Maurice Mareels - Maurice Mareels: houtskoolschets, vrouw boven een vuur - Verkocht

Maurice Mareels: houtskoolschets, vrouw boven een vuur kopen? Bied vanaf 1!
Dit item is verkocht Toon item
Tekening / Aquarel

Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

Vergelijkbaar item plaatsen
Maurice Mareels: houtskoolschets, vrouw boven een vuur kopen? Bied vanaf 1!
Maurice Mareels: houtskoolschets, vrouw boven een vuur kopen? Bied vanaf 1!Maurice Mareels: houtskoolschets, vrouw boven een vuur kopen? Bied vanaf 1!Maurice Mareels: houtskoolschets, vrouw boven een vuur kopen? Bied vanaf 1!Maurice Mareels: houtskoolschets, vrouw boven een vuur kopen? Bied vanaf 1!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • Maurice Mareels (1893-1976)
Type kunstwerkTekening / Aquarel
Periode1900 t/m 1944

Prachtige en zeldzame houtskoolschets van Maurice Mareels, eerste helft 20ste eeuw, middenonder in potlood gesigneerd. In de stijl van de Hollandse school: oude vrouw bij een ketel boven het vuur. Voorzien van fraaie goudkleurige brocante lijst. Tekening zelf heeft afmeting van 20x17cm. De lijst 38x33cm. Alles in uitstekende staat. Mareels is vooral bekend van zijn etsen en schiderijen, tekeningen worden zelden aangeboden.

Maurice Mareels (Sint-Gillis, 9 februari 1893  Ukkel, 14 oktober 1976) was een Belgisch kunstschilder. Hij was leerling aan de Academie voor Schone Kunsten in Brussel van 1911 tot 1914 en van 1918 tot 1919 (bij Herman Richir) en werd later tekenleraar aan de Académie des Arts Décoratifs in Elsene. Hij schilderde landschappen, huiselijke taferelen bloemen en portretten. Zijn landschappen zijn meestal in de Kempen (oa. Genk) of in Bretagne gesitueerd.

In 1913 was hij milicien in het 9de Linie, de zogenaamde Universitaire Compagnie. Zo had hij faciliteiten om zijn studies voort te zetten. In 1914 raakte hij gekwetst tijdens de Slag aan de IJzer en de rest van de oorlog vervulde hij een administratieve functie binnen het leger te Calais. Hij schilderde enkele taferelen uit de slag aan de IJzer in oktober 1914. Over zijn militaire episode publiceerde hij "Les carnets d'un fantassin de 1914". Hij was één van de kunstenaars die een ets aanleverde voor het 12 etsen tellende kunstalbum "Autour de Bruxelles" (1941).

Wordt goed verpakt en aangetekend verstuurd.

Transport
Afhalen Het werk is af te halen op locatie. Als koper dient u zelf verpakkingsmateriaal mee te nemen. De locatie is: Esch, Nederland
VerzendenDoor het formaat of de kwetsbaarheid is het niet mogelijk om dit item via reguliere post te verzenden

Garantie
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Maurice Mareels (1893-1976) 

Belgisch Belgisch

Geplaatst door  Den_Olden_Vos
Lid sinds 2016
27 verkochte items
Alle items van deze verkoper (0)
Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

AfhalenJa is mogelijk
ObjectlocatieEsch,  Nederland
Veilinggegevens
Starttijd24-1-2018 om 20:01
Eindtijd31-1-2018 om 20:01
Biedingen (16)
Log in of registreer om de biedgeschiedenis te bekijken