• Populair
  • 1e keer aangeboden
  • Aftersale
  • Laatste 24u geplaatst
  • Loopt vandaag af
  • Vanaf 1 euro
Deutsch
English
Français

Louis Heijmans - Stadsaanzicht Veere (Zeeland) met de Dom - Verkocht

Louis Heijmans - Stadsaanzicht Veere (Zeeland) met de Dom kopen? Bied vanaf 35!
Louis Heijmans - Stadsaanzicht Veere (Zeeland) met de Dom kopen? Bied vanaf 35!Louis Heijmans - Stadsaanzicht Veere (Zeeland) met de Dom kopen? Bied vanaf 35!Louis Heijmans - Stadsaanzicht Veere (Zeeland) met de Dom kopen? Bied vanaf 35!Louis Heijmans - Stadsaanzicht Veere (Zeeland) met de Dom kopen? Bied vanaf 35!Louis Heijmans - Stadsaanzicht Veere (Zeeland) met de Dom kopen? Bied vanaf 35!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Louis Heijmans (1890-1977)
TypeGrafiek (handgesigneerd)
Periode1900 t/m 1944
TechniekEts
DragerPapier
StijlRealistisch
OnderwerpStadsgezicht
IngelijstAlleen in Passe-partout
Afmetingen33 cm x 43 cm (h x b)
Passe-partout50 cm x 65 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
Oplage50

Hierbij aangeboden echt een prachtige grote ets van Louis Heymans voorstellende de Dom te Veere. Het is niet alleen een hele mooie voorstelling maar tevens een heel mooi "volgelopen" ets; niet te licht, niet te donker: Echt perfect! 

De ets is linksonder genummerd 33/50 met daarbij vermeld "Veere". Verder is de ets rechtsonder volledig gesigneerd. De ets zelf kent als afmetingen 33 bij 43 cm. Het werk zit in een passe-partout en een lijst (50 bij 65 cm). Het glas ontbreekt.

Louis Heymans werd geboren in Utrecht in 1890 en overleed in Spaubeek (Beek) in 1977.
Woonde en werkte in Utrecht, Schiedam, Vlissingen, Middelburg.
Leerling van de Akademie v. B.K. te Den Haag (akte M.O. tekenen), als kunstschilder autodidakt. Aanvankelijk korte tijd kunstnijveraar, sinds 1913 kunstschilder.
Schilderde, aquarelleerde, tekende, etste veel en lithografeerde in naturalistische trant, liefst Zeeuwse onderwerpen, ook (o.a. zelfportret, later im- en expressionistisch, de laatste jaren abstrakt, zgn. non-figuratief, en wel met allerlei materialen.
Belangrijk Zeeuws kunstenaar. (Bron: Scheen)

ConditieZeer Goed

De plaat is bij deze ets enorm goed geweest; niet te veel en niet te weinig inkt; gewoon perfect! Daarnaast geen enkele verkleuring door vocht/zon of wat dan ook. Echt perfecte staat.

GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Dit item is verkocht voor 35,00
VEILINGGEGEVENS
Starttijd:31-08-2018 om 14:33
Eindtijd:06-09-2018 om 21:59
Biedingen (1)
artistico
04 sep. / 14:15
€ 35
Nog geen account?
Door een gratis account aan te maken kunt u bieden op {{numberOfItems}} items of zelf een item in de veiling plaatsen.