Maurice Mareels - Maurice Mareels: houtskoolschets, vrouw boven een vuur - Vendu

AcheterMaurice Mareels: houtskoolschets, vrouw boven een vuur? Enchérissez de 1!
Ce lot a été vendu Afficher le lot
Dessins / Aquarelles

Connexion ou s'inscrire pour voir le rendement

Mettre un lot similaire en vente
AcheterMaurice Mareels: houtskoolschets, vrouw boven een vuur? Enchérissez de 1!
AcheterMaurice Mareels: houtskoolschets, vrouw boven een vuur? Enchérissez de 1!AcheterMaurice Mareels: houtskoolschets, vrouw boven een vuur? Enchérissez de 1!AcheterMaurice Mareels: houtskoolschets, vrouw boven een vuur? Enchérissez de 1!AcheterMaurice Mareels: houtskoolschets, vrouw boven een vuur? Enchérissez de 1!
Mettre un lot similaire en vente
  • Description
  • Maurice Mareels (1893-1976)
Type d'œuvre d'artDessins / Aquarelles
Période1900 à 1944
Traduit avec Google Translate. Texte original afficher .

Prachtige en zeldzame houtskoolschets van Maurice Mareels, eerste helft 20ste eeuw, middenonder in potlood gesigneerd. In de stijl van de Hollandse school: oude vrouw bij een ketel boven het vuur. Voorzien van fraaie goudkleurige brocante lijst. Tekening zelf heeft afmeting van 20x17cm. De lijst 38x33cm. Alles in uitstekende staat. Mareels is vooral bekend van zijn etsen en schiderijen, tekeningen worden zelden aangeboden.

Maurice Mareels (Sint-Gillis, 9 februari 1893  Ukkel, 14 oktober 1976) was een Belgisch kunstschilder. Hij was leerling aan de Academie voor Schone Kunsten in Brussel van 1911 tot 1914 en van 1918 tot 1919 (bij Herman Richir) en werd later tekenleraar aan de Académie des Arts Décoratifs in Elsene. Hij schilderde landschappen, huiselijke taferelen bloemen en portretten. Zijn landschappen zijn meestal in de Kempen (oa. Genk) of in Bretagne gesitueerd.

In 1913 was hij milicien in het 9de Linie, de zogenaamde Universitaire Compagnie. Zo had hij faciliteiten om zijn studies voort te zetten. In 1914 raakte hij gekwetst tijdens de Slag aan de IJzer en de rest van de oorlog vervulde hij een administratieve functie binnen het leger te Calais. Hij schilderde enkele taferelen uit de slag aan de IJzer in oktober 1914. Over zijn militaire episode publiceerde hij "Les carnets d'un fantassin de 1914". Hij was één van de kunstenaars die een ets aanleverde voor het 12 etsen tellende kunstalbum "Autour de Bruxelles" (1941).

Wordt goed verpakt en aangetekend verstuurd.

Expédition
Retrait sur place L'œuvre peut être récupérée sur place. En tant qu'acheteur, vous devez apporter vos propres matériaux d'emballage. L'emplacement est : Esch, Les Pays-Bas
EnvoiEn raison de sa taille ou de sa fragilité, il n'est pas possible d'envoyer cet article par courrier ordinaire.

Garantie
GarantieEn mettant le lot en vente, j'accepte les conditions de garantie telles qu'elles s'appliquent sur Kunstveiling en ce qui concerne l'exactitude de la description du lot mis aux enchères

Le vendeur assume l'entière responsabilité de ce lot. Kunstveiling ne fait que fournir la plate-forme pour cette transaction, à finaliser directement avec le vendeur. Plus d'informations.

Maurice Mareels (1893-1976) 

Belge Belge

Mis en vente par  Den_Olden_Vos
Membre depuis 2016
27 lots vendus
Tous les lots de ce vendeur (0)
Connexion ou s'inscrire pour voir le rendement

Retrait sur placeOui, c'est possible
Le lot se trouve àEsch,  Les Pays-Bas
Détails de la vente
Heure de début24-1-2018 à 20:01
Heure de fin31-1-2018 à 20:01
Enchères (16)
Connexion ou s'inscrire pour afficher l'historique des enchères