Theo van der Horst - De aanroep.

AcheterTheo van der Horst - De aanroep.? Enchérissez de 59!
AcheterTheo van der Horst - De aanroep.? Enchérissez de 59!AcheterTheo van der Horst - De aanroep.? Enchérissez de 59!AcheterTheo van der Horst - De aanroep.? Enchérissez de 59!AcheterTheo van der Horst - De aanroep.? Enchérissez de 59!AcheterTheo van der Horst - De aanroep.? Enchérissez de 59!AcheterTheo van der Horst - De aanroep.? Enchérissez de 59!AcheterTheo van der Horst - De aanroep.? Enchérissez de 59!
Mettre un lot similaire en vente
  • Description
  • Theo van der Horst (1921-2003)
Type d'œuvre d'artDessins / Aquarelles
Année1977
TechniquePastel/Craies
SupportPapier
EncadréEncadré
Dimensions53 x 38 cm (h x l)
incl. cadre74.5 x 59 cm (h x l)
SignéSigné à la main
Traduit avec Google Translate. Texte original afficher .

Theo van der Horst ( 1921-2003) had zijn onderwijs gevolgd aan de Academie ‘Kunstoefening’ te Arnhem van 1936-1940, met als leermeester glasschilderkunst J.H.E. Schilling. Hij was schilder, beeldhouwer en glazenier.

Theo van der Horst werd in 1921 in Arnhem geboren. Hoewel hij tot in de jaren zeventig exposeerde in galeries en musea koos hij daarna voor een kluizenaarsbestaan. Hij schilderde in een expressionistische stijl. De onderwerpen en kunstrichting waren vooral mensen, dieren en landschappen.

Theo was een zeer getalenteerd kunstenaar en heeft vele tentoonstellingen gehad, waarbij zijn werk door de recensenten en kunstkenners als uniek en herkenbaar werd beschreven. Los van nieuwe stromingen, mode en experimenten maakte Theo van der Horst meer dan 60 jaar schilderijen, etsen, gouaches, aquarellen etc.

De kunstenaar die in 2003 op 82 jarige leeftijd overleden is, schilderde als een voyeur met een ontwapenende bijna kinderlijke directheid, sociaal bewogen en soms met bijtende spot. Hij meed ook geen politieke onderwerpen.

Hij heeft ook vele bekende schilders geportretteerd die in de regio Arnhem hebben gewerkt zoals Johannes Gorter, Barend Ferwerda, Hendrik Valk, Gerard van Lerven, Theo Goedvriend, Andries Beeftink, Gert Stegeman, Antoon Markus, Klaas Gubbels en Geert Jan Buitenhuis.

In 1953 kreeg hij de Zeelandprijs. In 1962 kreeg hij de Quarles van Uffordprijs voor schilderkunst.

État
ÉtatTrès bon
Expédition
Retrait sur place L'œuvre peut être récupérée sur place. En tant qu'acheteur, vous devez apporter vos propres matériaux d'emballage. L'emplacement est : Velsen-noord, Les Pays-Bas
EnvoiColis postal
PrixJusqu'à 10 kg.
A l'intérieur de : Les Pays-Bas 11,00 €
Vers la Belgique 17,50 €
Vers l'Allemagne 20,00 €
Au sein de l'Europe 30,00 €

Garantie
GarantieEn mettant le lot en vente, j'accepte les conditions de garantie telles qu'elles s'appliquent sur Kunstveiling en ce qui concerne l'exactitude de la description du lot mis aux enchères

Le vendeur assume l'entière responsabilité de ce lot. Kunstveiling ne fait que fournir la plate-forme pour cette transaction, à finaliser directement avec le vendeur. Plus d'informations.

Détails de la vente
Heure de début22-11-2021 à 8:55
Heure de fin3-12-2021 à 19:27
Mise à prix 59 €
Frais de commission: 15%
Retrait sur placeOui, c'est possible
Le lot se trouve àVelsen-Noord,  Les Pays-Bas