Pablo Picasso - Twee portretten van Jaqueline Roque - Verkocht

Pablo Picasso - Twee portretten van Jaqueline Roque kopen? Bied vanaf 1!
Dit item is verkocht Toon item
Prenten & Uitgaves

Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

Vergelijkbaar item plaatsen
Pablo Picasso - Twee portretten van Jaqueline Roque kopen? Bied vanaf 1!
Pablo Picasso - Twee portretten van Jaqueline Roque kopen? Bied vanaf 1!Pablo Picasso - Twee portretten van Jaqueline Roque kopen? Bied vanaf 1!Pablo Picasso - Twee portretten van Jaqueline Roque kopen? Bied vanaf 1!Pablo Picasso - Twee portretten van Jaqueline Roque kopen? Bied vanaf 1!Pablo Picasso - Twee portretten van Jaqueline Roque kopen? Bied vanaf 1!Pablo Picasso - Twee portretten van Jaqueline Roque kopen? Bied vanaf 1!Pablo Picasso - Twee portretten van Jaqueline Roque kopen? Bied vanaf 1!Pablo Picasso - Twee portretten van Jaqueline Roque kopen? Bied vanaf 1!Pablo Picasso - Twee portretten van Jaqueline Roque kopen? Bied vanaf 1!Pablo Picasso - Twee portretten van Jaqueline Roque kopen? Bied vanaf 1!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • Pablo Picasso (1881-1973)
Type kunstwerk Prenten & Uitgaves
Jaartal 1962
Techniek Varia
Onderwerp Portret
Afmetingen 32 x 27 cm (h x b)
Gesigneerd Ongesigneerd
Pablo Picasso (1881 – 1973),  Twee portretten van Jaqueline Roque
Twee litho’s uit 1962 naar linoleumsnede uit 1958 en 1960. Druk op dik velijn papier  32 x 27 cm. Oplage 500.
1. Portret en profil in bruin, geelbruin en zwart. Formaat beeld 27 x 22,5 cm.
2. Portret en profil én en face, in grijs en zwart met bruine rand. Formaat beeld 27 x 22 cm.
Tussen 1954 en 1962 maakte Picasso ruim 200 linoleumsneden. Als gevolg van zijn bijzondere werkwijze "uit één stuk linoleum" zijn van de meeste linoleumsneden maar enkele exemplaren gedrukt, in een paar gevallen zelfs maar één exemplaar. Om die reden liet Picasso kort na de totstandkoming van de linoleumsneden een ruime keus van 45 werken als litho herdrukken en door zijn galerie Spadem te Parijs uitgeven in een oplage van 500. De litho’s zijn altijd ongesigneerd, omdat het niet de oorspronkelijke linoleumsneden betreft. (soms worden deze litho’s ten onrechte aangeboden als linoleumsnede).
De linoleumsneden laten door de zeer directe techniek “uit één stuk” een grote spontaniteit zien in de weergave van veel portretten en naakten van zijn toenmalige vrouw Jaqueline Roque, maar ook motieven uit de oudheid, stierengevechten, stillevens en interieurs.

Conditie
ConditieZeer Goed
Transport
Afhalen Het werk is af te halen op locatie. Als koper dient u zelf verpakkingsmateriaal mee te nemen. De locatie is: Amstelveen, Nederland
VerzendenPakketpost
PrijsTot 2 kg.
Binnen Nederland € 10,00

Garantie
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie .