Maximiliaan Louis Maas - Maximiliaan(Henk) Maas,abstract,olieverf op doek. - Verkocht

Maximiliaan(Henk) Maas,abstract,olieverf op doek. kopen? Bied vanaf 135!
Dit item is verkocht Toon item
Schilderij

Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

Vergelijkbaar item plaatsen
Maximiliaan(Henk) Maas,abstract,olieverf op doek. kopen? Bied vanaf 135!
Maximiliaan(Henk) Maas,abstract,olieverf op doek. kopen? Bied vanaf 135!Maximiliaan(Henk) Maas,abstract,olieverf op doek. kopen? Bied vanaf 135!Maximiliaan(Henk) Maas,abstract,olieverf op doek. kopen? Bied vanaf 135!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • Maximiliaan Louis Maas (1924-2005)
Type kunstwerkSchilderij
Periode1945 t/m 1999

Olieverf op doek,81 x 99 cm in eenvoudige lijst,in goede staat,linksonder gesigneerd.(N.B.Witte vlek komt door de flits).

Maximiliaan Louis (Henk) Maas (1924 - 2005)

Geboren te Rotterdam

Overleden te Rotterdam

Na de oorlog genoot Maas zijn opleiding aan de Rotterdamse kunstacademie, met studiegenoten als Daan den Dikkenboer, Charles Kemper, Kees Fransen, Wim Motz, Bob Zijlmans, Louis van Roode, Gust Romein, Jan Burgerhout, Jan Goedhart en Ru de Gier. Hiernaast zou Maas een leerling zijn geweest van de Haarlemse schilder Henri Frédéric Boot.

Een groot deel van het klassieke academische werk dat Maas na de oorlog maakte, voornamelijk stillevens, bevindt zich in de rijkscollectie. in de tweede helft van de jaren vijftig ging Maas abstract werken, zoals veel Rotterdamse kunstenaars die elkaar op de academie hadden ontmoet. Maas ontwikkelde een eigen, abstract-geometrische stijl. In de jaren zestig werkte hij in een abstract-expressionistische stijl.

 

Via contacten met Rotterdamse schilders leerde Henk Maas Willem de Kooning kennen. De twee Rotterdammers hielden contact, ook toen De Kooning succesvol werd in Amerika. Maas' werk vertoont misschien overeenkomsten met het Amerikaanse abstract expressionisme, maar of er sprake is van een rechtstreekse invloed, is niet bekend

Transport
VerzendenDoor het formaat of de kwetsbaarheid is het niet mogelijk om dit item via reguliere post te verzenden

Garantie
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

AfhalenJa is mogelijk
Veilinggegevens
Starttijd2-4-2016 om 7:47
Eindtijd9-4-2016 om 7:47
Biedingen (1)
Log in of registreer om de biedgeschiedenis te bekijken