Peter de Rijcke - Boerderij in Beets | prent in sepia - ingelijst - Verkocht

Peter de Rijcke - Boerderij in Beets | prent in sepia - ingelijst kopen? Bied vanaf 12!
Dit item is verkocht Toon item
Grafiek (handgesigneerd)

Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

Vergelijkbaar item plaatsen
Peter de Rijcke - Boerderij in Beets | prent in sepia - ingelijst kopen? Bied vanaf 12!
Peter de Rijcke - Boerderij in Beets | prent in sepia - ingelijst kopen? Bied vanaf 12!Peter de Rijcke - Boerderij in Beets | prent in sepia - ingelijst kopen? Bied vanaf 12!Peter de Rijcke - Boerderij in Beets | prent in sepia - ingelijst kopen? Bied vanaf 12!Peter de Rijcke - Boerderij in Beets | prent in sepia - ingelijst kopen? Bied vanaf 12!Peter de Rijcke - Boerderij in Beets | prent in sepia - ingelijst kopen? Bied vanaf 12!Peter de Rijcke - Boerderij in Beets | prent in sepia - ingelijst kopen? Bied vanaf 12!Peter de Rijcke - Boerderij in Beets | prent in sepia - ingelijst kopen? Bied vanaf 12!Peter de Rijcke - Boerderij in Beets | prent in sepia - ingelijst kopen? Bied vanaf 12!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • Peter de Rijcke (1945)
TypeGrafiek (handgesigneerd)
Jaartal1978
TechniekEts
DragerPapier
StijlRealistisch
OnderwerpLandschap
IngelijstIngelijst
Afmetingen16 x 24.5 cm (h x b)
Incl. lijst23.5 x 33.5 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
Oplage18 van 20
Het werk van de in Hoorn woonachtige Peter de Rijcke (1945) is doorgaans kleurrijk. In zijn beginperiode in Hoorn (vanaf 1972) maakte hij veel etsen van landschappen, stads- en havengezichten.
Dit exemplaar (20-18) van 'Boerderij in Beets' -gedateerd 1978- verkeert in goede staat.
Ingelijst in een houten wissellijst met glas. Oppervlakkige 'schade' op lijst is zo bedoeld.
N.B.: Deze prent in sepia is mogelijk een reproductie omdat de 'moet' in het blad ontbreekt en de signatuur en nummering identiek zijn aan andere exemplaren die eerder o.a. via deze website zijn verkocht, veelal in groene tinten.
Foto's maken deel uit van de beschrijving.

Over de kunstenaar:

Peter de Rijcke, geboren 1 januari 1945 in Zeist, schilder, graficus, etser, fotograaf en schrijver.

Opleiding: Gerrit Rietveld Academie Amsterdam (1965-1970) en de Rijksacademie voor Beeldende Kunsten Amsterdam (1 jaar modeltekenen).

Onderwerpen: landschappen, stads- en havengezichten en portretten.

In 1967 kreeg hij een eerste tentoonstelling in zijn toenmalige woonplaats Zaandam en in 1969 debuteerde hij in de Amsterdamse galerie Sergej.

Sinds 1972 woont en werkt hij in Hoorn, waar hij een figuratieve schilderstijl ontwikkelde met onderwerpen als landschappen, stads- en havengezichten en portretten.

Tot 1977 werkte Peter de Rijcke part time bij het Dagblad voor West-Friesland, voor welke krant hij beeldende kunst- en theaterrecensies schreef en politieke cartoons tekende. Hij nam in die tijd ook het initiatief tot het opzetten van atelierhuisvesting in Hoorn en was betrokken bij de oprichting van de Kunstuitleen West-Friesland in 1975 en de Kunstenaarsvereniging in Hoorn in 1979.

Peter de Rijcke is lid van de Nederlandse Vereniging van Zeeschilders, het Kunstenaars Centrum Bergen en de Kunstenaars Vereniging Hoorn en Omstreken.

Conditie
ConditieGoed
langs de buitenste randen van het blad geringe verkleuring. Eén van de randen is licht gekruld, geen schade. Het betreft mogelijk een reproductie, zie omschrijving.
Transport
Afhalen Het werk is af te halen op locatie. Als koper dient u zelf verpakkingsmateriaal mee te nemen. De locatie is: Hoorn, Nederland
VerzendenPakketpost
PrijsTot 2 kg.
Binnen Nederland € 10,50
Naar België € 17,50
Naar Duitsland € 17,50
Europese Unie € 17,50

Garantie
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Peter de Rijcke (1945)

Nederlands Nederlands Alle items van deze kunstenaar (1)

Geplaatst door  takamine
Lid sinds 2020
318 verkochte items
Alle items van deze verkoper (0)
33.5 cm
23.5 cm
24.5 cm
16 cm
Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

AfhalenJa is mogelijk
ObjectlocatieHoorn,  Nederland
Veilinggegevens
Starttijd12-10-2021 om 21:58
Eindtijd24-10-2021 om 19:39
Biedingen (1)
Log in of registreer om de biedgeschiedenis te bekijken