Cornelis de Kort - Zusters van Orthenpoort Den Bosch - Verkocht

Cornelis de Kort - Zusters van Orthenpoort Den Bosch kopen? Bied vanaf 25!
Dit item is verkocht Toon item
Grafiek (handgesigneerd)

Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

Vergelijkbaar item plaatsen
Cornelis de Kort - Zusters van Orthenpoort Den Bosch kopen? Bied vanaf 25!
Cornelis de Kort - Zusters van Orthenpoort Den Bosch kopen? Bied vanaf 25!Cornelis de Kort - Zusters van Orthenpoort Den Bosch kopen? Bied vanaf 25!Cornelis de Kort - Zusters van Orthenpoort Den Bosch kopen? Bied vanaf 25!Cornelis de Kort - Zusters van Orthenpoort Den Bosch kopen? Bied vanaf 25!Cornelis de Kort - Zusters van Orthenpoort Den Bosch kopen? Bied vanaf 25!Cornelis de Kort - Zusters van Orthenpoort Den Bosch kopen? Bied vanaf 25!Cornelis de Kort - Zusters van Orthenpoort Den Bosch kopen? Bied vanaf 25!Cornelis de Kort - Zusters van Orthenpoort Den Bosch kopen? Bied vanaf 25!Cornelis de Kort - Zusters van Orthenpoort Den Bosch kopen? Bied vanaf 25!Cornelis de Kort - Zusters van Orthenpoort Den Bosch kopen? Bied vanaf 25!Cornelis de Kort - Zusters van Orthenpoort Den Bosch kopen? Bied vanaf 25!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • Cornelis de Kort (1910-1996)
TypeGrafiek (handgesigneerd)
Periode1945 t/m 1999
TechniekLitho
DragerPapier
IngelijstIngelijst
Afmetingen15 x 15 cm (h x b)
Incl. lijst27.5 x 27.5 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
Oplage50
Cornelis Maria (Neel) de Kort.
=======================
Hoboken ( Antwerpen ) 1910 - 1996 Tilburg.
--------------------------------------------------------------------
Plaats van werkzaamheden in Gilze.
Vooral als graficus bekend.
Beschreven in Scheen ( supplement ).
Cornelis de Kort werd in 1910 in Hoboken (België) geboren. Het gezin De Kort vluchtte in 1914 vanwege de Eerste Wereldoorlog naar Nederland en kwam in een vluchtelingenkamp in Uden terecht. Via allerlei omwegen kwam Neel in Gilze terecht en verhuisde vervolgens naar Rijen.
Neel ontwikkelde zich tot een bekwaam en vooral impressionistisch schilder. Zijn eerste expositie als kunstenaar had hij al op zeventienjarige leeftijd in 1927 in Tilburg. Hij ontwikkelde een bijzondere vaardigheid in het portretteren van personen. Zo heeft hij in opdracht vele schilderijen gemaakt, onder andere van Koningin Juliana en Koningin Beatrix. Ook schilderijen van diverse burgemeesters van Gilze en Rijen zijn van zijn hand. Ze hangen in de portrettengalerij in het gemeentehuis op de bestuursvleugel. Het Staatsieportret van Koningin Beatrix dat sinds de heropening van het gemeentehuis in 1982 in de raadzaal stond (tot 2013), had hij ook geschilderd. Maar liefst vier keer is er in het gemeentehuis een expositie van zijn werken geweest. De Kort kreeg ook opdracht van burgemeester en wethouders om pentekeningen van de vier kerken in de dorpen te maken, om te gebruiken als nieuwjaarskaart. In 1996 overleed Cornelis de Kort.
Conditie
ConditieRedelijk
klein wit vlekje in paspartout
Transport
Afhalen Het werk is af te halen op locatie. Als koper dient u zelf verpakkingsmateriaal mee te nemen. De locatie is: Geldrop, Nederland
VerzendenPakketpost
PrijsTot 5 kg.
Binnen Nederland € 9,00

Garantie
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Cornelis de Kort (1910-1996)

Nederlands Nederlands

Geplaatst door  henrisArtSale
Lid sinds 2015
34 verkochte items
Alle items van deze verkoper (1)
27.5 cm
27.5 cm
15 cm
15 cm
Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

AfhalenJa is mogelijk
ObjectlocatieGeldrop,  Nederland
Veilinggegevens
Starttijd19-4-2020 om 12:38
Eindtijd26-4-2020 om 19:44
Biedingen (1)
Log in of registreer om de biedgeschiedenis te bekijken