Leo van Waegeningh - Olieverf op doek , Bloemstilleven – Groot – ca. 1940 – Kunstzaal Kleykamp - Vendu

AcheterLeo van Waegeningh - Olieverf op doek , Bloemstilleven – Groot – ca. 1940 – Kunstzaal Kleykamp? Enchérissez de 175!
Ce lot a été vendu Afficher le lot
Peintures

Connexion ou s'inscrire pour voir le rendement

Mettre un lot similaire en vente
AcheterLeo van Waegeningh - Olieverf op doek , Bloemstilleven – Groot – ca. 1940 – Kunstzaal Kleykamp? Enchérissez de 175!
AcheterLeo van Waegeningh - Olieverf op doek , Bloemstilleven – Groot – ca. 1940 – Kunstzaal Kleykamp? Enchérissez de 175!AcheterLeo van Waegeningh - Olieverf op doek , Bloemstilleven – Groot – ca. 1940 – Kunstzaal Kleykamp? Enchérissez de 175!AcheterLeo van Waegeningh - Olieverf op doek , Bloemstilleven – Groot – ca. 1940 – Kunstzaal Kleykamp? Enchérissez de 175!AcheterLeo van Waegeningh - Olieverf op doek , Bloemstilleven – Groot – ca. 1940 – Kunstzaal Kleykamp? Enchérissez de 175!AcheterLeo van Waegeningh - Olieverf op doek , Bloemstilleven – Groot – ca. 1940 – Kunstzaal Kleykamp? Enchérissez de 175!AcheterLeo van Waegeningh - Olieverf op doek , Bloemstilleven – Groot – ca. 1940 – Kunstzaal Kleykamp? Enchérissez de 175!AcheterLeo van Waegeningh - Olieverf op doek , Bloemstilleven – Groot – ca. 1940 – Kunstzaal Kleykamp? Enchérissez de 175!AcheterLeo van Waegeningh - Olieverf op doek , Bloemstilleven – Groot – ca. 1940 – Kunstzaal Kleykamp? Enchérissez de 175!AcheterLeo van Waegeningh - Olieverf op doek , Bloemstilleven – Groot – ca. 1940 – Kunstzaal Kleykamp? Enchérissez de 175!AcheterLeo van Waegeningh - Olieverf op doek , Bloemstilleven – Groot – ca. 1940 – Kunstzaal Kleykamp? Enchérissez de 175!AcheterLeo van Waegeningh - Olieverf op doek , Bloemstilleven – Groot – ca. 1940 – Kunstzaal Kleykamp? Enchérissez de 175!AcheterLeo van Waegeningh - Olieverf op doek , Bloemstilleven – Groot – ca. 1940 – Kunstzaal Kleykamp? Enchérissez de 175!AcheterLeo van Waegeningh - Olieverf op doek , Bloemstilleven – Groot – ca. 1940 – Kunstzaal Kleykamp? Enchérissez de 175!AcheterLeo van Waegeningh - Olieverf op doek , Bloemstilleven – Groot – ca. 1940 – Kunstzaal Kleykamp? Enchérissez de 175!AcheterLeo van Waegeningh - Olieverf op doek , Bloemstilleven – Groot – ca. 1940 – Kunstzaal Kleykamp? Enchérissez de 175!AcheterLeo van Waegeningh - Olieverf op doek , Bloemstilleven – Groot – ca. 1940 – Kunstzaal Kleykamp? Enchérissez de 175!
Mettre un lot similaire en vente
  • Description
  • Leo van Waegeningh (1899-1954)
Type d'œuvre d'artPeintures
Année1940
TechniquePeinture à l'huile
SupportToile
SujetNature morte
EncadréSur châssis
Dimensions100 x 90 cm (h x l)
SignéSigné à la main
Traduit avec Google Translate. Texte original afficher .
  • Een groot schilderij van de Roermondse / Limburgse kunstenaar Leo van Waegeningh (1899-1954).

    -Olieverf op canvas doek, gespannen op een houten spieraam.

    -Gesigneerd rechtsonder.

    -Afmetingen: 100 x 90 x 2 cm.

    -Herkomst: Koninklijke Kunstzaal Kleykamp, Den Haag. Staat vermeld op de achterkant van het doek.

    -Conditie: In redelijke / goede staat. Het doek heeft ouderdomssporen en heeft een restauratie ondergaan: heeft o.a. een gerestaureerde scheur (zie de 10e en 14e foto).

    Zie ook alle foto’s voor een eigen indruk.

    Kan zo aan de muur.

     

    Informatie over de kunstenaar:

    Leopold (‘Leo’) Hubert Maria van Waegeningh, geboren 26-04-1899 in Roermond en overleden 31-10-1954 in Roermond, schilder en tekenaar.

