• Populair
 • Loopt vandaag af
 • 1e keer aangeboden
 • Vanaf 1 euro
 • Vandaag geplaatst
 • Laatste kans
 • Alleen aftersale
Deutsch
English
Français
Ad Blok van der Velden (1913-1980)
 1. Home
 2. >
 3. Kunstenaars
 4. >
 5. Ad Blok van der Velden

Ad Blok van der Velden (1913-1980)

Kunstenaar

Ad BLOK VAN DER VELDEN werd in 1913 in Dordrecht geboren. Hij geldt als de bekendste Texelse schilder, hoewel hij ook op Terschelling en in Frankrijk en Itali_ heeft gewerkt. Kort voor zijn dood verhuisde Blok van der Velden naar Itali_, waar hij in 1980 in San Remo overleed. Zijn Texelse werk getuigt van een grote betrokkenheid bij het eiland. Als geen ander wist hij het heldere kustlicht vast te leggen.Hij schilderde en tekende het Texelse landschap, boerderijen en strand- en duingezichten.In het laatste oorlogsjaar werd Blok van der Velden samen met een honderd tal andere Texelaars gedwongen tewerkgesteld in Assen om mee te werken aan de verdedigingslinie Zwolle-Delfzijl. De Drentse hoofdstad werd lopend over de Afsluitdijk in een dag of vier bereikt. Nog altijd herinnert de ?bank van de Texelaars? bij de Abdijkerk aan dit gedwongen verblijf. Blok van der Velden zag kans om onder deze moeilijke omstandigheden toch een groot aantal Drentse tekeningen te produceren.Blok, zoals hij kortweg werd genoemd, had zijn opleiding genoten aan de Academie van Beeldende Kunsten in Rotterdam. Hij tekende, schilderde, aquarelleerde, etste en lithografeerde eveneens. Zijn voorkeur ging uit naar landschappen, bloemen, portretten, figuren en stillevens, die hij op een enigszins romantische wijze verbeeldde.Blok van der Velden ligt begraven op Texel. Een deel van zijn werk werd ter gelegenheid van de vijftigste herdenking van de bevrijding door de gemeente Texel overgedragen aan het stadsbestuur van Assen, die nu een collectie tekeningen en aquarellen van Blok bezit die aan de wanden van het stadhuis ten toon hangt.

Aangeboden items
1
Verkochte items
14
Nationaliteit
Nederlands
Links
Favoriet
FA. (34 x Favoriet)
filters
1 aangeboden items van deze kunstenaar
*list
grid
big-grid
Ad Blok van der Velden - Olieverf op doek: Amaryllis - 1940 kopen? Bied vanaf 350!
Ad Blok van der Velden - Olieverf op doek: Amaryllis - 1940

Schilderij

Geplaatst doorKiewitKunst

Eindtijd27-05-2022 om 20:48

Jaartal1940
TechniekOlieverf
Afmetingen56 cm x 46 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
DragerCanvas (Doek)
IngelijstIngelijst

Kunst kopen van Ad Blok van der Velden

Wilt u graag een kunstwerk kopen van Ad Blok van der Velden? Bekijk dan het actuele veilingaanbod en bied mee op mooie en unieke kunstwerken van Ad Blok van der Velden. Betaalbare en exclusieve kunst kopen van Ad Blok van der Velden en andere erkende kunstenaars is leuk, toegankelijk én binnen handbereik via Kunstveiling. Ontdek nu alle kunstwerken van Ad Blok van der Velden te koop bij Kunstveiling en bemachtig uw eigen Ad Blok van der Velden!

Volg het aanbod kunst van Ad Blok van der Velden te koop

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuw aanbod van Ad Blok van der Velden te koop? Via uw persoonlijke Kunstveiling account kunt u Ad Blok van der Velden instellen als uw favoriete kunstenaar. Wanneer er nieuwe Ad Blok van der Velden kunstwerken in de veiling worden geplaatst, ontvangt u hierover per e-mail bericht. Daarnaast kunt u alle kunstwerken van uw favoriete kunstenaars eenvoudig bekijken via uw persoonlijke account. Op die manier loopt u nooit meer een nieuw item in de veiling mis en koopt u gemakkelijk kunst van Ad Blok van der Velden!

Bekijk bijvoorbeeld ook eens het aanbod kunstwerken van Karel Appel, Anton Heyboer en Klaas Gubbels in de veiling.

Waarom via Kunstveiling kunst van Ad Blok van der Velden kopen?

Via Kunstveiling koopt u unieke kunstwerken van Ad Blok van der Velden en andere erkende kunstenaars tegen veilingprijzen. Kunst kopen van Ad Blok van der Velden via Kunstveiling is toegankelijk, transparant en laagdrempelig. Dagelijks worden vele nieuwe kunstwerken in de veiling geplaatst, van moderne schilderijen tot oude prenten en van sculpturen tot design en sieraden. U stemt het aanbod gemakkelijk op uw eigen wensen af en wordt automatisch in contact gebracht met de verkoper als u na afloop van de veiling de hoogste bieder bent. U betaalt bij Kunstveiling slechts 15% veilingkosten over de hamerprijs. Dit wordt bij het uitbrengen van een bod al aangegeven, zodat u achteraf nooit voor verrassingen komt te staan.

Bovendien kunt u via Kunstveiling ook zelf kunst van Ad Blok van der Velden of andere erkende kunstenaars verkopen. Meer over het verkopen van kunst leest u op de pagina Kunst Verkopen.

Hoe breng ik een bod uit op een kunstwerk van Ad Blok van der Velden?

Kunst kopen van Ad Blok van der Velden begint bij het plaatsen van een bod. Om een bod uit te brengen op een kunstwerk van Ad Blok van der Velden, heeft u account bij Kunstveiling nodig. Hier maakt u gemakkelijk een account aan. Bij alle items in de veiling treft u detailgegevens van het kunstwerk, een openingsbod en een aflooptijd. Tot deze tijd kunt u een bod uitbrengen op het kunstwerk van Ad Blok van der Velden. Om meer kans te maken om de Ad Blok van der Velden te bemachtigen, kunt u een autobod instellen. Bent u de winnende bieder? Dan neemt de verkoper contact met u op. Is het kunstwerk helaas aan u voorbijgegaan? Bekijk dan het actuele aanbod met alle andere kunst van Ad Blok van der Velden! Let op: lees voordat u kunst gaat kopen of verkopen via Kunstveiling de veilingregels goed door.

Nog geen account?
Door een gratis account aan te maken kunt u bieden op {{numberOfItems}} items of zelf een item in de veiling plaatsen.