Eva van der Vaart - van Steenbergen - figuratief olieverfschilderij in houten lijst (Groot!) - Verkocht

Eva van der Vaart - van Steenbergen - figuratief olieverfschilderij in houten lijst (Groot!) kopen? Bied vanaf 135!
Dit item is verkocht Toon item
Schilderij

Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

Vergelijkbaar item plaatsen
Eva van der Vaart - van Steenbergen - figuratief olieverfschilderij in houten lijst (Groot!) kopen? Bied vanaf 135!
Eva van der Vaart - van Steenbergen - figuratief olieverfschilderij in houten lijst (Groot!) kopen? Bied vanaf 135!Eva van der Vaart - van Steenbergen - figuratief olieverfschilderij in houten lijst (Groot!) kopen? Bied vanaf 135!Eva van der Vaart - van Steenbergen - figuratief olieverfschilderij in houten lijst (Groot!) kopen? Bied vanaf 135!Eva van der Vaart - van Steenbergen - figuratief olieverfschilderij in houten lijst (Groot!) kopen? Bied vanaf 135!Eva van der Vaart - van Steenbergen - figuratief olieverfschilderij in houten lijst (Groot!) kopen? Bied vanaf 135!Eva van der Vaart - van Steenbergen - figuratief olieverfschilderij in houten lijst (Groot!) kopen? Bied vanaf 135!Eva van der Vaart - van Steenbergen - figuratief olieverfschilderij in houten lijst (Groot!) kopen? Bied vanaf 135!Eva van der Vaart - van Steenbergen - figuratief olieverfschilderij in houten lijst (Groot!) kopen? Bied vanaf 135!Eva van der Vaart - van Steenbergen - figuratief olieverfschilderij in houten lijst (Groot!) kopen? Bied vanaf 135!Eva van der Vaart - van Steenbergen - figuratief olieverfschilderij in houten lijst (Groot!) kopen? Bied vanaf 135!Eva van der Vaart - van Steenbergen - figuratief olieverfschilderij in houten lijst (Groot!) kopen? Bied vanaf 135!Eva van der Vaart - van Steenbergen - figuratief olieverfschilderij in houten lijst (Groot!) kopen? Bied vanaf 135!Eva van der Vaart - van Steenbergen - figuratief olieverfschilderij in houten lijst (Groot!) kopen? Bied vanaf 135!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • Eva van der Vaart - van Steenbergen (1945)
Type kunstwerkSchilderij
Periode1945 t/m 1999
TechniekOlieverf
DragerCanvas (Doek)
StijlAbstract
OnderwerpFiguren
IngelijstIngelijst
Afmetingen110 x 100 cm (h x b)
Incl. lijst114 x 104 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
De inspiratie voor haar schilderijen haalt Eva van Steenbergen (1945) uit herinneringen, uitzichten, ontroering en onmacht. Haar werk heeft een sterk autobiografisch karakter en kan het beste omschreven worden als een visueel dagboek.
Dit schilderij -zonder titel- heeft een figuratief karakter met gebruik van geometrische vormen. Opvallend (subtiel) kleurgebruik. 
In de voorstelling zijn een moeder en kind herkenbaar, alsmede een knuffel en huisdier...
N.B.: op www.evavansteenbergen.nl is een recent (kleurrijk) schilderij te zien met soortgelijk thema én compositie!  Dat draagt de titel 'Kom maar' (2019).
Leeftijd: vermoedelijk jaren '70 of begin jaren '80 vorige eeuw.
Afmetingen: 114x104 cm incl. houten lijst.
Met de hand gesigneerd, rechtsonder.
Foto's maken deel uit van de beschrijving.

Verzending:
Ophalen heeft voorkeur. Anders bezorging door Swift Koeriers. 
Het kan op afspraak voor € 25,- worden bezorgd in de provincies Noord-Holland (m.u.v. Texel), Utrecht en Flevoland.

Over de kunstenaar:
Geboren in 1945 in Twello.
Het werk van Eva van Steenbergen is gelaagd en persoonlijk. “Mijn inspiratie komt altijd voort uit mijn directe omgeving. Ik moet geraakt of ontroerd worden door een beeld of gebeurtenis. Zo wordt mijn werk vanzelf autobiografisch. Ik ben altijd een grote liefhebber geweest van Matisse, Picasso, Kandinsky en de Cobra groep. Later ging mijn grootste liefde uit naar de kunst van verstandelijk gehandicapten en psychiatrische patiënten, de ‘outsiders’. Deze mensen herinneren mij er altijd weer aan dat eigenlijk alles kan!”

Eva schilderde oorspronkelijk op papier. Eind jaren zestig begon zij met het schilderen op linnen. “Ik had toen een grote werkruimte, waardoor ik schilderijen ook groter kon maken. Inmiddels schilder ik alweer minstens tien jaar in een gemengde techniek op papier. Dat bevalt mij voorlopig het beste.”  Toen Eva van Steenbergen zestien jaar was, ging zij naar de Rietveld Academie in Amsterdam. In 1966 studeerde ze af en kreeg de aanmoedigingsprijs van de stad Amsterdam. In deze stad exposeerde zij voor het eerst haar werk. Een aantal jaren later volgden ook galeries in andere steden. Haar werk is opgenomen in diverse gemeentelijke collecties.
bron: www.evavansteenbergen.nl
Conditie
ConditieGoed
Het doek verkeert in een (zeer) goede staat; nagenoeg geen verfverlies, slechts enkele (slijt)plekjes, zie foto's.
Transport
Afhalen Het werk is af te halen op locatie. Als koper dient u zelf verpakkingsmateriaal mee te nemen. De locatie is: Hoorn, Nederland
koeriersdienstBen u niet in staat om een werk zelf af te halen, dan kunt u een koeriersdienst inschakelen om het werk te laten afhalen. Klik hier voor meer informatie over hoe dit werkt en bekijk de tarieven.
VerzendenDoor het formaat of de kwetsbaarheid is het niet mogelijk om dit item via reguliere post te verzenden

Garantie
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Eva van der Vaart - van Steenbergen (1945) 

Nederlands Nederlands

Geplaatst door  takamine
Lid sinds 2020
318 verkochte items
Alle items van deze verkoper (0)
104 cm
114 cm
100 cm
110 cm
Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

AfhalenJa is mogelijk
ObjectlocatieHoorn,  Nederland
Veilinggegevens
Starttijd17-3-2022 om 12:27
Eindtijd24-3-2022 om 21:36
Biedingen (1)
Log in of registreer om de biedgeschiedenis te bekijken