    -Opleiding: Autodidact en hij kreeg les van de kunstenaars Leo Franssen en George Tielens. Van beroep was hij eerst P.T.T. employé. Vanaf 1935 was hij werkzaam als kunstenaar.

    -Onderwerpen: landschappen, stillevens en figuurvoorstellingen.

    -Literatuur: Scheen 1969-1970 , vol. 2, p. 555 ; Jacobs 1993 ;Jacobs 2000.

    Leo van Waegeningh was lid van de kunstenaarsvereniging ‘Limburgse Kunstkring’.

     

    Kunstzaal Kleykamp was een begrip in Den Haag. Sinds 1916 was de villa de zetel van de kunsthandel van Pieter en Ermina Kleykamp, die in de statige zalen van het witte huis de elite van de residentie ontvingen. Het ging in Kleykamp niet alleen om de verkoop van kunst – het gebouw fungeerde feitelijk ook als cultureel centrum. Behalve veilingen werden er exposities van moderne en aziatische kunst gehouden en ook schrijver Louis Couperus hield er met enige regelmaat voorlezingen.

    Dankzij de goede contacten van de Kleykamps met de Oranjes mocht hun bedrijf vanaf 1920 zelfs het predikaat ‘Koninklijke’ dragen.

    De Tweede Wereldoorlog betekende de ondergang van de kunstzaal. Alle kunstwerken moesten in 1941 aan de kant voor de nieuwe bestemming die de Duitse bezetter voorhad met de villa: het onderkomen voor het Centrale Bevolkingsregister met duplicaten van alle uitgegeven persoonsbewijzen. De Duitsers konden daar onderzoeken of iemands persoonsbewijs vals was. Dit heeft vele verzetsstrijders en onderduikers het leven gekost.

    In 1943 werd Pierre Louis d’Aulnis de Bourouill in Nederland gestationeerd als geheim agent. Aan de Nederlandse regering stelde hij voor het archief door de Britse luchtmacht RAF te laten bombarderen.

    Op 11 april 1944 stegen van de luchtbasis Swanton Morley in Norfolk zes Engelse bommenwerpers op met bestemming Den Haag en bombardeerden de villa Kleykamp, die veranderde van een statige villa in een laaiende vlammenzee….

    (bron: o.a. Wikipedia en ‘Andere Tijden’)

     

    Afhandeling: Let op a.u.b.:

    -Het werk kan afgehaald worden in Amsterdam. Afhalen heeft onze zeer sterke voorkeur.

    -Het ophalen heeft voor ons geen haast, dus het kan wanneer het u schikt om naar Amsterdam te komen.

    -Bij het afhalen houden wij ons aan de door het RIVM voorgeschreven voorschriften van afstand houden en zullen wij zorgen dat het schilderij klaar staat bij onze voordeur.

    -Het werk kan eventueel binnen Nederland en de EU verzonden worden via GLS.

    -Het werk kan NIET naar landen buiten de EU verzonden worden.

    Verzendkosten:

    Binnen Nederland: 15,00 euro.

    Naar België, Duitsland, Frankrijk: 20,00 euro.

     

    Vragen? Stuur even een mailtje.

    Kijk ook eens bij onze andere veilingaanbiedingen.


État
ÉtatRaisonnable
In redelijke / goede staat. Het doek heeft ouderdomssporen en heeft een gerestaureerde scheur (zie de 10e en 14e foto). Zie ook alle foto’s voor een eigen indruk. Kan zo aan de muur.
Expédition
Retrait sur place L'œuvre peut être récupérée sur place. En tant qu'acheteur, vous devez apporter vos propres matériaux d'emballage. L'emplacement est : Amsterdam, Les Pays-Bas
EnvoiColis postal
Prix> 10KG ou plus grand que 1.00 x 0.50 mètre
A l'intérieur de : Les Pays-Bas 15,00 €

Garantie
GarantieEn mettant le lot en vente, j'accepte les conditions de garantie telles qu'elles s'appliquent sur Kunstveiling en ce qui concerne l'exactitude de la description du lot mis aux enchères

Le vendeur assume l'entière responsabilité de ce lot. Kunstveiling ne fait que fournir la plate-forme pour cette transaction, à finaliser directement avec le vendeur. Plus d'informations.

Connexion ou s'inscrire pour voir le rendement

Retrait sur placeOui, c'est possible
Le lot se trouve àAmsterdam,  Les Pays-Bas
Détails de la vente
Heure de début2-8-2020 à 1:23
Heure de fin8-9-2020 à 8:06
Enchères (1)
Connexion ou s'inscrire pour afficher l'historique des enchères