Menno Bauer - Litho, titel, "Als vlinders rond een lamp". - Vendu

AcheterMenno Bauer - Litho, titel, "Als vlinders rond een lamp".? Enchérissez de 30!
Ce lot a été vendu Afficher le lot
Estampes (Signé à la main)

Connexion ou s'inscrire pour voir le rendement

Mettre un lot similaire en vente
AcheterMenno Bauer - Litho, titel, "Als vlinders rond een lamp".? Enchérissez de 30!
AcheterMenno Bauer - Litho, titel, "Als vlinders rond een lamp".? Enchérissez de 30!AcheterMenno Bauer - Litho, titel, "Als vlinders rond een lamp".? Enchérissez de 30!AcheterMenno Bauer - Litho, titel, "Als vlinders rond een lamp".? Enchérissez de 30!AcheterMenno Bauer - Litho, titel, "Als vlinders rond een lamp".? Enchérissez de 30!AcheterMenno Bauer - Litho, titel, "Als vlinders rond een lamp".? Enchérissez de 30!AcheterMenno Bauer - Litho, titel, "Als vlinders rond een lamp".? Enchérissez de 30!AcheterMenno Bauer - Litho, titel, "Als vlinders rond een lamp".? Enchérissez de 30!AcheterMenno Bauer - Litho, titel, "Als vlinders rond een lamp".? Enchérissez de 30!
Mettre un lot similaire en vente
  • Description
  • Menno Bauer (1949)
Type d'œuvre d'artEstampes (Signé à la main)
Année1992
TechniqueLithographie
SupportPapier
EncadréNon encadré
Dimensions65 x 100 cm (h x l)
SignéSigné à la main
Tirage55/125
Traduit avec Google Translate. Texte original afficher .

MENNO BAUER

Menno Bauer geboren 13 februari 1949 te Haarlem

Werkt sinds 1979 als beeldend kunstenaar te Stompetoren

Menno Bauer en de schoonheid van de perfecte beweging

Over Johan Cruyff is ooit de film "Nummer 14" gemaakt. Daarin wordt s'werelds beroemdste voetballer op zeer poëtische wijze geportretteerd: vertraagde beelden en romantische muziek ondersteunen het idee dat voetbal op dit niveau eigenlijk een kunstvorm is.
Daar kan de beeldend kunstenaar Menno Bauer het hartgrondig mee eens zijn. De schilderijen die deze Noord-Hollandse kunstenaar maakt gaan over de schoonheid van beweging.
Zijn inspiratiebron is niet het voetbalveld, maar het Stopera-toneel: de overeenkomsten met de Cruyff-film liggen in het gebruik van muziek en beweging. Het verschil is dat een balletvoorstelling niet met 4-1 gewonnen kan worden. Bauer is geïnteresseerd in de beweging van dansers. Vooral de uitvoeringen van Hans van Maanen voldoen aan de wensen.
'In mijn schilderijen', zegt Bauer, 'zet ik alles in beweging. Ik wil de figuren in het schilderij laten dansen, ik wil laten zien dat alles leeft en vol spanning zit. Eigenlijk stof ik bestaande afbeeldingen af.'
Niet alleen de balletvoorstellingen van Van Maanen, maar ook beroemde schilderijen uit de kunstgeschiedenis bevatten scènes die Bauer op zijn doeken nieuw leven inblaast.
De reden is simpel: op een schilderij staat alles stil omdat alles geschilderd is. En toch kun je er de suggestie van beweging in brengen. De uitdaging is die illusie compleet overtuigend te maken.

État
ÉtatBon
Er zitten 2 kleine scheurtjes aan de buiten kant, bij inlijsting is daar niets meer van te zien, zie foto`s
Expédition
Retrait sur place L'œuvre peut être récupérée sur place. En tant qu'acheteur, vous devez apporter vos propres matériaux d'emballage. L'emplacement est : Alkmaar, Les Pays-Bas
EnvoiColis postal
PrixJusqu'à 5 kg.
A l'intérieur de : Les Pays-Bas 10,00 €

Garantie
GarantieEn mettant le lot en vente, j'accepte les conditions de garantie telles qu'elles s'appliquent sur Kunstveiling en ce qui concerne l'exactitude de la description du lot mis aux enchères

Le vendeur assume l'entière responsabilité de ce lot. Kunstveiling ne fait que fournir la plate-forme pour cette transaction, à finaliser directement avec le vendeur. Plus d'informations.

Menno Bauer (1949) 

Néerlandais Néerlandais

Mis en vente par  duif
Membre depuis 2018
1054 lots vendus
Tous les lots de ce vendeur (0)
100 cm
65 cm
Connexion ou s'inscrire pour voir le rendement

Retrait sur placeOui, c'est possible
Le lot se trouve àAlkmaar,  Les Pays-Bas
Détails de la vente
Heure de début1-9-2019 à 15:50
Heure de fin20-9-2019 à 17:35
Enchères (1)
Connexion ou s'inscrire pour afficher l'historique des enchères