Jack Harden - Donde Mi Amorcita - Verkocht

Jack Harden - Donde Mi Amorcita kopen? Bied vanaf 1!
Dit item is verkocht Toon item
Schilderij

Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

Vergelijkbaar item plaatsen
Jack Harden - Donde Mi Amorcita kopen? Bied vanaf 1!
Jack Harden - Donde Mi Amorcita kopen? Bied vanaf 1!Jack Harden - Donde Mi Amorcita kopen? Bied vanaf 1!Jack Harden - Donde Mi Amorcita kopen? Bied vanaf 1!Jack Harden - Donde Mi Amorcita kopen? Bied vanaf 1!Jack Harden - Donde Mi Amorcita kopen? Bied vanaf 1!Jack Harden - Donde Mi Amorcita kopen? Bied vanaf 1!Jack Harden - Donde Mi Amorcita kopen? Bied vanaf 1!Jack Harden - Donde Mi Amorcita kopen? Bied vanaf 1!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • Jack Harden (1935-2002)
Type kunstwerk Schilderij
Jaartal 1973
Techniek Gemengde Techniek
Drager Board
Stijl Abstract
Onderwerp Abstract
Ingelijst Ingelijst
Afmetingen 80 x 90 cm (h x b)
Incl. lijst 90 x 100 cm (h x b)
Gesigneerd Handgesigneerd
Jacobus Antonius Martinus (Jack) Harden (Hoensbroek, 1935 – 2002, Deurne) was een Nederlands schilder, tekenaar, dichter en beeldhouwer. Toen Harden op negenjarige leeftijd, vlak na de Tweede Wereldoorlog, bij zijn oom en bekend (textiel)kunstenaar Willi Martinali kwam wonen, werd zijn interesse voor kunst gewekt. Martinali werd zijn leraar en geestelijk vader. De stijl van Harden is dan ook verwant aan die van Martinali, de werken uitgevoerd in materialen als acrylverf, olieverf en cellulose op masonite board, vaak voorzien van filosofische titels. Al op negentienjarige leeftijd had Harden zijn eerste expositie in het Van Abbemuseum te Eindhoven. Later maakte hij naast werken op paneel ook muurschilderingen in allerlei (openbare) gebouwen en bij particulieren. Daarnaast stimuleerde hij opkomende kunstenaars tijdens hun carrière. Vlak voor zijn dood begon hij, na een mindere periode, weer met tekenen. Zijn schilderwerken voorzag hij regelmatig van teksten op de achterzijde, soms in spiegelschrift geschreven. Werk van Harden is in vele malen in binnen- en buitenland tentoongesteld. Het werk is afkomstig uit een museumcollectie. Eventuele schade en oneffenheden zichtbaar op de foto’s maken onderdeel van de beschrijving. Bezichtiging is uiteraard mogelijk.


Ref:WIE21062
Conditie
ConditieGoed
Het werk is over het algemeen in een goede staat. De werken zijn uitgevoerd in materialen als acrylverf, olieverf en cellulose op masonite board.
Transport
Afhalen Het werk is af te halen op locatie. Als koper dient u zelf verpakkingsmateriaal mee te nemen. De locatie is: Nuenen, Nederland
VerzendenDoor het formaat of de kwetsbaarheid is het niet mogelijk om dit item via reguliere post te verzenden

Garantie
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie .

Jack Harden (1935-2002) 

Nederlands Nederlands

Geplaatst door  ArtDumay
Lid sinds 2021
31 verkochte items
Alle items van deze verkoper (0)
100 cm
90 cm
90 cm
80 cm