Toon Tieland - Toon Tieland.1919-2006 Menukaart. - Vendu

AcheterToon Tieland.1919-2006 Menukaart.? Enchérissez de 50!
Ce lot a été vendu Afficher le lot
Dessins / Aquarelles

Connexion ou s'inscrire pour voir le rendement

Mettre un lot similaire en vente
AcheterToon Tieland.1919-2006 Menukaart.? Enchérissez de 50!
AcheterToon Tieland.1919-2006 Menukaart.? Enchérissez de 50!AcheterToon Tieland.1919-2006 Menukaart.? Enchérissez de 50!AcheterToon Tieland.1919-2006 Menukaart.? Enchérissez de 50!
Mettre un lot similaire en vente
  • Description
  • Toon Tieland (1919-2006)
Type d'œuvre d'artDessins / Aquarelles
Période1900 à 1944
Traduit avec Google Translate. Texte original afficher .

Unieke prachtig getekende en met potlood gesigneerde menukaart.Toon Tieland (1919-2006) heeft altijd gezegd dat hij door niets en niemand is beïnvloed, maar gewoon schildert wat hij ziet.Bepaalde stijlkenmerken van Tielands werk sluiten eveneens aan bij het werk van andere schilders. Zo brengt ook Gauguin contourlijnen aan rond zijn kleurvlakken. Hij brengt op die manier een scherpe afbakening tot stand. En het is juist dit aanbrengen van contouren wat de schilderkunst van Toon Tieland zijn specifieke karakter geeft. Ook het primitivisme dat Gauguin in de moderne kunst introduceerde kenmerkt Tielands schilderijen: een vereenvoudigde ruimtewerking, het opbouwen van de voorstelling in monochrome kleurvakken en het aanbrengen van contouren. Gauguins primitivisme combineert Tieland met het expressionisme van de Vlamingen. Naïef expressionisme is daarom wellicht een goede aanduiding voor de sfeervolle, karakteristieke schilderkunst van Toon Tieland.

Tieland schilderde zijn landschappen en stadsgezichten consequent in monochrome kleurvakken begrensd door stevige zwarte contouren. Het oude stadshart van Amersfoort en het Vlaamse platteland zijn Tielands belangrijkste onderwerpen. Vaak zijn het verlaten sneeuwlandschappen met kale populieren en koude vriesluchten.

Er zijn veel verzamelaars voor de kunstwerken van Toon Tieland.

Verzendkosten zijn voor rekening koper.

Herkomst: Collectie Streefoord.

 

 

Afmetingen:33x21 cm.

Expédition
EnvoiEn raison de sa taille ou de sa fragilité, il n'est pas possible d'envoyer cet article par courrier ordinaire.

Garantie
GarantieEn mettant le lot en vente, j'accepte les conditions de garantie telles qu'elles s'appliquent sur Kunstveiling en ce qui concerne l'exactitude de la description du lot mis aux enchères

Le vendeur assume l'entière responsabilité de ce lot. Kunstveiling ne fait que fournir la plate-forme pour cette transaction, à finaliser directement avec le vendeur. Plus d'informations.

Connexion ou s'inscrire pour voir le rendement

Retrait sur placeOui, c'est possible
Détails de la vente
Heure de début9-12-2014 à 11:05
Heure de fin23-12-2014 à 11:05
Enchères (1)
Connexion ou s'inscrire pour afficher l'historique des enchères