Ad Blok van der Velden - Mediterraans huis, olieverf op doek

Ad Blok van der Velden - Mediterraans huis, olieverf op doek kopen? Bied vanaf 10!
Ad Blok van der Velden - Mediterraans huis, olieverf op doek kopen? Bied vanaf 10!Ad Blok van der Velden - Mediterraans huis, olieverf op doek kopen? Bied vanaf 10!Ad Blok van der Velden - Mediterraans huis, olieverf op doek kopen? Bied vanaf 10!Ad Blok van der Velden - Mediterraans huis, olieverf op doek kopen? Bied vanaf 10!Ad Blok van der Velden - Mediterraans huis, olieverf op doek kopen? Bied vanaf 10!Ad Blok van der Velden - Mediterraans huis, olieverf op doek kopen? Bied vanaf 10!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • Ad Blok van der Velden (1913-1980)
Type kunstwerkSchilderij
Jaartal1975
TechniekOlieverf
DragerCanvas (Doek)
StijlModern
OnderwerpLandschap
IngelijstOp Spieraam
Afmetingen50 x 60 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
Dit werk is onderdeel van de Schilderijen Special > 350 euro special.
Laatste keer dat dit werk hier wordt aangeboden.  Daarom in prijs verlaagd van 495 euro naar ATP!

Mooi, karakteristiek pasteus werk van de “Tesselse” kunstenaar Ad Blok van der Velden.  Olieverf op doek, rechtsonder gesigneerd en gedateerd (1975), en met opdracht “met liefs, voor Hanneke”.  In zeer goede conditie.

Afmetingen: 60cm x 50cm

Dit item wordt bij voorkeur opgehaald maar het kan eventueel goed verpakt en aangetekend verzonden worden op kosten van de koper.

-----------------------------
Ad Blok van der Velden (Dordrecht 1913 - Varese / San Remo 1980)

Blok van der Velden geldt als de bekendste Tesselse schilder, hoewel hij ook op Terschelling en in Frankrijk en Italië heeft gewerkt.  Blok, zoals hij kortweg werd genoemd, had zijn opleiding genoten aan de Academie van Beeldende Kunsten in Rotterdam.

In 1934 kwam hij voor het eerst naar Texel, waar hij als natuurmens werd gegrepen door de schoonheid en ongereptheid van het landschap.  In 1940 vestigde hij zich definitief op het eiland.  Het nog onverkavelde landschap, de boerderijen, het strand en de duinen vormden een voortdurende bron van inspiratie voor zijn kleurige, impressionistische schilderijen.  Als geen ander wist hij het heldere kustlicht vast te leggen.

Kort voor zijn dood verhuisde Blok van der Velden naar Italië, waar hij in 1980 in Varese of San Remo overleed.  Blok van der Velden ligt begraven op Texel.

Bij aankoop kan een kunstwerk altijd, maar wel op afspraak, worden opgehaald in Diemen (vlakbij Amsterdam, paar minuten vanaf de ringweg A10). De termijn voor ophalen is zeer ruim; u kunt het werk eventueel weken of zelfs maanden later ophalen en het zo mogelijk combineren met een bezoek aan (omgeving) Amsterdam voor andere zaken. In dat geval bespaart u, vanzelfsprekend, eventuele verzendkosten.
Conditie
ConditieZeer Goed
Transport
Afhalen Het werk is af te halen op locatie. Als koper dient u zelf verpakkingsmateriaal mee te nemen. De locatie is: Diemen, Nederland
VerzendenPakketpost
PrijsTot 5 kg.
Binnen Nederland € 13,00
Naar België € 20,00
Naar Duitsland € 20,00
Europese Unie € 25,00

Garantie
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Huidig bod € 10
Veilingkosten: 15%
Volgend minimum bod: € 15
Bied mee Bied mee
AfhalenJa is mogelijk
ObjectlocatieDiemen,  Nederland
Veilinggegevens
Starttijd14-5-2024 om 14:45
Eindtijd27-5-2024 om 19:00
Biedingen (1)
CGMKunst
gisteren / 23:59
€ 10
Let op: bij een bod in de laatste 5 minuten wordt de veilingduur met 5 minuten verlengd.