Louis Heijmans - Stadsaanzicht Veere (Zeeland) met de Dom - Verkocht

Louis Heijmans - Stadsaanzicht Veere (Zeeland) met de Dom kopen? Bied vanaf 35!
Dit item is verkocht Toon item
Grafiek (handgesigneerd)

Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

Vergelijkbaar item plaatsen
Louis Heijmans - Stadsaanzicht Veere (Zeeland) met de Dom kopen? Bied vanaf 35!
Louis Heijmans - Stadsaanzicht Veere (Zeeland) met de Dom kopen? Bied vanaf 35!Louis Heijmans - Stadsaanzicht Veere (Zeeland) met de Dom kopen? Bied vanaf 35!Louis Heijmans - Stadsaanzicht Veere (Zeeland) met de Dom kopen? Bied vanaf 35!Louis Heijmans - Stadsaanzicht Veere (Zeeland) met de Dom kopen? Bied vanaf 35!Louis Heijmans - Stadsaanzicht Veere (Zeeland) met de Dom kopen? Bied vanaf 35!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • Louis Heijmans (1890-1977)
Type kunstwerkGrafiek (handgesigneerd)
Periode1900 t/m 1944
TechniekEts
DragerPapier
StijlRealistisch
OnderwerpStadsgezicht
IngelijstAlleen in Passe-partout
Afmetingen33 x 43 cm (h x b)
Passe-partout50 x 65 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
Oplage50

Hierbij aangeboden echt een prachtige grote ets van Louis Heymans voorstellende de Dom te Veere. Het is niet alleen een hele mooie voorstelling maar tevens een heel mooi "volgelopen" ets; niet te licht, niet te donker: Echt perfect! 

De ets is linksonder genummerd 33/50 met daarbij vermeld "Veere". Verder is de ets rechtsonder volledig gesigneerd. De ets zelf kent als afmetingen 33 bij 43 cm. Het werk zit in een passe-partout en een lijst (50 bij 65 cm). Het glas ontbreekt.

Louis Heymans werd geboren in Utrecht in 1890 en overleed in Spaubeek (Beek) in 1977.
Woonde en werkte in Utrecht, Schiedam, Vlissingen, Middelburg.
Leerling van de Akademie v. B.K. te Den Haag (akte M.O. tekenen), als kunstschilder autodidakt. Aanvankelijk korte tijd kunstnijveraar, sinds 1913 kunstschilder.
Schilderde, aquarelleerde, tekende, etste veel en lithografeerde in naturalistische trant, liefst Zeeuwse onderwerpen, ook (o.a. zelfportret, later im- en expressionistisch, de laatste jaren abstrakt, zgn. non-figuratief, en wel met allerlei materialen.
Belangrijk Zeeuws kunstenaar. (Bron: Scheen)

Conditie
ConditieZeer Goed
De plaat is bij deze ets enorm goed geweest; niet te veel en niet te weinig inkt; gewoon perfect! Daarnaast geen enkele verkleuring door vocht/zon of wat dan ook. Echt perfecte staat.
Transport
Afhalen Het werk is af te halen op locatie. Als koper dient u zelf verpakkingsmateriaal mee te nemen. De locatie is: Middelburg, Nederland
VerzendenPakketpost
PrijsTot 2 kg.
Binnen Nederland € 10,00

Garantie
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.