Hugo Kaagman (1955)
  1. Home
  2. >
  3. Kunstenaars
  4. >
  5. Kunstenaar
  6. >
  7. Hugo Kaagman
Hugo Kaagman (1955)

Hugo Kaagman (1955)

Hugo KAAGMAN (Haarlem 1955)

Hugo Kaagman studeerde van 1973 tot 1976 Sociale Geografie aan de Universiteit van Amsterdam. Aan het eind van de jaren zeventig maakte hij deel uit van de een creatieve groep binnen de Amsterdamse punk- en kraakbeweging. Hij was samen met vriendin Diana Ozon en graffitiartiest Dr. Rat een van de oprichters van het fanzine de Koekrant en de punkclub DDT666. De kraakpanden in de Sarphatistraat waarin Hugo woonde werden door hem in een zebramotief geschilderd en stonden sindsdien bekend als de Zebrapanden. Kaagman was eind jaren zeventig, en ook in het begin van de jaren 80 actief als graffitikunstenaar. Op de muren van het Rijksmuseum spoot hij destijds met verf zijn eigen versie van het Melkmeisje van Vermeer.

In 1983 kreeg hij van de gemeente Amsterdam zijn eerste officiële opdracht: het maken van een graffitikunstwerk op een wand bij de voorlopige Waterloopleinmarkt. Verschillende reizen naar Marokko en Senegal beïnvloedden zijn werk en oosterse decoratiepatronen verschenen in zijn werk. Hij wist dit op creatieve manier te vermengen met Oud-Hollandse ambachtelijke kunst en maakte daarna driftig gebruik van het Delfts Blauw, door hem enigszins spottend “Shocking Blue” genoemd.

In 1993 kreeg hij een grote opdracht van de luchthaven Schiphol voor het beschilderen van een 65 meter lange wand. Hierna volgden talloze andere grote opdrachten zoals het maken van een muurschildering voor het nieuwe Nederlandse consulaat in Sint-Petersburg (in 1998). Ook maakte hij ontwerpen voor 19 vliegtuigen van British Airways Tot de belangrijkste opdrachten van de laatste jaren horen de muurschilderingen in het nieuwbouwproject De Meridiaan in Almere uit 2005 en de Stadshaard in Enschede, door het NRC uitgeroepen tot het lelijkste gebouw van Nederland.

Kaagmans werk is een mengeling van het Westerse, het niet-Westerse, het burgerlijke, het ambachtelijke en het moderne, avant-gardistische, spottend en kritisch en tegelijkertijd met respect voor het artistieke aspect van het ambachtelijke werk.

Aangeboden items
2
Verkochte items
72
Nationaliteit
Nederlands Nederlands  
Links
Favoriet
filters
Hugo Kaagman - Zeefdruk: Tegelcompositie - 1999 kopen? Bied vanaf 50!
Hugo Kaagman (1955) Nederlands Zeefdruk: Tegelcompositie - 1999
TechniekZeefdruk
Afmetingen50 x 50 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
DragerPapier
Openingsbod
€ 50
Bied mee Bied mee
Hugo Kaagman - Zeefdruk: Tegelcompositie - 1999 kopen? Bied vanaf 49!
Hugo Kaagman (1955) Nederlands Zeefdruk: Tegelcompositie - 1999
TechniekZeefdruk
Afmetingen50 x 50 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
DragerPapier
Openingsbod
€ 49
Bied mee Bied mee

Kunst kopen van Hugo Kaagman

Wilt u graag een kunstwerk kopen van Hugo Kaagman? Bekijk dan het actuele veilingaanbod en bied mee op mooie en unieke kunstwerken van Hugo Kaagman. Betaalbare en exclusieve kunst kopen van Hugo Kaagman en andere erkende kunstenaars is leuk, toegankelijk én binnen handbereik via Kunstveiling. Ontdek nu alle kunstwerken van Hugo Kaagman te koop bij Kunstveiling en bemachtig uw eigen Hugo Kaagman!

Volg het aanbod kunst van Hugo Kaagman te koop

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuw aanbod van Hugo Kaagman te koop? Via uw persoonlijke Kunstveiling account kunt u Hugo Kaagman instellen als uw favoriete kunstenaar. Wanneer er nieuwe Hugo Kaagman kunstwerken in de veiling worden geplaatst, ontvangt u hierover per e-mail bericht. Daarnaast kunt u alle kunstwerken van uw favoriete kunstenaars eenvoudig bekijken via uw persoonlijke account. Op die manier loopt u nooit meer een nieuw item in de veiling mis en koopt u gemakkelijk kunst van Hugo Kaagman!

Bekijk bijvoorbeeld ook eens het aanbod kunstwerken van Karel Appel, Anton Heyboer en Klaas Gubbels in de veiling.

Waarom via Kunstveiling kunst van Hugo Kaagman kopen?

Via Kunstveiling koopt u unieke kunstwerken van Hugo Kaagman en andere erkende kunstenaars tegen veilingprijzen. Kunst kopen van Hugo Kaagman via Kunstveiling is toegankelijk, transparant en laagdrempelig. Dagelijks worden vele nieuwe kunstwerken in de veiling geplaatst, van moderne schilderijen tot oude prenten en van sculpturen tot design en sieraden. U stemt het aanbod gemakkelijk op uw eigen wensen af en wordt automatisch in contact gebracht met de verkoper als u na afloop van de veiling de hoogste bieder bent. U betaalt bij Kunstveiling slechts 15% veilingkosten over de hamerprijs. Dit wordt bij het uitbrengen van een bod al aangegeven, zodat u achteraf nooit voor verrassingen komt te staan.

Bovendien kunt u via Kunstveiling ook zelf kunst van Hugo Kaagman of andere erkende kunstenaars verkopen. Meer over het verkopen van kunst leest u op de pagina Kunst Verkopen.

Hoe breng ik een bod uit op een kunstwerk van Hugo Kaagman?

Kunst kopen van Hugo Kaagman begint bij het plaatsen van een bod. Om een bod uit te brengen op een kunstwerk van Hugo Kaagman, heeft u account bij Kunstveiling nodig. Hier maakt u gemakkelijk een account aan. Bij alle items in de veiling treft u detailgegevens van het kunstwerk, een openingsbod en een aflooptijd. Tot deze tijd kunt u een bod uitbrengen op het kunstwerk van Hugo Kaagman. Om meer kans te maken om de Hugo Kaagman te bemachtigen, kunt u een autobod instellen. Bent u de winnende bieder? Dan neemt de verkoper contact met u op. Is het kunstwerk helaas aan u voorbijgegaan? Bekijk dan het actuele aanbod met alle andere kunst van Hugo Kaagman! Let op: lees voordat u kunst gaat kopen of verkopen via Kunstveiling de veilingregels goed door.