Renze Hettema - VPK 150 jaar elektriciteit | Ampère

AcheterRenze Hettema - VPK 150 jaar elektriciteit | Ampère? Enchérissez de 50!
AcheterRenze Hettema - VPK 150 jaar elektriciteit | Ampère? Enchérissez de 50!AcheterRenze Hettema - VPK 150 jaar elektriciteit | Ampère? Enchérissez de 50!
Mettre un lot similaire en vente
  • Description
  • Renze Hettema (1927-2008)
Type d'œuvre d'artMédaille
Année1970
TechniqueMédaille
Dimensions6.0 x 6.0 cm (h x l)
SignéSignature imprimée
Traduit avec Google Translate. Texte original afficher .

Electriciteit is niet zichtbaar, Grieken en Chinezen kenden het verschijnsel en deden er onderzoek naar. Later waren er onderzoekers als Gilbert, Du Fay, Van Musschenbroek, Franklin en Volta. De verstrooide Franse geleerde Andre Marie Ampère (1775- 1836) bestudeerde de wisselwerking tussen electrische stromen en magneten en tussen electrische stromen onderling en legde daarmee de grondslag voor de electrodynamica. De eenheid electrische stroomsterke is naar hem genoemd. Hettema heeft het zich niet gemakkelijk gemaakt door juist niet een voor de hand liggend portret te modelleren. Hij wilde op het kleine vlak duidelijk maken waar electriciteit over gaat, een streven naar exactheid; daarom zijn er een reeks electronen uitgebeeld, die aan Brailleschrift doen denken, met daaronder een plastische fantasie om aan te geven dat de electriciteit altijd al aanwezig was. De zijde met in strakke letters de naam van de geleerde heeft in het midden een hand om het tastende onderzoek en het streven naar beheersing van deze geheimzinnige natuurkracht te verbeelden.

État
ÉtatTrès bon
Expédition
EnvoiColis postal
PrixJusqu'à 2 kg.
A l'intérieur de : Les Pays-Bas 5,00 €
Au sein de l'Europe 15,00 €
Vers le monde entier 20,00 €

Garantie
GarantieEn mettant le lot en vente, j'accepte les conditions de garantie telles qu'elles s'appliquent sur Kunstveiling en ce qui concerne l'exactitude de la description du lot mis aux enchères

Le vendeur assume l'entière responsabilité de ce lot. Kunstveiling ne fait que fournir la plate-forme pour cette transaction, à finaliser directement avec le vendeur. Plus d'informations.

Détails de la vente
Heure de début11-12-2021 à 11:10
Heure de fin18-12-2021 à 21:33
Mise à prix 50 €
Frais de commission: 15%
Retrait sur placeNon, ce n'est pas possible
Le lot se trouve àGroningen,  Les Pays-Bas