Henri Hess - Klaprozen - Verkocht

Henri Hess - Klaprozen kopen? Bied vanaf 1!
Dit item is verkocht Toon item
Grafiek (handgesigneerd)

Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

Vergelijkbaar item plaatsen
Henri Hess - Klaprozen kopen? Bied vanaf 1!
Henri Hess - Klaprozen kopen? Bied vanaf 1!Henri Hess - Klaprozen kopen? Bied vanaf 1!Henri Hess - Klaprozen kopen? Bied vanaf 1!Henri Hess - Klaprozen kopen? Bied vanaf 1!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • Henri Hess (1950)
TypeGrafiek (handgesigneerd)
Periode1945 t/m 1999
TechniekZeefdruk
DragerPapier
IngelijstNiet Ingelijst
Afmetingen44 x 43 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
Oplage164/200
Henri Hess, Eindhoven 1950. Hij volgt vanaf 1967 zo'n tien jaar lang cursussen modeltekenen en schilderen met Peter 't Hoen en Jan Kuhr als docenten.

De stijl van Henri Hess is direct, ongecompliceerd en veelkleurig. In zijn doeken is zijn arbeidsvreugde terug te vinden. Met grote uitdrukkingskracht schildert hij dorpsgezichten, landschappen, waterpartijen, stillevens en portretten. Henri trekt er veelvuldig op uit. Zwervend tussen boerderijen en langs de oevers van de Dommel, met uitzichten op houtwallen en verre einders, maakt hij schetsen of schildert hij ter plaatse wat hem inspireert. Zijn schilderstijl is zwaar, maar altijd uitgevoerd in diepe tonen en kleurnuances; bijzonder is het contrast tussen licht en donker. Zijn schilderijen stralen een sfeer van geborgenheid uit, die zijn oorsprong vindt in de rust van de natuur. Wie het werk van Henri Hess kent zal versteld staan van de ontwikkeling, die deze veelbelovende kunstenaar de laatste jaren heeft doorgemaakt. Zijn donkere, sombere palet heeft plaats gemaakt voor een overvloed aan frisse en vrolijke kleuren, die doen denken aan de Franse impressionisten. Ook de techniek is veranderd; het paletmes is ondergeschikt geworden aan het penseel. Op meesterlijke wijze weet Hess het licht in zijn doeken te vangen. De waarneembaarheid is steeds herkenbaar, maar tegelijk kan het zoeken naar abstractere vormen niet worden ontkend.


MVK21123
Conditie
ConditieGoed
Het werk is over het algemeen in een goede staat.
Transport
Afhalen Het werk is af te halen op locatie. Als koper dient u zelf verpakkingsmateriaal mee te nemen. De locatie is: Nuenen, Nederland
VerzendenPakketpost
PrijsTot 2 kg.
Binnen Nederland € 13,50
Naar België € 15,00
Naar Duitsland € 15,00

Garantie
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Henri Hess (1950)

Nederlands Nederlands

Geplaatst door  ArtDumay
Lid sinds 2021
31 verkochte items
Alle items van deze verkoper (2)
43 cm
44 cm
Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

AfhalenJa is mogelijk
ObjectlocatieNuenen,  Nederland
Veilinggegevens
Starttijd6-10-2021 om 10:23
Eindtijd18-10-2021 om 19:02
Biedingen (1)
Log in of registreer om de biedgeschiedenis te bekijken