Hugo Kaagman - Zeefdruk: Tegelcompositie - 1999 - Verkocht

Hugo Kaagman - Zeefdruk: Tegelcompositie - 1999 kopen? Bied vanaf 50!
Dit item is verkocht Toon item
Grafiek (handgesigneerd)

Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

Vergelijkbaar item plaatsen
Hugo Kaagman - Zeefdruk: Tegelcompositie - 1999 kopen? Bied vanaf 50!
Hugo Kaagman - Zeefdruk: Tegelcompositie - 1999 kopen? Bied vanaf 50!Hugo Kaagman - Zeefdruk: Tegelcompositie - 1999 kopen? Bied vanaf 50!Hugo Kaagman - Zeefdruk: Tegelcompositie - 1999 kopen? Bied vanaf 50!Hugo Kaagman - Zeefdruk: Tegelcompositie - 1999 kopen? Bied vanaf 50!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • Hugo Kaagman (1955)
Type kunstwerkGrafiek (handgesigneerd)
Jaartal1999
TechniekZeefdruk
DragerPapier
StijlModern
IngelijstNiet Ingelijst
Afmetingen50 x 50 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
Oplage30/40
Zeefdruk van Hugo Kaagman. Jaar: 1999. Oplage: 30/40. Afmetingen blad: H50 x b50cm. Afmetingen voorstelling: H40 x b40cm. Het werk is rechts onderin en links onderin gesigneerd door de kunstenaar. De authenticiteit van het aangeboden werk wordt volledig gegarandeerd. Een certificaat van echtheid kan, op aanvraag worden gegarandeerd.

Bij aankoop kan het werk worden opgehaald in 's-Gravenzande ( vlakbij Den Haag (Scheveningen), Rotterdam en Delft en 5 minuten van het strand). De termijn voor het ophalen , bij vooruitbetaling, is zeer ruim, m.a.w. de koper kan het werk weken of zelfs maanden later ophalen en het zo mogelijk combineren met een bezoek aan één van de bovengenoemde steden of het strand. We kunnen het werk ook verzenden via Postnl. Onze verzenddagen zijn dinsdag en donderdag.

Hugo Kaagman (Haarlem, 1 maart 1955) is een Amsterdams kunstenaar.

Loopbaan
Kaagman studeerde van 1973 tot 1976 sociale geografie aan de Universiteit van Amsterdam. Aan het eind van de jaren zeventig maakte hij deel uit van een creatieve groep binnen de Amsterdamse punk- en kraakbeweging. Hij was samen met vriendin Diana Ozon en graffitikunstenaar Dr. Rat een van de oprichters van het fanzine de Koekrant en de punkclub DDT666. De kraakpanden in de Sarphatistraat, waarin Kaagman woonde, werden door hem in een zebramotief geschilderd en stonden sindsdien bekend als de Zebrapanden. Kaagman was eind jaren zeventig, en ook in het begin van de jaren tachtig actief als graffitikunstenaar. Op de muren van het Rijksmuseum spoot hij destijds met verf zijn eigen versie van het Melkmeisje van Vermeer.

In 1983 kreeg hij van de gemeente Amsterdam zijn eerste officiële opdracht: het maken van een graffitikunstwerk op een wand bij de voorlopige Waterloopleinmarkt. Verschillende reizen naar Marokko en Senegal beïnvloedden zijn werk en er verschenen oosterse decoratiepatronen in. Hij wist dit op een creatieve manier te vermengen met Oud-Hollandse ambachtelijke kunst en maakte daarna driftig gebruik van het Delfts blauw, door hem enigszins spottend 'Shocking Blue' genoemd.

In 1993 kreeg hij een grote opdracht van de luchthaven Schiphol voor het beschilderen van een 65 meter lange wand. Hierna volgden talloze andere grote opdrachten, zoals het maken van een muurschildering voor het nieuwe Nederlandse consulaat in Sint-Petersburg (in 1998). Ook maakte hij ontwerpen voor negentien vliegtuigen van British Airways. Tot de belangrijkste opdrachten van de laatste jaren horen de muurschilderingen in het nieuwbouwproject De Meridiaan in Almere (Buiten) uit 2005 en de Stadshaard in Enschede, door NRC Handelsblad uitgeroepen tot het lelijkste gebouw van Nederland. In 2018 beschilderde hij een gehele wand van het gebouw Gerard Doustraat 156 te Amsterdam (Van Cuyp tot Dou). Ook het gebouwtje Hemonystraat 4 werd door hem beschilderd. Het Zebramotief kwam terug in de beschildering (rondom) van een frietkraam op de Albert Cuypmarkt. Hij leverde voorts materiaal voor het filiaal Pancakes aan 't IJ.

In 2020 maakte hij voor de tentoonstelling Benedictio IV: mighty echo of the Amazone rainforest – revelations of the Guianas in Delft een Amazone muurschildering, een symbiose tussen het cultureel erfgoed van Delft en het Zuid-Amerikaanse regenwoud.

Kaagmans werk is een mengeling van het westerse, het niet-westerse, het burgerlijke, het ambachtelijke en het moderne, avant-gardistische, spottend en kritisch en tegelijkertijd met respect voor het artistieke aspect van het ambachtelijke werk

Conditie
ConditieZeer Goed
Transport
Afhalen Het werk is af te halen op locatie. Als koper dient u zelf verpakkingsmateriaal mee te nemen. De locatie is: 's-gravenzande, Nederland
VerzendenPakketpost
PrijsTot 10 kg.
Binnen Nederland € 13,50
Naar België € 21,95
Naar Duitsland € 21,95
Europese Unie € 21,95
ExtraBij een aankoopbedrag boven de € 500,- euro betaalt u een toeslag van (maximaal) € 7,50 voor extra verzekerde verzending

Garantie
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Hugo Kaagman (1955) 

Nederlands Nederlands Alle items van deze kunstenaar (1)

Geplaatst door  KiewitKunstplus
Lid sinds 2014
978 verkochte items
Alle items van deze verkoper (68)
50 cm
50 cm
Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

AfhalenJa is mogelijk
Objectlocatie's-Gravenzande,  Nederland
Veilinggegevens
Starttijd19-6-2023 om 10:37
Eindtijd1-7-2023 om 20:00
Biedingen (1)
Log in of registreer om de biedgeschiedenis te bekijken