Niet of onleesbaar gesigneerd - Zusters van Orthenpoort - Verkocht

Niet of onleesbaar gesigneerd - Zusters van Orthenpoort kopen? Bied vanaf 1!
Dit item is verkocht Toon item
Schilderij

Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

Vergelijkbaar item plaatsen
Niet of onleesbaar gesigneerd - Zusters van Orthenpoort kopen? Bied vanaf 1!
Niet of onleesbaar gesigneerd - Zusters van Orthenpoort kopen? Bied vanaf 1!Niet of onleesbaar gesigneerd - Zusters van Orthenpoort kopen? Bied vanaf 1!Niet of onleesbaar gesigneerd - Zusters van Orthenpoort kopen? Bied vanaf 1!Niet of onleesbaar gesigneerd - Zusters van Orthenpoort kopen? Bied vanaf 1!Niet of onleesbaar gesigneerd - Zusters van Orthenpoort kopen? Bied vanaf 1!Niet of onleesbaar gesigneerd - Zusters van Orthenpoort kopen? Bied vanaf 1!Niet of onleesbaar gesigneerd - Zusters van Orthenpoort kopen? Bied vanaf 1!Niet of onleesbaar gesigneerd - Zusters van Orthenpoort kopen? Bied vanaf 1!Niet of onleesbaar gesigneerd - Zusters van Orthenpoort kopen? Bied vanaf 1!Niet of onleesbaar gesigneerd - Zusters van Orthenpoort kopen? Bied vanaf 1!Niet of onleesbaar gesigneerd - Zusters van Orthenpoort kopen? Bied vanaf 1!Niet of onleesbaar gesigneerd - Zusters van Orthenpoort kopen? Bied vanaf 1!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • Niet of onleesbaar gesigneerd
Type kunstwerkSchilderij
Periode1900 t/m 1944
TechniekOlieverf
DragerCanvas (Doek)
StijlImpressionistisch
OnderwerpStadsgezicht
IngelijstIngelijst
Afmetingen60 x 80 cm (h x b)
Incl. lijst68 x 88 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
Dit schilderij, getiteld "Zusters van Orthenpoort te Den Bosch", is een karakteristiek werk van de Hollandse School, gedateerd uit een periode waarin de Nederlandse schilderkunst een hoogtepunt bereikte in zijn weergave van licht, schaduw en alledaagse taferelen. De compositie toont een schilderachtig aanzicht van de Zusters van Orthenpoort, een historisch stukje 's-Hertogenbosch, dat bekend staat om zijn oude gebouwen en waterwegen.

De kunstenaar heeft met een fijngevoelig oog voor detail de architecturale elementen vastgelegd - de bakstenen, de dakpannen en de weerspiegeling in het water zijn met zorg en nauwkeurigheid weergegeven. De lichtval op de voorgevel van de gebouwen suggereert een bepaald tijdstip van de dag, waarschijnlijk de late namiddag, waarbij de schaduwen langzaam langer worden en een gevoel van rust over de scène leggen.

De kunstenaar heeft gebruikgemaakt van een ingetogen palet, wat typerend is voor de Hollandse School, met een dominante aanwezigheid van aardetinten die de toeschouwer een gevoel van warmte en nostalgie geven. De reflectie van het gebouw in het kalme water van de poort voegt een element van symmetrie en rust toe aan het stuk, en toont de vaardigheid van de kunstenaar in het hanteren van licht en reflectie.

Dit schilderij zou een prachtige aanvulling zijn op elke collectie van Nederlandse landschapsschilderkunst of voor iemand die een stukje historisch 's-Hertogenbosch in huis wil halen. De combinatie van historische relevantie, esthetische aantrekkelijkheid en technische bekwaamheid maakt dit werk niet alleen een visueel genoegen maar ook een stukje cultureel erfgoed.

Het werk “Zusters van Orthenpoort“ zit is een bijpassende houten lijst met goudkleurige omlijsting

Gesigneerd: onduidelijk
Totale afmetingen: 68x88 cm
Afmetingen doek: 60x80cm

Verzending in professionele verpakking via DPD of PostNL pakketservice
Conditie
ConditieZeer Goed
Transport
VerzendenPakketpost
PrijsTot 10 kg.
Binnen Nederland € 8,70
Naar België € 25,00
Naar Duitsland € 25,00
Europese Unie € 25,00
Wereldwijd € 65,00

Garantie
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Niet of onleesbaar gesigneerd 

Alle items van deze kunstenaar (53)

Geplaatst door  SonorArtBV
Lid sinds 2023
6 verkochte items
Alle items van deze verkoper (6)
88 cm
68 cm
80 cm
60 cm
Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

AfhalenNee is niet mogelijk
ObjectlocatieHuissen,  Nederland
Veilinggegevens
Starttijd26-2-2024 om 15:39
Eindtijd5-3-2024 om 21:58
Biedingen (18)
Log in of registreer om de biedgeschiedenis te bekijken