendeur assume l'entière responsabilité de ce lot. Kunstveiling ne fait que fournir la plate-forme pour cette transaction, à finaliser directement avec le vendeur. Plus d'informations.

Gerard Schaperkotter (1914-2006) 

Néerlandais Néerlandais Tous les lots de cet artiste (1)

Mis en vente par  Artpointamsterdam
Membre depuis 2013
1193 lots vendus
Tous les lots de ce vendeur (113)
35 cm
41 cm
16 cm
20 cm
Connexion ou s'inscrire pour voir le rendement

Retrait sur placeOui, c'est possible
Le lot se trouve àAmsterdam,  Les Pays-Bas
Détails de la vente
Heure de début27-11-2022 à 12:56
Heure de fin6-12-2022 à 22:34
Enchères (6)
Connexion ou s'inscrire pour afficher l'historique des enchères