Henry Cassiers - Henri Cassiers - Amsterdam in de winter, chromolithografie - Vendu

AcheterHenri Cassiers - Amsterdam in de winter, chromolithografie? Enchérissez de 75!
Ce lot a été vendu Afficher le lot
Estampes (Signé à la main)

Connexion ou s'inscrire pour voir le rendement

Mettre un lot similaire en vente
AcheterHenri Cassiers - Amsterdam in de winter, chromolithografie? Enchérissez de 75!
AcheterHenri Cassiers - Amsterdam in de winter, chromolithografie? Enchérissez de 75!AcheterHenri Cassiers - Amsterdam in de winter, chromolithografie? Enchérissez de 75!
Mettre un lot similaire en vente
  • Description
  • Henry Cassiers (1858-1944)
Type d'œuvre d'artEstampes (Signé à la main)
Période1900 à 1944
SignéSigné à la main
Traduit avec Google Translate. Texte original afficher .

Mooi winters gezicht op de (geromantiseerde) haven van Amsterdam door Henri Cassiers.  Chromolitho op dik papier, in de druk gesigneerd linksonder.  In zeer goede conditie.

 

Afmetingen: 57cm x 35cm (blad), 50cm x 28cm (beeld)

 

Werk moet bij voorkeur worden opgehaald in Diemen (vlakbij het kantoor van Kunstveiling in Amsterdam Z-O). Als dat niet lukt, dan kan het werk aangetekend en goed verpakt verstuurd worden op kosten van de koper (Nederland - 12 euro).

 

------------------------------------------------------------------------ 
Henri Cassiers (Antwerpen 1858 - Elsene 1944) was een Vlaams kunstenaar, vooral bekend door zijn toegepaste kunst: illustraties, affiches, wandplaten en prentkaarten.

 

Cassiers voelde zich sterk aangetrokken door o.a. de Zeeuwse klederdracht. Dit vloeide voort uit de confrontatie met het Nederlands landschap, een voor hem totaal andere wereld.

 

'Er gaat van het Nederlandse landschap een bijzonder fascinerende aantrekkingskracht uit. De aard van de klederdracht en van het woninginterieur verschilt zo radicaal van ons dagelijks leven, dat aparte geesten zich er als het ware instinctmatig toe aangetrokken voelen. De wijdsheid van de allemaal eendere weiden, het trage voorstromen van de kanalen, en het ontelbare aantal windmolens vormen een landschap dat door zijn eentonigheid zelve bekoort. Het alles biedt een beeld van vreedzame liefelijkheid, een beeld dat Nederland heet.'

Expédition
EnvoiEn raison de sa taille ou de sa fragilité, il n'est pas possible d'envoyer cet article par courrier ordinaire.

Garantie
GarantieEn mettant le lot en vente, j'accepte les conditions de garantie telles qu'elles s'appliquent sur Kunstveiling en ce qui concerne l'exactitude de la description du lot mis aux enchères

Le vendeur assume l'entière responsabilité de ce lot. Kunstveiling ne fait que fournir la plate-forme pour cette transaction, à finaliser directement avec le vendeur. Plus d'informations.

Connexion ou s'inscrire pour voir le rendement

Retrait sur placeOui, c'est possible
Détails de la vente
Heure de début4-12-2015 à 20:21
Heure de fin18-12-2015 à 21:21
Enchères (1)
Connexion ou s'inscrire pour afficher l'historique des enchères