Toon Tieland - Toon Tieland.1919-2006 Menukaart. - Verkauft

Toon Tieland.1919-2006 Menukaart. kaufen? Bieten Sie von 50!
Dieser Artikel ist verkauft Artikel anzeigen
Zeichnung / Aquarell

Anmelden oder registrieren um den Ertrag einzusehen

ähnlichen Artikel einstellen
Toon Tieland.1919-2006 Menukaart. kaufen? Bieten Sie von 50!
Toon Tieland.1919-2006 Menukaart. kaufen? Bieten Sie von 50!Toon Tieland.1919-2006 Menukaart. kaufen? Bieten Sie von 50!Toon Tieland.1919-2006 Menukaart. kaufen? Bieten Sie von 50!
ähnlichen Artikel einstellen
  • Beschreibung
  • Toon Tieland (1919-2006)
Art des KunstwerksZeichnung / Aquarell
Zeitraum1900 bis 1944
Übersetzt mit Google Translate. Originaltext anzeigen .

Unieke prachtig getekende en met potlood gesigneerde menukaart.Toon Tieland (1919-2006) heeft altijd gezegd dat hij door niets en niemand is beïnvloed, maar gewoon schildert wat hij ziet.Bepaalde stijlkenmerken van Tielands werk sluiten eveneens aan bij het werk van andere schilders. Zo brengt ook Gauguin contourlijnen aan rond zijn kleurvlakken. Hij brengt op die manier een scherpe afbakening tot stand. En het is juist dit aanbrengen van contouren wat de schilderkunst van Toon Tieland zijn specifieke karakter geeft. Ook het primitivisme dat Gauguin in de moderne kunst introduceerde kenmerkt Tielands schilderijen: een vereenvoudigde ruimtewerking, het opbouwen van de voorstelling in monochrome kleurvakken en het aanbrengen van contouren. Gauguins primitivisme combineert Tieland met het expressionisme van de Vlamingen. Naïef expressionisme is daarom wellicht een goede aanduiding voor de sfeervolle, karakteristieke schilderkunst van Toon Tieland.

Tieland schilderde zijn landschappen en stadsgezichten consequent in monochrome kleurvakken begrensd door stevige zwarte contouren. Het oude stadshart van Amersfoort en het Vlaamse platteland zijn Tielands belangrijkste onderwerpen. Vaak zijn het verlaten sneeuwlandschappen met kale populieren en koude vriesluchten.

Er zijn veel verzamelaars voor de kunstwerken van Toon Tieland.

Verzendkosten zijn voor rekening koper.

Herkomst: Collectie Streefoord.

 

 

Afmetingen:33x21 cm.

Sendung
SendenAufgrund seiner Größe oder Zerbrechlichkeit ist es nicht möglich, diesen Artikel per Post zu versenden

Garantie
GarantieBei der Einstellung des Loses erkläre ich, dass ich den bei Kunstveiling geltenden Garantiebedingungen hinsichtlich einer korrekten Beschreibung des angebotenen Loses, zustimme

Der Verkäufer übernimmt die volle Verantwortung für diesen Artikel. Kunstveiling bietet nur die Plattform für diese Transaktion an, die direkt mit dem Verkäufer abgerechnet werden muss. Mehr Information.

Anmelden oder registrieren um den Ertrag einzusehen

AbholenJa, das ist möglich
Auktionsdetails
Startzeit9-12-2014 um 11:05
Endzeit23-12-2014 um 11:05
Gebote (1)
Anmelden oder registrieren um den Bietverlauf einzusehen