• Populair
  • Loopt vandaag af
  • 1e keer aangeboden
  • Vanaf 1 euro
  • Vandaag geplaatst
  • Laatste kans
  • Alleen aftersale
Deutsch
English
Français
FA. (2)

Espen Hagen - Dangerous Dancing

Espen Hagen - Dangerous Dancing kopen? Bied vanaf 1500!
Espen Hagen - Dangerous Dancing kopen? Bied vanaf 1500!Espen Hagen - Dangerous Dancing kopen? Bied vanaf 1500!Espen Hagen - Dangerous Dancing kopen? Bied vanaf 1500!Espen Hagen - Dangerous Dancing kopen? Bied vanaf 1500!Espen Hagen - Dangerous Dancing kopen? Bied vanaf 1500!
Vergelijkbaar item plaatsen
Verkoper

Geplaatst door  IreneV
FA. 

Lid sinds 2022
0 verkochte items
Alle items van deze verkoper (1)
  • Espen Hagen (1964-2008)
TypeSchilderij
Periode2000 t/m Heden
TechniekGemengde Techniek
DragerCanvas (Doek)
StijlModern
IngelijstNiet Ingelijst
Afmetingen140 cm x 265 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
Espen Greger Hagen (Trondheim, 1964 Amsterdam, 10 april 2008) was een Noorse kunstschilder. Een groot deel van zijn jeugd brengt hij door in Tanzania. In 1980 volgt hij een studie tekenen in zijn geboorteplaats en aansluitend volgt hij een studie schilderen en beeldhouwen aan het Emily Carr College van Vancouver. Na zijn studie in Vancouver volgt Hagen een studie schilderen en beeldhouwen aan de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam waar hij in 1990 afstudeert. Tijdens, en na, zijn studie heeft het buitenland altijd aan Espen getrokken. Met regelmaat maakt hij lange trektochten door Noord-Amerika en Mexico. Gedurende deze reizen maakt Espen portretten van de markante Noord Amerikaanse Indianen en de inheemse Mexicaanse bevolking.
Vanaf halverwege de 90er jaren werkt Espen Hagen nauw samen met zijn vriend Herman Brood. Espen exposeert twee keer in cafe Dante, waarvan eenmaal samen met Brood. In 1997 exposeren ze ook weer samen, dit keer in het Arsenaal van Jan des Bouvrie te Naarden. Door hun regelmatige gezamenlijk optreden en de vele doeken die zij samen produceerden wordt Espen Hagen vaak de opvolger van Herman Brood genoemd.
Espen Hagen werd gezien als de coming man in de Nederlandse schilderkunst. Dankzij de veelvuldige exposities in zowel binnen als buitenland en zijn regelmatige televisieoptredens was de ster van deze getalenteerde kunstenaar sterk rijzende
De Noor, die ten tijde van zijn dood woonachtig was in Amsterdam, overleed op 10 april 2008 aan een hartstilstand.
ConditieZeer Goed

Wij verkopen dit schilderij zodat we iets anders op de muur kunnen hangen.

GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Espen Hagen (1964-2008)

Alle items van deze kunstenaar(15)
Geplaatst door  IreneV
FA. 

Lid sinds 2022
0 verkochte items
Alle items van deze verkoper (1)
Pinterest
265 cm
140 cm
Veiling is afgelopen
VEILINGGEGEVENS
Starttijd:18-05-2022 om 12:19
Eindtijd:01-06-2022 om 22:07
Openingsbod€ 1500
Veilingkosten: 15%
AfhalenJa is mogelijk
ObjectlocatieVoorburg, Nederland
VerzendingUitsluitend afhalen op locatie

Nog geen account?
Door een gratis account aan te maken kunt u bieden op {{numberOfItems}} items of zelf een item in de veiling plaatsen.