Yaquelin Abdala - Litho, met titel. - Vendu

AcheterYaquelin Abdala - Litho, met titel.? Enchérissez de 10!
Ce lot a été vendu Afficher le lot
Estampes (Signé à la main)

Connexion ou s'inscrire pour voir le rendement

Mettre un lot similaire en vente
AcheterYaquelin Abdala - Litho, met titel.? Enchérissez de 10!
AcheterYaquelin Abdala - Litho, met titel.? Enchérissez de 10!AcheterYaquelin Abdala - Litho, met titel.? Enchérissez de 10!AcheterYaquelin Abdala - Litho, met titel.? Enchérissez de 10!AcheterYaquelin Abdala - Litho, met titel.? Enchérissez de 10!AcheterYaquelin Abdala - Litho, met titel.? Enchérissez de 10!AcheterYaquelin Abdala - Litho, met titel.? Enchérissez de 10!AcheterYaquelin Abdala - Litho, met titel.? Enchérissez de 10!AcheterYaquelin Abdala - Litho, met titel.? Enchérissez de 10!AcheterYaquelin Abdala - Litho, met titel.? Enchérissez de 10!
Mettre un lot similaire en vente
  • Description
  • Yaquelin Abdala (1968)
Type d'œuvre d'artEstampes (Signé à la main)
Période2000 à aujourd'hui
TechniqueLithographie
SupportPapier
EncadréNon encadré
Dimensions21.5 x 28.5 cm (h x l)
SignéSigné à la main
Traduit avec Google Translate. Texte original afficher .


Yaquelin Abdala is een Cubaanse naoorlogse en hedendaagse kunstenaar die werd geboren in 1968.


De verhalen die Yaquelin Abdala in haar werk vertelt houden een zeldzame samenhang in van de scheppende persoonlijkheid en het daaruit voortkomende werk, d.w.z. Abdala is met haar object een vanzelfsprekende eenheid.
Hoewel een dergelijk gegeven in de praktijk niet altijd voldoende wordt herkend, is dit toch een belangrijke voorwaarde voor een reëel en overtuigend kunstenaarschap.
Het is een belangrijke voorwaarde, maar er hoort iets anders bij: een biografisch gegeven dient een universele betekenis te dragen, en dat is alleen mogelijk bij de gratie van een heldere visie op de vormgeving, zodat deze in staat is een taal te spreken die van alle mensen is.
Vrijwel ieder werkstuk van Yaquelin Abdala bestaat uit twee contrasten - zowel inhoudelijk als formeel - die met elkaar in balans worden gebracht (via een middendeel), waardoor er een harmonie ontstaat, niet alleen met de schepper van het werk, maar sterker nog binnen het beeld zelf; een spanning die opgelost wordt tot een samenklank.
Deze uiteindelijke samenklank bepaalt de essentiële waarde van Abdala's kunstenaarschap.
Het is dan ook geen wonder dat veel van deze creaties uit tweeluiken of drieluiken bestaat, waarbinnen ook het materiaal - hout tegenover linnen - contrasterend is, bewust toegepast in dienst van de betekenis.
Een reliëf in hout tegenover het platte vlak in het geschilderde doek. Niet altijd hoeft de betekenis onmiddellijk duidelijk te zijn, ook een aanvankelijke raadselachtigheid kan werkzaam zijn, tot die zich in een diepere waarde aan de beschouwer mededeelt.
Die diepere waarde stoelt op een universeel menselijk gevoel, en uiteindelijk is dat het waardoor de vergezichten van Abdala onvergetelijk zijn.

État
ÉtatBon
Goed
Expédition
Retrait sur place L'œuvre peut être récupérée sur place. En tant qu'acheteur, vous devez apporter vos propres matériaux d'emballage. L'emplacement est : Alkmaar, Les Pays-Bas
EnvoiColis postal
PrixJusqu'à 2 kg.
A l'intérieur de : Les Pays-Bas 8,95 €
Vers la Belgique 14,00 €
Vers l'Allemagne 16,00 €

Garantie
GarantieEn mettant le lot en vente, j'accepte les conditions de garantie telles qu'elles s'appliquent sur Kunstveiling en ce qui concerne l'exactitude de la description du lot mis aux enchères

Le vendeur assume l'entière responsabilité de ce lot. Kunstveiling ne fait que fournir la plate-forme pour cette transaction, à finaliser directement avec le vendeur. Plus d'informations.

Yaquelin Abdala (1968) 

cubain cubain Tous les lots de cet artiste (1)

Mis en vente par  duif
Membre depuis 2018
1054 lots vendus
Tous les lots de ce vendeur (0)
28.5 cm
21.5 cm
Connexion ou s'inscrire pour voir le rendement

Retrait sur placeOui, c'est possible
Le lot se trouve àAlkmaar,  Les Pays-Bas
Détails de la vente
Heure de début21-7-2021 à 21:50
Heure de fin15-10-2021 à 17:36
Enchères (1)
Connexion ou s'inscrire pour afficher l'historique des enchères