Otto van Rees - Grieks landschap met ionische zuil

AcheterOtto van Rees - Grieks landschap met ionische zuil? Enchérissez de 200!
AcheterOtto van Rees - Grieks landschap met ionische zuil? Enchérissez de 200!AcheterOtto van Rees - Grieks landschap met ionische zuil? Enchérissez de 200!AcheterOtto van Rees - Grieks landschap met ionische zuil? Enchérissez de 200!AcheterOtto van Rees - Grieks landschap met ionische zuil? Enchérissez de 200!AcheterOtto van Rees - Grieks landschap met ionische zuil? Enchérissez de 200!AcheterOtto van Rees - Grieks landschap met ionische zuil? Enchérissez de 200!AcheterOtto van Rees - Grieks landschap met ionische zuil? Enchérissez de 200!AcheterOtto van Rees - Grieks landschap met ionische zuil? Enchérissez de 200!
Mettre un lot similaire en vente
  • Description
  • Otto van Rees (1884-1957)
Type d'œuvre d'artDessins / Aquarelles
Année1955
TechniqueStylo (Encre)
SupportPapier
StyleImpressionniste
SujetPaysage
EncadréEncadré
Dimensions24 x 17 cm (h x l)
incl. cadre55 x 46 cm (h x l)
SignéSigné à la main
Traduit avec Google Translate. Texte original afficher .

Otto van Rees (Freiburg, 20 april 1884 - Utrecht, 19 mei 1957) was een kunstschilder. Hij kreeg zijn eerste schilderlessen van Jan Toorop en Herman Heijenbrock.  Op advies van Toorop vertrok Van Rees na de zomer van 1904 naar Parijs, waar hij Pablo Picasso en Georges Braque leerde kennen. Hij werkte in Nederland, Zwitserland, Frankrijk, Italië en Griekenland. 

Waar hij eerst luministische, pasteuze werken maakte, maakte hij zijn nieuwe werken in een meer lineaire stijl. De vorm werd belangrijker dan de kleur, die meer ingetogen werd en duidelijke contouren kreeg. De erven hebben na zijn dood de ‘Van Rees Stichting’ in het leven geroepen om het culturele erfgoed van Otto en en zijn vrouw Adya van Rees te behouden en te beheren (voor meer informatie zie: www.ottovanrees.com). 

Deze impressionistische tekening is vermoedelijk in 1955 gemaakt, toen Van Rees Griekenland bezocht om daar nieuw werk te maken. Het werk is vervaardigd met bruine inkt en verder ingevuld met kleurpotlood. Het verkeert in uitstekende staat en heeft een fraaie lijst met passepartout en glas (vandaar helaas de spiegeling in de foto's). Rechtsonder gesigneerd in potlood met monogram VR.

De tekening wordt zorgvuldig verpakt en aangetekend met track en tracecode verzonden.

État
ÉtatTrès bon
Expédition
EnvoiColis postal
PrixJusqu'à 5 kg.
A l'intérieur de : Les Pays-Bas 11,00 €
ExtraEn cas d'un prix d'achat supérieur à € 500,-, vous devrez payer un supplément de € 7,50 (maximum) pour une assurance supplémentaire

Garantie
GarantieEn mettant le lot en vente, j'accepte les conditions de garantie telles qu'elles s'appliquent sur Kunstveiling en ce qui concerne l'exactitude de la description du lot mis aux enchères

Le vendeur assume l'entière responsabilité de ce lot. Kunstveiling ne fait que fournir la plate-forme pour cette transaction, à finaliser directement avec le vendeur. Plus d'informations.

Détails de la vente
Heure de début16-5-2021 à 11:59
Heure de fin30-5-2021 à 19:22
Mise à prix 200 €
Frais de commission: 15%
Retrait sur placeNon, ce n'est pas possible
Le lot se trouve àEindhoven,  Les Pays-Bas